Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

ΚΟ Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας του ΚΚΕ: Για την απάντηση του Υπ. Υγείας σε αναφορά με θέμα την είσοδο εργολάβων στο Νοσοκομείο

Το Υπουργείο Υγείας μαρτυρά άθελά του τις μεγάλες ελλείψεις του Νοσοκομείου Χαλκίδας που υποτίθεται έρχεται να καλύψει με την είσοδο εργολάβων στη φύλαξη και την καθαριότητα.

Όμως, η πείρα από τους εργολάβους στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία είναι μεγάλη και πικρή:

Πενιχροί μισθοί και απληρωσιά την ώρα που οι εταιρείες έχουν
εισπράξει εκατομμύρια ευρώ, παραβίαση τη εργατικής νομοθεσίας, ανύπαρκτες άδειες, μηνιαίες ή ακόμα και ημερήσιες συμβάσεις εργασίας. 

Όποιος τολμάει να σηκώσει κεφάλι, τον αλλάζουν πόστο, του κάνουν αλλεπάλληλες αναφορές, τον ωθούν στην παραίτηση. Η ποιότητα των υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας σε ένα διαρκώς υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγείας, θα υποβαθμιστεί αφού μπαίνει στη μέση το κέρδος του ιδιώτη - εργολάβου.

Ας θυμίσουμε στους Υπουργούς και στην κυβέρνηση, αφού ευαισθητοποιήθηκε για τη φύλαξη του Νοσοκομείου, ότι το οργανόγραμμά του είναι από το μακρινό 2012 και από αυτό σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του σωματείου είναι κενές 282 οργανικές θέσεις, οι οποίες τώρα καλύπτονται από το επικουρικό προσωπικό. 

Αυτό το οργανόγραμμα καμία κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τώρα της ΝΔ) δεν το άλλαξε, παρόλο που οι ανάγκες μεγάλωναν. Δεν το άλλαξαν γιατί «οι αντοχές της οικονομίας» που επικαλούνται όλοι τους δε συμβαδίζουν αυτά που πραγματικά έχει ανάγκη το Νοσοκομείο Χαλκίδας και ο λαός της περιοχής για να μπορεί να λαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας: 

Την άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την προκήρυξη μόνιμων θέσεων για φύλαξη, καθαριότητα, νοσηλευτές, γιατρούς και λοιπούς εργαζόμενους. Να σταματήσει το καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων. Τη Γενναία χρηματοδότηση της υγείας.

Η απάντηση του Υπουργείου προκλητικά ορίζει ως φραστικό διαπληκτισμό τις απειλές απέναντι στην Πρόεδρο και άλλα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων γιατί δεν επέτρεψαν την τρομοκράτηση των εργαζομένων στη φύλαξη και την καθαριότητα.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα, να γυρίσουν τη πλάτη στα κόμματα που τόσα χρόνια υποβαθμίζουν την υγεία. 

Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να συναντηθεί η ψήφος τους και ο αγώνας τους με το ΚΚΕ που σταθερά και αταλάντευτα παλεύει για καλυτέρευση των όρων δουλειάς, για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν ΕΣΥ, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας.

Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...