Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Ζεμπίλης: Συνεχίζεται ο κοινωνικός τουρισμός των 12 ημερών στη Β. Εύβοια και για τη περίοδο 2024-2025

Συνεχίζεται ο κοινωνικός τουρισμός των 12 ημερών στη Β. Εύβοια και για τη περίοδο 2024-2025. Συνάντηση με Σπ. Πρωτοψάλτη (ΔΥΠΑ).

Στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στον Άλιμο συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης με τον διοικητή του οργανισμού κ
. Σπύρο Πρωτοψάλτη. 

Κατά τη συνάντηση ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, που έχει ως διάρκεια διανυκτερεύσεων τα 12 βράδια, ειδικά για τους δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας να παραμείνει και τη νέα περίοδο 2024 - 2025, που ξεκινά την 1 Ιουλίου 2024.

Κατά τη προηγούμενη περίοδο η Εύβοια αναδείχθηκε μακράν ο δημοφιλέστερος ανάμεσα σε 24 προορισμούς της χώρας, σημειώνοντας αύξηση επισκεψιμότητας σε ποσοστό άνω του 200%, χάρη στο ελκυστικό πακέτο των 12 εντελώς δωρεάν διανυκτερεύσεων στη Β. Εύβοια. 

Το γεγονός αυτό, τόνισε ο κ. Ζεμπίλης, της επιλογής της Εύβοιας από χιλιάδες επισκέπτες έδωσε μεγάλη ανάσα στις τουριστικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα εμπορίου και εστίασης. 

Ο κ. Πρωτοψάλτης δεσμεύθηκε να εξακολουθήσει το προνομιακό καθεστώς των 12 ημερών κοινωνικού τουρισμού στους δύο δήμους της Βόρειας Εύβοιας και για τη νέα περίοδο 2024-2025. 

Επίσης, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του ειδικού προγράμματος απασχόλησης των πυρόπληκτων ρητινεργατών, ως προς το οποίο ο διοικητής δεσμεύθηκε να έχουν προσληφθεί οι ωφελούμενοι του Ε’ κύκλου έως τα τέλη Απριλίου. 

Περαιτέρω, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε τη δημιουργία ινστιτούτου επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΙΕΚ) από τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ με αντικείμενο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Κάρυστο, πρόταση που δεσμεύθηκε να εξετάσει ο κ. Πρωτοψάλτης. 

Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Πρωτοψάλτη για τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων και απολυμένων και ιδιαίτερα της κατηγορίας άνω των 55 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...