Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Ζάχος Χατζηνικολής: Πρώτο μήνυμα στην κυβέρνηση οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ στο Δήμο Καρύστου

ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ , ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .
Φίλες και Φίλοι
Χθες πραγματοποιηθήκαν οι εσωκομματικές εκλογές του κυβερνώντος κόμματος και η αποχή των μελών της Ν.Δ του Καλλικρατικού Δήμου Καρύστου ήταν πρωτοφανής , τόσο ως προς την συμμετοχή υποψηφιότητας για τα όργανα , όσο και ως προς την ψηφοφορία .

Θεωρώ ότι η αποχή είχε τοπικό χαρακτήρα και αποτελεί έντονη διαμαρτυρία , αλλά και μήνυμα κατά της συνεχιζόμενης απαξίωσης του Δήμου μας .

Είναι μία έντονη διαμαρτυρία για την συνεχείς εγκρίσεις Αιολικών Πάρκων σε ΕΝΑΝ ΗΔΗ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΟ ΔΗΜΟ , δηλαδή το αίτημα μας είναι , απλά , να εφαρμοστεί ο νόμος

Είναι μία έντονη διαμαρτυρία για την πλήρη αδράνεια των αρμοδίων υπηρεσιών του Νομού μας ( αποτέλεσμα του αμέσως ανωτέρω ) για να συμμορφωθούν με τους νόμους σχετικά με την αναμόρφωση του δασικού χάρτη σύμφωνα με :

1ον Την ένταξη των κτημάτων του Δήμου μας στις διατάξεις του αρθρου 48 του Ν 4685/2020 που ψήφισε η ίδια η Κυβέρνηση .

2ον Την αποδοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος της από 23/3/2021ω ομόφωνης γνωμοδότησης του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΑΣΩΝ περί διάκρισης των αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων .

3ον Της διάκρισης των δασικών εκτάσεων και των χορτολιβαδικών οι οποίες χορτολιβαδικές δεν υπάρχουν , καν , στον νυν αναρτημένο δασικό χάρτη

4ον Την υπαγωγή των μη αγροτικών εκτάσεων του Δήμου μας στις εξαιρέσεις του τεκμηρίου κυριότητας του Δημοσίου , σύμφωνα με παγία πλέον νομολογία του Αρείου Πάγου .

Δηλαδή ζητάμε για το 1ο , το 2ο και το 3ο ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ , ΟΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ και για το 4ο , όπως σε πληθώρα περιοχών, πολλές εκ των οποίων δεν έχουν καν τίτλους ιδιοκτησίας και υπερτερούμε , ως προς τις προϋποθέσεις, κατά πολύ .

Ζητάμε την πλήρη αλλαγή πορείας του Δήμου μας , από βιοτεχνικό αιολικό πάρκο , έρμαιο συμφερόντων , σε τόπο έντονης τουριστικής ανάπτυξης , όπως του αξίζει .

Όσοι δεν κατανοούν ότι η απλή εφαρμογή των νόμων επιβάλλεται και στον Δήμο μας , ας αναλάβουν και τις ευθύνες για τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 25-10-2021
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...