Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Επιστολή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καρύστου προς τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων για τα έσοδα των ΑΠΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΠΡΟΣ κ.κ Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων ( όπου υπάρχουν Τοπικά Συμβούλια ) : Μεσοχωρίων , Πολυποτάμου , Νεων Στύρων , Στύρων , Αλμυροποτάμου , Παραδεισίου , Μελλισώνος , Μύλων , Γραμπιά , Γιαννιτσίου , Στουπαίων , Μαρμαρίου , Αμυγδαλιάς , Κομήτου, Πλατανιστού και Αετού

κ.κ Πρόεδροι και μέλη των τοπικών Συμβουλίων.

Η δημοτική παράταξη μας είχε θέσει , προεκλογικά , ως βασικό στόχο και με σκοπό να λάβουν οι τοπικές κοινότητες όσα εκ του νόμου δικαιούνται , την αναλυτική και επίσημη παρουσίαση , από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ του ΔΗΜΟΥ , των κατ’ έτος καταβολών του 1,7% των εσόδων των ΑΠΕ και κατά το ποσοστό του 80% αυτών , που πρέπει να αποδίδεται στην αντίστοιχη τοπική κοινότητα στην περιφέρεια της οποίας λειτουργεί ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ , για να πραγματοποιούνται στα όρια αυτής τα προβλεπόμενα έργα και την πραγματοποίηση των έργων αυτών.

Τόσο προεκλογικά , όσο και μεταγενέστερα έως σήμερα , έχομε διαπιστώσει ότι τόσο οι κάτοικοι , όσο -και κυρίως - οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και τα Τοπικά Συμβούλια , αγνοούν παντελώς , ποια ήταν τα έσοδα από αυτήν την αιτία κατ έτος , ποια έργα έγιναν με τα έσοδα αυτά , ποιο ήταν το κόστος του καθενός και ποιο είναι σήμερα το διαθέσιμο υπόλοιπο για κάθε μία από όλες τις κοινότητες.

Πιστοί στις δεσμεύσεις μας και υπό την νυν ιδιότητα μας , έχομε αποστείλει , διαδοχικά , τρία αιτήματα , δυο στον Δήμο Καρύστου και ένα στην Οικονομική Υπηρεσία με τα οποία ζητάμε τις επίσημες απαντήσεις στα άνω ερωτήματα και εως σήμερα δεν έχομε λάβει απάντηση.

Για τον λόγο αυτό , με την με αριθμό πρωτόκολλου 8665 /2020 αίτησή μας προς τον κ Πρόεδρο του Δ Σ ,ζητήσαμε να τεθεί σαν θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου , η πλήρης και έγγραφη ενημέρωση του Σώματος στα άνω ερωτήματα

Επειδή , όμως , το θέμα αυτό ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την αντίστοιχη Τοπική Κοινότητα και είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ επ ωφελεία της Κοινότητας και των δημοτών της και μάλιστα δυνάμει νόμου , των οποίων Κοινοτήτων έχετε την τιμή και την υποχρέωση να εκπροσωπείτε .

Σας καλούμε να συνδράμετε , με κάθε πρόσφορο μέσον κρίνετε , σε αυτό το αίτημα μας και κατά την συζήτηση της αίτησης μας στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, για την σύγκληση του οποίου λαμβάνετε εκ του νόμου προσκλήσεις με τα θέματα , να προσέλθετε και εσείς , εκπροσωπώντας τους δημότες σας και να υποβάλλετε τις απόψεις σας ( όσοι βεβαίως το θεωρείτε ωφέλιμο για τις κοινότητες σας και ενδιαφέρεστε και δεν έχετε αυτά τα στοιχεία )

Η παρούσα αποστέλλεται και δια επιστολής σε κάθε Τ Κ .

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 11-8--2020
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Μας είπατε τη μισή αλήθεια γιατί δεν έχετε συμφέροντα στα πάρκα της Τερνα στο καβο ντορο. Γι αυτο αυτο φωναζετε μηπως δαγκωσετε κανα κοκαλακι ακομη. Δεν μας ειπατε εσεις της αντιπολιτευσης ποσα λεφτα πηρατε απο την ENEL και δε μιλησατε καθολου. Αν εχετε το θρασος βγειτε να τα πειτε και αφηστε το καβο ντορο. Τωρα σας πηρε ο πονος . Τα στοιχεια υπαρχουν αλλα σταματηστε να κοροιδευετε το κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...