Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Ζάχος Χατζηνικολής: Η πικρή αλήθεια για την επίλυση του ιδιοκτησιακού στον Δήμο Καρύστου

Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΤΩΝ ΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ( ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Φίλες και Φίλοι Κατ αρχήν Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ευτυχία για όλους μας.

Επανέρχομαι για πολλοστή φορά στο θέμα του ιδιοκτησιακού για τα κτήματα του ενιαίου Δήμου Καρύστου , διότι θεωρώ ότι η επίλυση του είναι
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ( από τον Αλμυροπόταμο εως το Σχίζαλι του Καφηρέα ΑΦΟΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ , ίσως και πάνω από το 60 % του συνόλου των δημοτών .

Δεν θα αναφερθώ στην επιχειρηματολογία μας , διότι την γνωρίζετε πολύ καλά , αφού την βιώνετε εσείς οι ίδιοι , απλά θεωρώ ότι εάν σε μία ΜΟΝΟΝ περιοχή όλης της Ελλάδας έπρεπε να είχε λυθεί το πρόβλημα αυτό , αυτή είναι του Δήμου μας και κατόπιν όλες οι άλλες , αλλά έγινε το αντίστροφο, λύθηκε παντού εκτός από εμάς !!!!!! 

Λύθηκε στην Κρήτη και στην Μάνη με τις δια λόγου , χωρίς συμβόλαια , μεταβιβάσεις και με συμβόλαια τα οποία αρκεί να είναι προ του 2001 ( ακόμα και αποδοχή κληρονομίας !!!!!!) και δεν λύνεται σε εμάς .

Έχομε επισκεφτεί πάρα πολλές φορές το Υπουργείο Περιβάλλοντος με τον κ Δήμαρχο , την κ Τριμίντζιου , τον κ. Ιωάννη Τριανταφύλλη ,Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών που κάνει μεγάλο αγώνα , τον κ Σιάγκα , τον κ. Πολυχρονίου και κάθε φορά με διάφορες ανεδαφικές προφάσεις δίναμε ένα νέο ραντεβού .

Τώρα έχομε νέο ραντεβού την 5 Απριλίου .

Φίλες και Φίλοι
ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΗΝ 5 Απρίλη ,ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΜΕ ΤΙ , ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙ ;

Το θέμα και το πρόβλημα είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ . Ήταν , ήδη , ξεκάθαρο , όταν επι ΠΑΣΟΚ και Υπουργίας της κ Μπιρμπίλη το 1993 απαγορεύτηκαν με νόμο τα ασφαλιστικά μέτρα νομής ιδιοκτητών κατά των εταιριών ΑΠΕ , ήταν ξεκάθαρο όταν συντάχθηκε και αναρτήθηκε ο τραγικός αυτός δασικός χάρτης το 2017 ,επί ΣΥΡΙΖΑ, κατά παραγγελία των επιχειρηματιών των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ που δρουν 35 χρόνια στον τόπο μας , αλλά και ΞΕΚΑΘΑΡΟ ,όταν κατόπιν της ανάρτησης αυτής και έως σήμερα, δεν έγινε ουδεμία αναθεώρηση , ουδεμία διόρθωση προδήλου σφάλματος , ουδεμία ανάρτηση των διοικητικών πράξεων στον χάρτη , ουδεμία απολύτως εφαρμογή των γενομένων αποδεκτών από τον Υπουργό εισηγήσεων του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών , περί της συνδρομής των προϋποθέσεων του χαρακτηρισμού της αγροτικής , της χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης και πολλές άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ και όλα αυτά με την άριστη , αγαστή και συνεχή συνδρομή των εμπλεκομένων δημοσίων υπηρεσιών της Ευβοίας .

Το ίδιο ΞΕΚΑΘΑΡΟ είναι και το γιατί δεν λύνεται το ιδιοκτησιακό , όπως και το γιατί δεν λύθηκε το 2014 «στο παραπέντε » μέσα στην Βουλή , λίγα λεπτά προ της ψήφισης της τροπολογίας .

Είναι οι ίδιοι , ακριβώς , άνω λόγοι , δηλαδή ότι - με την πλήρη ανοχή μας , όσον αφορά το μεγάλο τμήμα των συνδημοτών μας και λόγω συμφερόντων για το πολύ μικρό τμήμα τους - ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ, ΔΩΡΕΑΝ , Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ .

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν η πρόταση μου προς το ΥΠΕΝ είναι η εξης :

Ότι είπαμε , είπαμε , ότι είπατε , είπατε , δεν έχομε κάτι άλλο να πούμε αμφότεροι .

Εάν είστε ΚΑΙ με τον λαό , λύστε το ιδιοκτησιακό ΤΩΡΑ με την ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ , με κάποιο τρόπο , τέλος πάντων , που να μην διαταραχθούν τα ήδη τετελεσμένα , αφού αυτό είναι όλο το θέμα .

Εάν είστε μόνον με τους επιχειρηματίες ΜΗΝ το λύνετε , αλλά και μην μας ταλαιπωρείτε , ασκόπως , άλλο .

Εάν έχετε επιλέξει τον τόπο μας ΩΣ Η ΜΟΝΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ πείτε αυτό , να τελειώνομε , είναι πιο έντιμο

Τέλος , παρόλο που είναι άνευ σημασίας , επειδή σχετικά με αυτό το πρόβλημα ασχολούμαι έντονα και επι πολλά χρόνια και πάντα υπάρχουν και οι καλοθελητές, θα μου επιτρέψετε να διευκρινίσω και να διαβεβαιώσω ότι όλα τα κτήματα στα οποία έχω μερίδιο , έχουν αναγνωριστεί ιδιωτικά προ δεκαετιών διότι εντάσσονται σε σχετικούς νόμους αναγνώρισης κυριότητας , δεν έχω, δηλαδή , κάποιο ατομικό συμφέρον , αλλά αγωνίζομαι για την λύση του ιδιοκτησιακού , επειδή γνωρίζω πολύ καλά ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ και δεν το ανέχομαι αυτό , δηλαδή να γίνομε ΙΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ .

Κλείνω με μία προτροπή προς την Κυβέρνηση : Κοιτάτε λίγο την Νότια Καρυστία γενικότερα , κοιτάτε ποιούς ακούτε και εμπιστεύεστε , γιατί – οσονούπω - θα τρίβετε τα μάτια σας και γνωρίζω πολύ καλά τι γράφω και υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες , δεν το θέλω αυτό , αλλά υπάρχουν και όρια .

25-3-2023
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...