Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση του Γιώργου Μαρίνου, στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΚΚΕ για την Υγεία

Ο λαός να καταδικάσει την πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων με κριτήριο την κατάσταση στην Υγεία

Τον ταξικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων όσον αφορά την Υγεία αποκαλύπτει η Επερώτηση του ΚΚΕ, όπως τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος στη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΚΚΕ για την Υγεία στην Ολομέλεια.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γ. Μαρίνου στην Ολομέλεια της βουλής: 

Ο Γ. Μαρίνος ανέδειξε το γεγονός ότι η υγεία του λαού αντιμετωπίζεται ως κόστος, με τον λαό να έχει ήδη πληρώσει για την υγεία του από την αβάσταχτη φορολογία και τώρα να καλείται να πληρώσει περισσότερα για υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, ενώ ταυτόχρονα έχουν διατεθεί δισ. ευρώ στο ΝΑΤΟ και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.


Σημείωσε, ακόμα, το γεγονός ότι ενώ ήδη πληρώνουν υψηλή συμμετοχή για τα φάρμακά τους οι ασθενείς, τώρα «χαρατσώνονται» παραπάνω. Τόνισε ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων θέριεψαν οι ιδιωτικοί όμιλοι και ενισχύθηκαν τα ιδιωτικά κριτήρια και η εμπορευματοποίηση νοσοκομείων, με αποτέλεσμα τις εικόνες εντατικοποίησης του υγειονομικού προσωπικού, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ένταση της ανασφάλειας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό είναι το νέο ΕΣΥ.

«Η κατάσταση θα χειροτερεύει», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή με τιμοκατάλογο και πλασιέ τον υπουργό Υγείας, τα οποία νομιμοποιούν το «φακελάκι». Μάλιστα, όπως επισήμανε, με τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία η κυβέρνηση ονομάζει «επιλογή» την αθλιότητα οι ασθενείς να μπαίνουν στο δίλημμα «θα περιμένετε μέχρι να βγει η ψυχή σας ή θα πληρώσετε».

Μιλώντας για την κατάσταση της Υγείας στη Στερεά Ελλάδα και στην Εύβοια, στάθηκε στις ελλείψεις στα Νοσοκομεία Χαλκίδας και Καρύστου, στα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας και Ψαχνών «που φυτοζωούν» και στις κινητοποιήσεις που στέλνουν το μήνυμα ότι «δεν πάει άλλο» με τις κλειστές χειρουργικές αίθουσες, την έλλειψη προσωπικού, τις κενές θέσεις εργασίας, τα περιστατικά, όπως αυτό που ανέφερε ο βουλευτής με τους δύο νεκρούς στο Μαντούδι, επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο. «Να δώσετε απαντήσεις!», τόνισε και, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, υπογράμμισε ότι επαναπαύεται στις δάφνες της.

Η κατάσταση στην Υγεία να γίνει κριτήριο να δυναμώσει τον αγώνα του ο λαός, να καταδικάσει την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, να διεκδικήσει και να ενισχύσει μαζικά το ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα και στις Ευρωεκλογές, επισήμανε στο τέλος της ομιλίας του ο Γ. Μαρίνος.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση του Γ. Μαρίνου στην Ολομέλεια της βουλής: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...