Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Ευχαριστήριο για τις εκδηλώσεις UNESCO στο Δήμο Καρύστου

Καβοντορίτικος σκοπός και σφυριά αντήχησαν παντού και ταξίδεψαν την Καρυστία μακριά!

Η χαρά μου είναι απερίγραπτη για την τεράστια επιτυχία των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO στο Δήμο Καρύστου. Η συγκίνηση μου είναι μεγάλη γι’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο που μας αγκάλιασε.

Η ευγνωμοσύνη μου είναι παντοτινή για τους εθελοντές και τις εθελόντριες μας που έβαλαν πραγματικά πλάτη. 

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τους: Μ. Χατζηνικολή και Σ. Κόλλια για την εθελοντική τους δράση, την Λ. Αθανασίου για τις υψηλού επιπέδου ξεναγήσεις, την Σ. Σταμπέλου από το Μουσείο και την τμηματάρχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας Φ. Σταυρουλάκη, τον Ισιδ. Παπαλυμπέρη για το υπέροχο δείπνο που μας πρόσφερε δωρεάν στη «Χόβολη», τον Δ. Ξυπόλητο για το δωρεάν γεύμα στο Πόθι, την Ολ. Μπάνου για το δωρεάν γεύμα στο «Χωνί», τις γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Μαρμαρίου για την υπέροχη φιλοξενία, τις γυναίκες στα Αντιά για την φιλοξενία και την περιποίηση με αυθεντικά καβοντορίτικα προϊόντα, τον Π. Τζαναβάρη από τα Αντιά και τους μουσικούς μας που έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ.

Ο απόηχος των εκδηλώσεων πιστεύω ότι θα συμβάλει καθοριστικά τόσο στο να ανακαλύψουμε την μοναδική πολιτιστική μας ταυτότητα, όσο και στο να διατηρήσουμε και να προωθήσουμε το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της Καρυστίας.

Να είστε περήφανοι και περήφανες για την περιοχή μας. Να είστε περήφανοι και περήφανες για την ταυτότητα μας. Να διατηρήσετε και να προβάλετε τα ήθη και έθιμα μας, την γαστρονομία μας, τη μουσική μας, τις παραδόσεις μας και τα γλωσσικά μας ιδιώματα.

Η Καρυστία αξίζει πολλά και με όχημα τον πολιτισμό μπορεί να καταφέρει ακόμα περισσότερα. Είμαι πεπεισμένος ότι το τριήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της UNESCO στη νότια Εύβοια θα αποτελέσει τον σπινθήρα που θα ανάψει την φλόγα της πολιτιστικής αναγέννησης και της τουριστικής απογείωσης της περιοχής μας. 

Έτσι ώστε να δημιουργήσουμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας. Έτσι ώστε οι νέοι μας να μείνουν και να επιστρέψουν στην Καρυστία για να δημιουργήσουν τις οικογένειές τους. 

Έτσι ώστε το καβοντορίτικο να συνεχίσει να παίζεται και να χορεύεται στα πανηγύρια και τις γιορτές μας. Έτσι ώστε η σφυριχτή γλώσσα να συνεχίσει να αντηχεί στα βουνά του Καβοντόρου και να εκπροσωπεί επάξια την πατρίδα μας σε όλη την οικουμένη.

Σας ευχαριστώ για τις στιγμές,
Γιάννης Μανώλης
Επικεφαλής Τομέα Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης
Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...