Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου: Απροστάτευτοι μπροστά στην κακοκαιρία που ερχεται

Για άλλη μια φορά περιμένουμε με τρόμο και αγωνία να περάσει ένα κύμα κακοκαιρίας.

Μας άφησαν απροστατευτους, ανοχυρωτους. 27 μήνες μετά την πλημμύρα του Αυγούστου 2020 δεν πήραν ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικης προστασιας που θα έπρεπε για να εξασφαλίσουν την προστασια της ζωης μας και της περιουσιας μας. 

Ο κίνδυνος υπερχείλισης είναι μεγαλος. Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος θα είναι συνυπεύθυνοι στο ίδιο έγκλημα για πολλοστή φορα αν πλημμυρισουμε στο Ληλάντιο. Πέρα απο το γεγονός ότι ούτε η οριοθέτηση του ποταμου ειναι έτοιμη. 

Μόνο υποσχέσεις και λόγια στον αέρα ακούμε που στην ουσία επιβεβαιώνουν την αδιαφορία τους για τις ζωές μας και τις περιουσίες μας. Διαβάσαμε άλλη μια ανακοίνωση στο ίντερνετ από την Πολιτική Προστασία του Δήμου που copy paste κάθε φορά μας δίνουν οδηγίες αυτοπροστασίας από την ενδεχόμενη πλημμύρα.

Εάν η κατάσταση το απαιτήσει, απαιτούμε να γίνει έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων, οργανωμένη εκκένωση των οικισμών και να διασφαλιστεί από τον Δήμο ή την Περιφέρεια η μετακίνηση των κατοίκων και η διαμονή τους σε καταλύματα.

Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου
Σάββατο 5/11/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...