Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου: Δηλώνουμε αποφασιστικά «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»

Ο Σύλλογος μας συμμετέχει δραστήρια στην Επιτροπή Αγώνα των συλλόγων και φορέων ενάντια στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στο Δήμο Καρύστου

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου στις 13/4/21 συζητήσαμε τις εξελίξεις από τις δράσεις και κινητοποιήσεις των φορέων καθώς και των συλλόγων.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες συντοπίτες μας που συμμετείχαν στις δύο συγκεντρώσεις ενάντια στην επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας και καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να συμμετέχουν σ’ αυτόν τον αγώνα.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι των ΑΠΕ επιδοτούμενοι με δισεκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε. και την κυβέρνηση, αξιοποιώντας και την ευνοϊκή νομοθεσία που έχει ψηφιστεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.

Τοποθετούν τις ανεμογεννήτριες σε περιοχές προστατευόμενες, λόγω του φυσικού τους κάλους, σε αρχαιολογικούς χώρους, κοντά στους οικισμούς χωριών, χωρίς να τηρούν την απόσταση των 500 μέτρων από αυτούς. Μάλιστα στο χωριό Ευαγγελισμός ο υποσταθμός της ΤΕΡΝΑ βρίσκεται πάνω από το χωριό σε απόσταση 220 μέτρων από τον οικισμό.

Η δίψα τους για τις επιδοτήσεις και τα προσδοκώμενα κέρδη, τους κάνει να ζητούν την εγκατάσταση και νέων αιολικών σταθμών όπως η εγκατάσταση της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η οποία εντάχθηκε στις στρατηγικές επενδύσεις και σκοπεύει να εγκαταστήσει στην Κεντρική και Νότια Εύβοια ανεμογεννήτριες. Άλλες αιτήσεις ζητούν εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Λιβαδάκι, Λυκόρεμα κ.α.

Δηλώνουμε αποφασιστικά «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ».

Οι κάτοικοι του Δήμου πρέπει να πάρουν την απόφαση στα χέρια τους. Μόνο ο δικός μας αγώνας, σταθερός, συνεχής και επίμονος μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια αυτά. Δυστυχώς ούτε ο Δήμος ούτε η περιφέρεια Στερεάς και Εύβοιας, πέραν κάποιων αποφάσεων ή ψηφισμάτων δεν έχουν προχωρήσει σε δράση ούτε καν στις νομικές ενέργειες που τόσο υποστηρίζουν.

Οι σύλλογοι και οι φορείς της Καρυστίας πρέπει αποφασιστικά να συσπειρώσουν τα μέλη τους σ’ αυτόν τον αγώνα.

Ο Σύλλογος μας έχει αμφιβολίες για τα αποτελέσματα των δικαστικών προσφυγών ενάντια στα αιολικά πάρκα. Μακάρι να μπορούσαν τα δικαστήρια να μας λύσουν αυτά τα προβλήματα. Τα δικαστήρια εφαρμόζουν τους νόμους των κυβερνήσεων και όταν δεν φτάνουν αυτοί οι νόμοι οι κυβερνήσεις νομοθετούν άλλους, για διευκόλυνση των «επενδυτών».

Μόνο ο μαζικός αγώνας του λαού μπορεί να βάλλει φρένο στα σχέδια τους.

Παρόλα αυτά στην προσφυγή κατά της ΤΕΡΝΑ θα υπογράψουν δύο μέλη του Δ.Σ. και θα συνεισφέρουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας οικονομικά για αυτήν.

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                   Ο Γραμματέας

Γιώργος Οικονομόπουλος                        Μιχάλης Μπάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...