Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Ζεμπίλης: Να πιάσουν τόπο τα 75 εκατ. ευρώ για τις αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης συνόδευσε χθες τον υπουργό και υφυπουργό μεταφορών και υποδομών κκ Χρήστο Σταϊκούρα και Νίκο Ταχιάο κατά την επίσκεψη τους στη Βόρεια Εύβοια, προκειμένου να συζητηθούν οι παρεμβάσεις για τις αποκαταστάσεις από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή το περασμένο Φθινόπωρο. 

Ως γνωστό ο κ. Ζεμπίλης με δημόσιες παρεμβάσεις του είχε ζητήσει δίκαιο μερίδιο για τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας από το πακέτο των 2,2 δις που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης από την ΕΕ για τις αποκαταστάσεις των ζημιών από τη θεομηνία Daniel. 

Έτσι, ο κ. Ζεμπίλης στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης στην Ιστιαία και το Μαντούδι, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για το οικονομικό ύψος των αποκαταστάσεων στην Εύβοια, ενώ τόνισε: 

«Το πακέτο των 75.000.000 ευρώ θα πρέπει να πιάσει τόπο και να αφήσει πίσω του μεγάλα έργα, που θα ενισχύουν την ανθεκτικότητα και θα βελτιώνουν τη προσβασιμότητα της περιοχής. Δεν θα πρέπει όλο το κονδύλι των αποκαταστάσεων να κατακερματιστεί σε μικρά έργα και σημειακές παρεμβάσεις, αλλά να συμβάλλει και στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων των κεντρικών οδικών αξόνων της περιοχής, όπως οι δρόμοι Λίμνη - Αιδηψός και Ροβιές προς Βουτά και Ιστιαία». 

Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης κατά την παρέμβαση του στην πρώτη σύσκεψη της Ιστιαίας, έθεσε μετ´επιτάσεως το ζήτημα της δημοπράτησης του κεντρικού οδικού άξονα της Βόρειας Εύβοιας (Ψαχνά - Στροφυλιά), που αποτελεί κεντρική κυβερνητική δέσμευση, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της περιοχής. 

Απαντώντας, οι κκ Χρ. Σταϊκούρας και Ν. Ταχιάος ενημέρωσαν ότι σε πρόσφατη σύσκεψη τους στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκαν τα μεγάλα έργα που θα εκτελεστούν στην επικράτεια, ο πρωθυπουργός ζήτησε την δρομολόγηση κατά προτεραιότητα του νέου οδικού άξονα της Βόρειας Εύβοιας Π/Υ 250.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...