Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Αιτήματα της παράταξης «Στερεά Υπεροχής», προς το προεδρείο του Περιφερειακού μας Συμβουλίου

Αξιότιμε κ. πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του προεδρείου Π.Σ. Στερεάς,
η παράταξή μας «Στερεά Υπεροχής», σας ενημερώνει ότι θα θέσει προ ημερήσιας διάταξης, στη ερχόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού μας συμβουλίου, τα παρακάτω ζητήματα:

Ι. Περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης στερεών αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας.
Τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες, γιατί δυστυχώς τα δύο μεγάλα έργα, Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων/ Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Χαλκίδας και ΜΕΑ/ ΧΥΤΥ Λαμίας, μετά την κάκιστη διαχείριση από πλευράς της περιφερειακής αρχής, κατά κύριο λόγο, θα μείνουν χωρίς δημόσια χρηματοδότηση και η Στερεά θα είναι η μοναδική περιφέρεια χωρίς τις απαραίτητες και αναγκαίες υποδομές. Η κατάσταση γίνεται περισσότερο σοβαρή αφού το νέο πρόγραμμα 2021-2027 θέτει περιορισμό στις χρηματοδοτήσεις και δεν χρηματοδοτείται πλέον η κατασκευή ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ.

ΙΙ. Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΟΕΔΒΑ)», στο Δήμο Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία αντιδρά στην αδειοδότηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κινηθεί πλέον νομικά και να προσφύγει σε εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η περιφέρεια από τη μία στήριζε δήθεν το αίτημα της τοπικής κοινωνίας κι από την άλλη ενέκρινε (!) την τροποποίηση του τοπογραφικού, ως προς το εμβαδόν της έκτασης, που θα χρησιμοποιηθεί για τη δραστηριότητα της ταφής επικινδύνων αποβλήτων.

Με εκτίμηση
Δ. Αναγνωστάκης
Επικεφαλής της «Στερεά Υπεροχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...