Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Συνάντηση Γ. Μανώλη με τον Γ.Γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης Θ. Κοντογεώργη

Η στρατηγική επένδυση της GRIVALIA HOSPITALITY στη Μεγαλόνησο στους Πεταλιούς μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης για όλη τη νότια Εύβοια. Μπορεί, δηλαδή, να γίνει για την Καρυστία ότι το Costa Navarino για τη Μεσσηνία.

Πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση 280 εκατ. ευρώ που θα προσδώσει τεράστια προστιθέμενη αξία στο Ελληνικό τουριστικό προϊόν και στην περιοχή μας. Οφείλουμε, όμως, να προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε από αυτήν την υπεραξία να ευνοηθεί ο τόπο μας και οι άνθρωποι του.

Στο πλαίσιο αυτό, συνάντησα σήμερα τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, κ. Θανάση Κοντογεώργη, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για την θέσπιση ανταποδοτικών τελών και την δημιουργία πλαισίου ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καρύστου και Grivalia Hospitality. 

Πέρα από την θέσπιση ανταποδοτικών τελών, την χρησιμοποίηση εργαζομένων και τεχνιτών από την περιοχή, καθώς και την χρησιμοποίηση και προώθηση τοπικών προϊόντων, εξήγησα στον Γ.Γ. Συντονισμού ότι είναι απαραίτητες και κάποιες λιμενικές υποδομές. 

Κατασκευή νέου λιμένα, τουριστικό και αλιευτικό καταφύγιο στο Μαρμάρι. Άλλωστε, υπάρχει ώριμη μελέτη για την οποία πρέπει να βρούμε χρηματοδοτικό εργαλείο να την εντάξουμε.

Η νότια Καρυστία από φτωχός συγγενής στον τουριστικό χάρτη της χώρας μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής. Ως άνθρωπος του τουρισμού έχω και τις γνώσεις και τις διασυνδέσεις και το όραμα για να βοηθήσω προκειμένου να το πετύχουμε αυτό. 

Κυρίως, όμως, έχω την βούληση η τουριστική ανάπτυξη να αποτελέσει προτεραιότητα, ώστε να μεγαλώσουμε την επισκεψιτότητα της περιοχής μας, να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο, να δημιουργήσουμε καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε πλούτο για την Καρυστία. 

Πλούτος που θα διανέμεται δίκαια και θα αφορά το σύνολο. Πλούτος που θα βελτιώσει την οικονομική θέση και την ποιότητα ζωής όλων των συνδημοτών μας. Πλούτος που θα προσεγγίσει νέους ανθρώπους στην περιοχή, ώστε να δουλέψουν και να φτιάξουν τις οικογένειές τους.

Γιάννης Μανώλης,
Υπ. Δήμαρχος Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...