Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας–Βοιωτίας για τα Κρούσματα κορονοϊού

Κρούσματα κορωνοϊού διαπιστώθηκαν σε επιχείρηση του κλάδου. Οι εργασιακοί χώροι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να αποτελέσουν μαζικούς χώρους διασποράς του ιού όπως ακριβώς έγινε στη Βόρεια Ιταλία με τραγικά αποτελέσματα για το λαό. Σύμφωνα με ενημέρωση από συναδέλφους 8 κρούσματα Covid-19 βρέθηκαν στο πτηνοσφαγείο της επιχείρησης Αγγελάκης Α.Ε.

Η Κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, καθώς αρνείται πεισματικά να επανδρώσει το σύστημα υγείας με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα. Τέτοιες ελλείψεις παρουσιάζονται και στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών που βρίσκεται κοντά στον εργασιακό χώρο που βρέθηκαν τα κρούσματα, όπως και στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Με ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης στους χώρους δουλειάς δεν λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού. Απαιτούμε εδώ και τώρα: 

• Να γίνουν μαζικά τεστ στους εργαζόμενους της επιχείρησης με ευθύνη εργοδοσίας και υπουργείου υγείας χωρίς καμία επιβάρυνση των συναδέλφων. 

Να μεταβεί άμεσα κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ που η κυβέρνηση διαφημίζει ότι υπάρχουν 500 τέτοιες αλλά η εμπειρία αποδεικνύει ότι υπάρχουν μόνο στα λόγια. 

• Να μην χαθεί ούτε μισό ευρώ από τις αποδοχές των εργαζομένων, που ειδικά στη συγκεκριμένη επιχείρηση ούτως ή άλλως αμείβονται με ψίχουλα. 

• Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού στο ΚΥ Ψαχνών και στο νοσοκομείο Χαλκίδας, σε όλες τις μονάδες υγείας της περιοχής και να επανδρωθούν άμεσα με υλικά και μέσα για να μπορούν να συμβάλουν στη προστασία της υγείας μας. 

• Ιδιαίτερα μέτρα για τους μετανάστες συναδέλφους του κλάδου που είναι το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο τμήμα του κλάδου με αποτέλεσμα να επιβιώνουν με χειρότερους όρους ζωής, ενώ δεν υπάρχει μέριμνα ούτε για να την ενημέρωσή τους. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...