Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Κ. Καραμπατσώλη: Στοχεύουμε στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ενίσχυση Δικηγορικής Ύλης» του Υπουργείου Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, μιλώντας για την βελτίωση της ποιότητας και ταχύτητας της διαδικασίας απονομής Δικαιοσύνης. 

Η Βουλευτής Εύβοιας μίλησε για την αφαίρεση της αρμοδιότητας δικαστηρίων για ορισμένες υποθέσεις, μη αμιγώς δικαιοδοτικού χαρακτήρα, όπως η έκδοση και η παροχή κληρονομητηρίου, η αποδοχή και η αποποίηση κληρονομιάς, η προσημείωση υποθήκης, η παροχή ενόρκων βεβαιώσεων και οι διαδικασίες εγγραφής επαγγελματικών ενώσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και αθλητικών σωματείων.

Ενδεικτικά, η κα. Καραμπατσώλη υπογράμμισε: 

«Το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζουμε σήμερα στη Βουλή οδηγεί στην ταχύτερη και με λιγότερο κόστος για τον πολίτη έκδοση των δικαστικών αποφάσεων. Είναι δημοκρατική αναγκαιότητα να ενισχύσουμε την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης μέσα από μεγαλύτερη διαφάνεια, αλλά και ταχύτητα στην έκδοση αποφάσεων, ώστε να μη διαμορφώνεται ένα αίσθημα αδικίας στην κοινωνία. 

Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε διότι υπονομεύει κάθε προσπάθεια που κάνουμε σε αυτή την αίθουσα, σε μια περίοδο που ο λαϊκισμός και οι ψευδείς ειδήσεις βρίσκονται παντού. Οφείλουμε να εξαλείψουμε κάθε σκιά πάνω από τη Δικαιοσύνη και να δώσουμε στους λειτουργούς της κάθε μέσο και δυνατότητα να κάνουν απρόσκοπτοι την εργασία τους. Η Δικαιοσύνη είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας και κρίσιμος πυλώνας για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.»



Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη Βουλευτής Εύβοιας (ΝΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...