Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Ενημέρωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την συνάντηση με τον Υπουργό ΥΠΕΝ κ. Σκρεκα

Προχθές πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ενέργειας η προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ Σκρέκα για τα ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ . Συμμετείχαν ο κ Δήμαρχος , εγώ και ο κ Παρασκευάς, εκπροσωπώντας , έτσι ,το ΣΥΝΟΛΟ του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και μικρή αντιπροσωπεία φορέων ( λόγω του περιορισμού ) εκ των κ.κ Ευαγγελου Σφυρίδη , Ρόδως Σφυρίδη η κ Επιστήμη Χάνου εκ μέρους των Στύρων Νημποριου και Κώστα Βερούχη.

Όλοι ανεξαιρέτως , ανοίγοντας τον εικονιζόμενο χάρτη και με εξαιρετική από όλους επιχειρηματολογία, εξηγήσαμε στον Υπουργό τους λόγους που δεν θα επιτρέψομε ΚΑΜΜΙΑ επιπλέον ανεμογεννήτρια , μπαταρίες και όλα τα συνωδά . Κατόπιν καταθέσαμε φάκελο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα .

Εγώ προσωπικά πέραν των άλλων , γνωστοποίησα – όπως και όλοι οι άλλοι άνω συμμετέχοντες - στον Υπουργό ότι έχομε ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ , Δημοτικό Συμβούλιο , όλοι οι φορείς και η πλειοψηφία του λαού να μην επιτρέψομε να περάσει όχι χωματουργικό , αλλά ούτε κουνούπι

Μεταξύ των άλλων ο Υπουργός ανέφερε ότι οι συναρμόδιες υπηρεσίες εγκρίνουν τις διαδοχικές άδειες . 

Η απάντηση μου ήταν ότι οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες που εγκρίνουν τις άδειες και όπως προκύπτει από τις γνωμοδοτήσεις τους και το αιτιολογικό τους ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΔΙΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ , χρησιμοποιώντας και βαρύτερο χαρακτηρισμό . 

Του ανέφερα ενδεικτικά την ανάρτηση του Δασικού Χάρτη το 2017 , κομμένο και ραμμένο για τις εταιρίες Α Π Ε και την εσκεμμένη άρνηση για οιανδήποτε αναθεώρηση αυτού , καθώς και την άρνηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού λόγω των ΑΠΕ ( αυτά θα τα πω και στην συνάντηση της 8-2-2023 για το ιδιοκτησιακό στον Αμυρά )

Τέλος του ανέφερα ότι εμείς δεν θα επιτρέψομε να καταστραφεί ο ευλογημένος τόπος μας , για να πλουτίσει ακόμη περισσότερο ο πεθερός του Γεραπετρίτη και οι λοιποί σε βάρος ημών και κυρίως των απογόνων μας και ότι εάν δεν αλλάξουν τακτική, η Κυβέρνηση στον Δήμο Καρύστου θα πάθει πανωλεθρία στις προσεχείς εκλογές . 

Του υπενθύμισα , δε, την δήλωση του Πρωθυπουργού , ότι …. όπου υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις δεν θα μπούν Α/Γ …….

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Εάν δεν κλιμακωθούν οι αγώνες με την πολύ μεγάλη συμμετοχή των δημοτών όλου του Δήμου μας ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

Ότι αιολικό υπάρχει , ότι μπαταρίες αποθήκευσης υπάρχουν (ήδη ζητάνε πέντε σε πέντε σημεία), ότι κεραίες ( ήδη είναι ΠΕΝΤΕ !!!! ) υπάρχουν για να έχουν σήμα οι γύρω του Δήμου μας περιοχές, ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΕΔΩ .

Δεν ξέρω τι γίνεται , μας βρήκαν αδιάφορους και εν μέρει συμμάχους , πάντως αυτά θα γίνουν ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ . 

Ποτέ δεν βγήκα «ψεύτης» , παρόλο που το ευχόμουν , διότι φωνάζω 10 χρόνια , αρχικά σε ώτα μη ακουόντων , τώρα – ευτυχώς - σε ώτα πολλών ακουόντων .

Εάν ήταν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας, θα τους είχαν πετάξει στην θάλασσα , όπως κάνανε το 1978 .

Οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας , δηλαδή ,για ποιό λόγο φρόντισαν για εμάς . Εμείς πως την έχομε δει έτσι , τόσο υπεράνω , δεν το καταλαβαίνω .

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 4-2-2023
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...