Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Κινητοποίηση από κατοίκους του Ληλαντίου και των Πολιτικών στην Παλιά Γέφυρα Χαλκίδας

ΣΠΙΤΙΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ 
ΤΩΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΤΩΡΑ ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ 

Κινητοποίηση Κυριακή 18/10, 10.30 πμ στην Παλιά Γέφυρα Χαλκίδας 
Δυο μήνες μετά τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας χωρίς ουσιαστική στήριξη. Σε κάθε νεροποντή φοβόμαστε για τη ζωή μας. 

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και προστασίας της ίδιας μας της ζωής. ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ μέχρι να εκπληρωθούν τα δίκαια αιτήματά μας. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

· Άμεσα να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά έργα. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η μελέτη θα είναι έτοιμη τον Μάρτη 2021. Μπροστά μας έχουμε χειμώνα και δεν έχουν πάρει μέτρα από το κράτος και την περιφέρεια να προστατευτούν η ζωή μας και το βιος μας. 

· Αποζημίωση στο 100% από το κράτος, χωρίς δάνεια. Οι ζημιές στα περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις είναι πολλαπλάσιες των αποζημιώσεων που μας υποσχέθηκαν. 

· Να δοθούν τώρα σε όλους όσους τα έχουν ανάγκη τα επιδόματα που έχουν εξαγγελθεί. Ακόμα και το επίδομα των 600€ έχει δοθεί μόνο στο 1/4 των κατοίκων που έκαναν αίτηση και έχει απορριφθεί για τους περισσότερος αιτούντες. Την αποζημίωση για τις οικοσκευές και το έκτακτο βοήθημα ακόμα τα περιμένουμε. Ουσιαστικά είναι εκτός των αποζημιώσεων οι αγρότες. 

· Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, δήμο χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. 

· Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ και φόρους εισοδήματος κι αλληλεγγύης. 

· Απαλλαγή από δημοτικά τέλη και λογαριασμό νερού. Οι κάτοικοι του Ληλαντίου ήδη δέχονται τηλεφωνήματα για ειδοποίηση διακοπής ρεύματος από εισπρακτικές εταιρείες και των Διρφύων-Μεσσαπίων λαμβάνουν φουσκωμένους λογαριασμούς νερού. 
Αποκατάσταση σε υποδομές και οδικό δίκτυο.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...