Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Το μέλλον του Νοσοκομείου εξαρτάται πάλι από μας

Εδώ και μήνες υποβόσκουν φήμες και ακούγονται φωνές για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου, θα μειωθούν τα νοσοκομεία σε ακτίνα ορισμένων χιλιομέτρων από άλλο μεγαλύτερο. 

Παρά το γεγονός ότι η χιλιομετρική απόσταση από το Νοσοκομείο της Χαλκίδας , οι φήμες και οι φωνές μεγαλώνουν μέχρι που ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης κ.Ζάχος Χατζηνικολής, μας φέρνει το θέμα της υποβάθμισης του, σαν αναβαθμισμένο Κέντρο Υγείας, σαν τετελεσμένη απόφαση του υπουργείου. 

Επίσης προτείνει την άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ»

Η Δημοτική Αρχή όπως πάντα παραμένει βροντερά σιωπηλή ενώ στην κύρια ομιλία του στην παραλία ο δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος, αναφέρθηκε σε συκοφάντες.

Μόλις χτες το ΜΕΡΑ25 Της Εύβοιας μαζί με την ΛΑΕ- ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και την Περιφερειακή παράταξη ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ, δημοσίευσαν επιστολή για το ίδιο θέμα ζητώντας την σύγκλιση έκτατου δημοτικού συμβουλίου για την αντιμετώπιση την οποιαδήποτε υποβίβαση του Νοσοκομείου μας με οποιοδήποτε τρόπο.

Το Νοσοκομείο μας παραμένει ακέφαλο περιμένοντας τις προσεχείς προσλήψεις διοικητών που θα πληρούν ορισμένα προσόντα.

Η Κοινωνία είναι ανάστατη αλλά οι Σύλλογοι και οι Φορείς, παραμένουν ακόμα σιωπηλοί.

Πρέπει ΑΜΕΣΑ να δοθούν απαντήσεις. Να γίνει το έκτατο δημοτικό συμβούλιο και να δοθούν στοιχεία από αρμόδιους χωρίς προσπάθειες αποπροσανατολισμού η εκμετάλλευσης του θέματος. Για αυτό χρειαζόμαστε έγγραφες δεσμεύσεις του υπουργείου και παρουσία εκπρόσωπου του.

Να παραστούν και οι βουλευτές του Νομού να δεσμευτούν με την σειρά τους ότι το Νοσοκομείο Καρύστου δεν θα αλλάξει χαρακτήρα.

Εν αναμονή εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...