Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωσή της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νέο Nοσοκομείο της Χαλκίδας

Ατομική ευθύνη και αντιστροφή της πραγματικότητας η «συνταγή» για να αποποιηθεί τις ευθύνες της η κυβέρνηση

Επικαλούμενος ξανά την «ατομική ευθύνη» και μετατρέποντας τη «νύχτα σε μέρα» όσο αφορά το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας ο κ. Πρωθυπουργός προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες της Κυβέρνησης για τη νέα έξαρση της πανδημίας και να ρίξει το μπαλάκι στο λαό.

Μάλιστα δίνοντας νέο πάτημα στον ανορθολογισμό και την καλλιέργεια σκεπτικισμού απέναντι στον εμβολιασμό έκανε αναφορά σε κίνητρα σε κατηγορίες εργαζομένων που πραγματοποιούν το εμβόλιο. Την ίδια ώρα παραδέχθηκε πως στα νησιά, για τα μάτια των μεγαλοξενοδόχων και των tour operators, τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν πάει περίπατο.

Όσο αφορά το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, θυμίζουμε πως:

§ Το «όνειρο της Εύβοιας», με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, άργησε 30 χρόνια να ολοκληρωθεί. Καλό θα ήταν όσοι έχουν ευθύνη να μην «κοκορεύονται» κιόλας για τα κατορθώματα τα τους.

§ Παρά τις δεκάδες προσλήψεις την τελευταία διετία που επικαλέστηκε ο κ. Πρωθυπουργός, έχει ακόμη το οργανόγραμμα του 2012. Το οργανόγραμμα για το παλιό Νοσοκομείο καλύπτεται με τους περίπου 260 συμβασιούχους εργαζόμενους. Όμως ένα τριπλάσιο Νοσοκομείο απαιτεί και το τριπλάσιο προσωπικό!

§ Ενώ έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης πολλών νέων τμημάτων που θα δώσουν ανάσα στο λαό της Εύβοιας αυτή υπονομεύεται από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Στα ΤΕΠ επικρατεί συνεχώς πανικός καθώς το λίγο προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσει. Στο χειρουργείο υπάρχουν 6 αίθουσες και λειτουργούν οι 3. Τα 31.000 τετραγωνικά μέτρα του νέου Νοσοκομείου, που ανέφερε ο κ. Πρωθυπουργός, μπορεί να μας πει πως θα καθαριστούν με 36 άτομα στην υπηρεσία καθαριότητας;

§ Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μεταξύ πρώτου και δεύτερου κύματος της πανδημίας πραγματοποίησαν μια μετακόμιση εξπρές χωρίς τη διακοπή της λειτουργίας του, έναν χρόνο μετά δεν υπάρχει συγκοινωνία που να καλύπτει τη μετάβαση για όλες τις βάρδιες καθώς και για τους επισκέπτες. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει το προσωπικό στα όριά του. Χρωστούνται άδειες από το 2020, ακόμη και ρεπό σε συμβασιούχους που έχουν προσληφθεί πριν 8 μήνες!

§ Οι κινητές μονάδες εμβολιασμού ήρθαν στην Εύβοια στις αρχές Ιούλη όταν σε ολόκληρη τη Βόρεια Εύβοια οι μεγαλύτερες ηλικίες ήταν για 6 μήνες, ως τις 28 Ιουνίου, αναγκασμένοι να μετακινούνται μέχρι και 130 χιλιόμετρα ως τη Χαλκίδα για να βρουν διαθέσιμο εμβόλιο.

Βεβαίως ο κ. Πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όπου με ευθύνη Κυβέρνησης και εργοδοσίας αποτελούν σε φορείς υπερμετάδοσης.

Η Κυβέρνηση επιχείρησε χθες με την αξιοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων να αποκλείσει το Νοσοκομείο Χαλκίδας ώστε να μην ακουστούν οι δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και εργαζομένων από άλλους χώρους δουλειάς. Επιχείρηση που έπεσε στο κενό.

Το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των υγειονομικών που διεκδικούν μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας με μονιμοποίηση των συμβασιούχων, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε όλη της Εύβοια. Στο πλευρό των εργαζομένων που διεκδικούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Παλεύουμε για καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού. Με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχών παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού. Για εμβολιαστική εκστρατεία με ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού.

Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ
Χαλκίδα, 23 Ιούλη 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...