Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Ζεμπίλης: Προχωράει η αποκατάσταση του παλαιού υδροθεραπευτηρίου στα Λουτρά Αιδηψού

Προχωράει η αποκατάσταση του παλαιού υδροθεραπευτηρίου «Άγιοι Ανάργυροι» στα Λουτρά Αιδηψού. Απάντηση της ΥΠΠΟΑ Λ. Μενδώνη σε Ερώτηση του Βουλευτή

Στην αποκατάσταση του παλαιού υδροθεραπευτηρίου «Άγιοι Ανάργυροι» στα Λουτρά Αιδηψού και την μετατροπή του σε Μουσείο της Βορείου Ευβοίας, όπου θα εκτεθούν ευρήματα της ευρύτερης περιοχής, προχωρoύν το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς. Σε απάντηση της αρμόδιας Υπουργού, κας Λίνας Μενδώνη, στην με αρ.πρωτ.: 248/12.10.2021 Ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας, κ. Θανάση Ζεμπίλη, με θέμα:
«Αποκατάσταση του διατηρητέου (παλαιού) υδροθεραπευτηρίου «Άγιοι Ανάργυροι», παρουσιάζεται ο οδικός χάρτης για την αποκατάσταση, ανάδειξη και αξιοποίηση του σημαντικού αυτού νεώτερου μνημείου, που θα συμβάλει σημαντικά στην πολιτιστική και τουριστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, η με αρ.πρωτ.: 492084/5.11.2021 απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει τα εξής:

«Ειδικότερα, αποφασίστηκε η αποκατάσταση του παλαιού υδροθεραπευτηρίου, με σκοπό αφενός την διάσωση και ανάδειξή του ως μνημείου, και αφετέρου την χρήση του ως Μουσείου της Βορείου Ευβοίας, όπου θα εκτεθούν ευρήματα της ευρύτερης περιοχής, με τις παρακάτω ενέργειες:

- Η ΕΤΑΔ Α.Ε θα προχωρήσει στην άμεση λήψη των σωστικών μέτρων, υπό την εποπτεία των αρμόδιων Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, σύμφωνα με όσα ορίζουν οι διατάξεις του Ν. 3028/2002 για την άρση της επικινδυνότητας και την αποτροπή της περαιτέρω φθοράς του αυθεντικού υλικού του μνημείου.

- Παράλληλα, η ΕΤΑΔ Α.Ε., προχωρεί στην εκπόνηση των αναγκαίων μελετών αποκατάστασης του παλαιού υδροθεραπευτηρίου, ενώ το ΥΠΠΟΑ προχωρεί στην εκπόνηση του κτηριολογικού προγράμματος για την χρήση του ως Μουσείου.

Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω μελετών και την έγκρισή τους από τα αρμόδια όργανα του ΥΠΠΟΑ, το έργο αποκατάστασης του μνημείου και χρήσης του ως Μουσείου θα είναι ώριμο για ένταξη από τους αρμόδιους φορείς σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να λειτουργήσει ως Μουσείο, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών των Λουτρών Αιδηψού και της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Εύβοιας».

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί διαβάστε όλη την απάντηση της ΥΠΠΟΑ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...