Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι για την ενίσχυση της δημόσια Υγείας

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 


Με εξορμήσεις σε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, στο Νοσοκομείο Κύμης, σε εργοστάσια, χώρους δουλειάς, πόλεις και χωρία συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση των οργανώσεων του ΚΚΕ στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου για τα προβλήματα στις δομές Υγείας του Δήμου και τις θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία που θα κορυφωθεί με την εκδήλωση – συζήτηση την Τρίτη 4 Αυγούστου, στις 8:30μμ, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Αλιβέρι.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας, ενώ θα ακολουθήσουν και παρεμβάσεις από εκπροσώπους φορέων. 

Καθώς εξελίσσεται η εξόρμηση, τα αιτήματα για «Άμεση στελέχωση και εξοπλισμό του Κ.Υ. Αλιβερίου και του Νοσοκομείου Κύμης» όπως και η «Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους» βρίσκουν μεγάλη αποδοχή τόσο στους εργαζόμενους στις δομές Υγείας, όσο και στο λαό της περιοχής που αναγκάζεται είτε να πληρώσει για εξετάσεις και επισκέψεις σε ιδιωτικά κέντρα, είτε να μετακινηθεί στη Χαλκίδα και πολλές φορές στην Αθήνα ακόμη και για απλές εξετάσεις όπως ο υπέρηχος. 

Ιδιαίτερα οι τελευταίες εξελίξεις με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την ως τώρα δραματική πείρα από τις πιο ανεπτυγμένες καπιταλιστικά χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γαλλία και άλλες, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και συστήματα Υγείας που ουσιαστικά έχουν καταρρεύσει από την υποστελέχωση κάνουν ακόμη πιο επιτακτική τη διεκδίκηση από το λαό ενός σύγχρονου, δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας για όλους. Κάνουν πιο επιτακτική τη συμπόρευση με το ΚΚΕ σε αυτό τον αγώνα. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση – κάλεσμα για το μέτωπο για την Υγεία του λαού που διακινούν οι οργανώσεις του ΚΚΕ: 

«Η πανδημία ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τη γύμνια του συστήματος υγείας όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο. Από τη μητρόπολη του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ με τους κοντά 120.000 νεκρούς, ως τη Μεγάλη Βρετανία και τις ισχυρότερες χώρες της ΕΕ την Ιταλία και τη Γερμανία, τη Σουηδία με το περιλάλητο «κοινωνικό κράτος», ο κορονοϊός σαρώνει με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Αποδείχθηκε πως η «συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία» λειτουργεί ως μοχλός για την λειτουργία και του δημόσιου τομέα με κριτήριο το κέρδος. 

Για αυτό η πρόληψη για έγκαιρη διάγνωση θεραπεία και αποκατάσταση καθώς και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κοστίζουν μια περιουσία. 

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση προχώρησε στην απόφαση για περιοριστικά μέτρα και εγκλεισμό του πληθυσμού, ξέροντας καλά ότι οι υποδομές υγείας είναι ανύπαρκτες και η επέλαση του κορονοϊού θα έφερνε τραγικά αποτελέσματα. 

Τώρα το υποτιθέμενο «πάνω από όλα η υγεία» της Κυβέρνησης γίνεται «η οικονομία δεν αντέχει» και καλείται ο λαός από τη μια να αποδεχθεί την τραγική κατάσταση των δημόσιων δομών Υγείας και από την άλλη την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ μιλούν για την ανάγκη στήριξης της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας από την ΕΕ όμως κρύβουν πως αυτή η ενίσχυση δεν αφορά την ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας-Πρόνοιας και του λαϊκού εισοδήματος αλλά τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων της βιομηχανίας, της Ενέργειας και του Τουρισμού. 

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να διεκδικήσουμε οργανωμένα για την περιοχής μας, μέσα από τα Σωματεία και τους Συλλόγους μας, την αποφασιστική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, του Νοσοκομείου Κύμης και των τομέων του ΕΚΑΒ. 

Τώρα ξέρεις πως, παρά τα μεγάλα λόγια, ο χρόνος που κέρδισε ο λαός κλεισμένος στο σπίτι, δεν αξιοποιήθηκε για να στηριχθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας που νοσεί. Τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας εξακολουθούν να λειτουργούν υποστελεχωμένα. Δεν εξασφαλίστηκε η διενέργεια μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό στον πληθυσμό. 

Είναι γνωστό πως στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Υγεία είναι τραγική, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει κόσμος, στον μεγαλύτερο σε έκταση Δήμο της Εύβοιας και το δεύτερο μεγαλύτερο σε πληθυσμό, με βιομηχανική περιοχή στο Αλιβέρι και με διπλασιασμό του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου υπηρετούν μόλις 1 παθολόγος αντί για 11, 1 παιδίατρος αντί για 4 και 1 οδοντίατρος αντί για 5. Ο υπέρηχος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και ένα χρόνο καθώς δε μπορεί να επισκευαστεί και χρειάζεται αντικατάσταση, όπως και άλλος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που είναι απαρχαιωμένος. Ο τομέας ΕΚΑΒ Αλιβερίου στελεχώνεται από μόλις 3 διασώστες αποσπασμένους από την Κύμη. Ακόμη και σήμερα, για ολόκληρο Κέντρο Υγείας, υπάρχει μόλις μια καθαρίστρια η οποία είναι αντικειμενικά αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες υπό κανονικές συνθήκες ,πόσο μάλλον σε περίοδο πανδημίας! 

Στο Νοσοκομείο της Κύμης η στελέχωση βασικών ειδικοτήτων δεν είναι επαρκής. Υπάρχουν μόλις ένας παιδίατρος, ένας ακτινολόγος και μία μικροβιολόγος που μάλιστα πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ και οι δύο καρδιολόγοι δεν επαρκούν. Οριακά καλύπτονται από γιατρό οι εφημερίες στο Νοσοκομείο καθώς Γιατροί από τα Περιφερειακά Ιατρεία της ευρύτερης περιοχής υποχρεώνονται να καλύψουν κενά στη Σκύρο ενόψει της τουριστικής περιόδου! Επίσης, προβλήματα υπάρχουν στον τομέα του ΕΚΑΒ που λειτουργεί οριακά. 

Με προβλήματα λειτουργούν και τα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία σε αρκετές περιοχές καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων λειτουργούν μόνο για συνταγογράφηση. Μάλιστα, αυτό σε περιοχές όπως τα Ζάρκα και ο Αλμυροπόταμος όπου το καλοκαίρι ο πληθυσμός τους μεγαλώνει πολύ ή το Μετόχι όπου είναι η πιο απομονωμένη περιοχή του Δήμου. 

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF 

Ιδιαίτερα η περιοχή του Αλιβερίου και των γύρω χωριών είναι επιβαρυμένη από τη μολυσματική δράση των βιομηχανιών και ειδικά από την καρκινογόνα καύση του RDF/SRF από την ΑΓΕΤ. 

Με διαχρονικές ευθύνες των Κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ η ΑΓΕΤ αδειοδοτήται να χρησιμοποιεί ως καύσιμο επεξεργασμένα σκουπίδια που αποδεδειγμένα παράγουν καρκινογόνες ουσίες. 

Μάλιστα, με την κάλυψη της Δημοτικής Αρχής και όλων των άλλων δημοτικών παρατάξεων, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, αντί να υπάρξει ξεκάθαρο όχι στην καύση RDF/SRF δημιουργείται «παρατηρητήριο ρύπων» που θα επιβλέπει την καύση, αθωώνοντάς την επί της ουσίας. 

Η ΑΓΕΤ προκλητικά παρουσιάζει την καύση του RDF ως οικολογικό-εναλλακτικό καύσιμο. Η αλήθεια είναι πως το κάνει με μόνο κριτήριο την αύξηση των κερδών της μέσω της μείωσης του ενεργειακού κόστους. Άλλωστε, το ίδιο χρονικό διάστημα έχει προβεί και σε μειώσεις μισθών, ενώ τελευταία αξιοποίησε τις αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ για αναβολή της καταβολής του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους. 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! 

Σε μια εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν άλματα δε μπορεί να συμβιβαζόμαστε με το να μην έχουμε γιατρούς στις πόλεις και τα χωριά μας, να μην έχουμε τις πρώτες βοήθειες αν χρειαστεί, διακομιδές να γίνονται με αγροτικά. Όλοι εμείς που ζούμε τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, οι εργαζόμενοι, οι εργάτες των εργοστασίων, οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες χρειάζεται τώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε: 

1. Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό στο Κ.Υ. Αλιβερίου και το Νοσοκομείο Κύμης με μόνιμο προσωπικό και εξασφάλιση πλήρους και επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης. Να προσληφθεί επίσης όλο τα αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας με σταθερή σχέση εργασίας. 

2. Να ανανεωθεί ο απαρχαιωμένος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Κ.Υ. Αλιβερίου και το Νοσοκομείο Κύμης, για τις αναγκαίες διαγνωστικές εξετάσεις (υπέρηχο, μαγνητικό και αξονικό τομογράφο). Τα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία να εφοδιαστούν με τον στοιχειώδη εξοπλισμό για τις πρώτες βοήθειες (απινιδωτές, καρέκλες αιμοληψίας, καρδιογράφος κλπ) 

3. Να καλυφθούν τα τεράστια κενά στους Τομείς Αλιβερίου και Κύμης του ΕΚΑΒ με μόνιμους διασώστες του ΕΚΑΒ ώστε να καλύπτεται κάθε τομέας με δύο πληρώματα ανά βάρδια, για τις ανάγκες της περιοχής και των διακομιδών σε Χαλκίδα και Αθήνα. 

4. Εκσυγχρονισμό της κτηριακής υποδομής στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και επέκταση του Νοσοκομείου Κύμης με απαλλοτρίωση των γειτονικών οικοπέδων. 

5. Να σταματήσει τώρα η καύση του RDF/SRF από την ΑΓΕΤ. Με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους να παρακολουθούνται οι βιομηχανικοί ρύποι σε αέρα, νερό και έδαφος που ήδη επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων. Άμεσα να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για να μειωθούν και εξαλειφθούν οι βιομηχανικοί ρύποι. 

6. Να δημιουργηθεί πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο πνευμονολογικό τμήμα και τμήμα γιατρών εργασίας στο Κ.Υ. Αλιβερίου για την ιατρική παρακολούθηση των εργαζομένων στις βιομηχανίες και τις άλλες επιχειρήσεις. 

7. Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα. 

8. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους. 

9. Να εξασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων. Σύγχρονα και ασφαλή κτήρια, πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών από την πρώτη μέρα, καθώς και προσωπικού καθαριότητας. Πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού τουλάχιστον στις μεγάλες σχολικές μονάδες. 

Η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ 

Είναι ανάγκη η δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με επίκεντρο το Νοσοκομείο Κύμης και το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου τα οποία πρέπει να είναι πλήρως στελεχωμένα με όλες της βασικές ειδικότητες ώστε να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες Υγείας όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. 

Με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπεύτρια, φαρμακεία, με τη δυνατότητα διενέργειας απλών χειρουργικών επεμβάσεων. Κέντρο Υγείας και Νοσοκομείο που να διασυνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους τόπους δουλειάς, τους τόπους άθλησης, τα γηροκομεία. 

Έτσι, θα είναι δυνατή η συνεχής παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού, η ομαλή ανάπτυξη των παιδιών, η πρόληψη επαγγελματικών ασθενειών και ατυχημάτων, η περίθαλψη των ηλικιωμένων. Θα είναι δυνατή η συνεχής εκπόνηση μελετών που είναι απαραίτητες για τον προσανατολισμό που πρέπει να έχει η ιατρική φροντίδα. 

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να παίξει και τον ιδιαίτερο ρόλο του και το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ως πραγματική δευτεροβάθμια μονάδα Υγείας, για την επίβλεψη όλων των πρωτοβάθμιων μονάδων και κυρίως για την ουσιαστική φροντίδα όλων των σοβαρών περιστατικών. Βεβαίως για αυτά απαιτείται και η πλήρης στελέχωσή του και όχι η κάλυψη του 50% των θέσεων του. 

Ο ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΣ ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ! 

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν πολυτέλεια στον 21ο αιώνα. Είναι κατακτήσεις της επιστημονικής γνώσης και της ανάπτυξης της τεχνολογίας που μπορούν να προστατέψουν και να αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή του λαού. 

Στο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ η Υγεία, η πρόληψη και το φάρμακο αντιμετωπίζονται ως χώρος δράσης των επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό το κέρδος. Αυτή είναι η αιτία της ανθυγιεινής πολιτικής που πλήττει το λαό με χιλιάδες θύματα, με ή χωρίς πανδημία. 

Στο σύστημα που προτείνει το ΚΚΕ, στο Σοσιαλισμό, όπου η εργατική τάξη θα έχει την εξουσία και τα μέσα παραγωγής στα χέρια της, η κινητήριος δύναμη δεν είναι το κέρδος αλλά η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Έτσι και η Υγεία σχεδιάζεται με βάση αυτό το κριτήριο. 

Η ανθρωπότητα έχει πια πείρα από την τεράστια προσφορά της Σοβιετικής Ένωσης στην ανάπτυξη ενός συστήματος Υγείας που δεν είχε και δεν έχει ξαναδεί ποτέ του ο κόσμος. Εκεί ο άνθρωπος από έμβρυο ως το θάνατο είχε πλήρη ιατρική παρακολούθηση και κάλυψη, κάθε επιστημονική δυνατότητα παρέχονταν στο λαό χωρίς όρους». 

Κομματικές Οργανώσεις στου ΚΚΕ στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...