Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Θοδωρής Μπούσουλας: υποψήφιος με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στην Εύβοια.

Στην ζοφερή εποχή που ζούμε, μπαίνουμε ξανά στην περιπέτεια των εκλογών.

Η νίκη της ΝΔ την 21η Μάη και η έπαρση των εκπροσώπων της ,ήταν αποτέλεσμα της συγκυρίας των τελευταίων ετών όπως : χαλάρωση λόγω covid του συμφώνου σταθερότητας και οικονομική ανάκαμψη ,πολιτική επιδομάτων και pass ,(στην ουσία σύγχρονων συσσιτίων),απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ και
εξαγορά συνειδήσεων. 

Κύρια όμως αιτία ήταν η αποτυχημένη και συναινετική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και του βαθιά συστημικού ΣΥΡΙΖΑ της εξαπάτησης : του δημοψηφίσματος , του ”δεν υπάρχει εναλλακτική” της εποχής των μνημονίων , του “ θα τα πούμε μετά” της εποχής πανδημίας και της αποδοχής του 50% των νόμων που έφερε η ΝΔ στην προηγούμενη βουλή .Έτσι λοιπόν λειτούργησε η λογική του μικρότερου κακού αλλά από την ανάποδη, υπέρ της ΝΔ

Στις νέες εκλογές αφού ξέρουμε ήδη ποιοι θα κυβερνήσουν , είτε αυτοδύναμα , είτε με αποστασίες ή συνεργασίες ,καλούμαστε ,στην πραγματικότητα, να επιλέξουμε την πραγματική αντιπολίτευση της επόμενης μέρας. 

Μια επόμενη μέρα στην οποία οι συμφωνίες και οι υποχρεώσεις στους δανειστές επανέρχονται με αυστηρά μέτρα λιτότητας. 

Η ακρίβεια ,η φτώχεια, η ανεργία και επισφάλεια θα είναι εδώ. Το κοινωνικό κράτος θα συνεχίζει να συρρικνώνεται .

Οι πλειστηριασμοί και οι διακοπές ρεύματος στον φτωχό λαό θα ενταθούν. Η Ευρώπη φρούριο με τα ναυάγια , τους φράχτες και τα pushback ,όποιος κι αν κυβερνήσει, δεν θα πάψουν να σκοτώνουν. 

Ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο σκοταδισμός σε τέτοιες συνθήκες ανθίζουν. Το περιβαλλοντοκτόνο έργο τους θα συνεχίσει να προχωράει ,όπως και οι ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. 

Θέλουμε λοιπόν μια αντιπολίτευση ισχυρή στους δρόμους , στο λαϊκό-εργατικό κίνημα και την νεολαία που θα κερδίζει μάχες . Ο,τι κερδήθηκε για τον λαό, και σήμερα και παλιότερα, δεν κερδήθηκε στα έδρανα της βουλής αλλά έξω απ’αυτήν .

Ξανά ψήφο και δυνάμωμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για την ανατροπή των παραπάνω. Για να γίνει η αντισυστημική οργή ενάντια στη φτώχεια και την καταπίεση ,δύναμη ανατροπής. Ψήφο στην αριστερά που δεν πατάει φρένο την κρίσιμη στιγμή , ούτε καλλιεργεί αυταπάτες ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος. 

Είναι ψήφος και κάλεσμα συστράτευσης και όχι ανάθεσης ,για να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας. Για μια αριστερά που αμφισβητεί τα ιερά και τα όσια του δολοφονικού καπιταλισμού, παλεύοντας στο σήμερα για την ανατροπή των σχεδίων του κεφαλαίου , της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο αύριο της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

Για μαχητικούς αγώνες και ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε, δυναμώνουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην Εύβοια .

Ψηφοδέλτιο ΕΥΒΟΙΑΣ

ΜΠΕΝΖΕΛΟΥΝ-ΑΡΑΜΠΙ ΣΟΦΙΑ ιδιωτική υπάλληλος

ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ αυτοαπασχολούμενος, μέλος τοπικών κινημάτων και συλλογικοτήτων

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ προγραμματιστής, μέλος του ΣΕΤΗΠ (Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Αττικής) και Radical IT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...