Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Συνεργασία του (ΕΚΠΑ) και του Οργανισµού Λιµένων Ναυτιλίας Νοµού Ευβοίας (ΟΛΝΕ)

Συνεργασία μεταξύ του Τµήµατος Διαχείρισης Λιµένων και Ναυτιλίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Οργανισµού Λιµένων Ναυτιλίας Νοµού Ευβοίας (ΟΛΝΕ).

Μία πολυδιάστατη συνεργασία ξεκινά, ανάµεσα στο Τµήµα ∆ιαχείρισης Λιµένων και Ναυτιλίας του ΕΚΠΑ που εδρεύει στα Ψαχνά Ευβοίας και στον Οργανισµό Λιµένων Νοµού Ευβοίας (ΟΛΝΕ Α.Ε.), ύστερα από συνάντηση που πραγµατοποιήθηκε την Πέµπτη 9 Ιουλίου 2020 στα γραφεία του Οργανισµού, στη Χαλκίδα στην οποία συµµετείχαν οι κ.κ. Σπυρίδων Γεροντίτης, Πρόεδρος ΟΛΝΕ, Χαράλαµπος Μανιάτης, ∆ιευθύνων
Σύµβουλος ΟΛΝΕ, Καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Κοσµήτωρ της Σχολής Οικονοµικών και Πολιτικών Επιστηµών του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Παναγιώτης Αλεξάκης, Πρόεδρος του Τµήµατος ∆ιαχείρισης Λιµένων και Ναυτιλίας του ΕΚΠΑ και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χρήστος Τσιτσάκης του ιδίου Τµήµατος. 

Τα δύο µέρη συµφώνησαν να προωθήσουν από κοινού δράσεις όπως η πρακτική άσκηση και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών του Τµήµατος στον Οργανισµό, οι οµιλίες στελεχών του Οργανισµού στο Τµήµα, η συνδροµή του Τµήµατος στις ανάγκες του Οργανισµού σε εφαρµοσµένες µελέτες, σε οργανωτικά και διοικητικά θέµατα, σε θέµατα ανθρώπινου δυναµικού και στρατηγικής του ανάπτυξης, καθώς και στην µεσοσταδιοδροµική εκπαίδευση των στελεχών του. 

Περαιτέρω, οι δύο φορείς θα µελετήσουν αλλά και µε δράσεις τους θα συµβάλλουν, στην ανάπτυξη της επιχειρηµατικότητας στο Νοµό Ευβοίας. Επιδίωξη είναι η εγκαθίδρυση µίας επωφελούς αµφίδροµης σχέσης, η οποία από τη µια πλευρά θα τονώσει την εκπαιδευτική διαδικασία του Τµήµατος ∆ιαχείρισης Λιµένων και Ναυτιλίας και τη σταδιοδροµία των αποφοίτων του, και από την άλλη θα συνδράµει ουσιαστικά τον Οργανισµό Λιµένων του Νοµού Ευβοίας να υλοποιήσει το σηµαντικό στρατηγικό σχέδιο που έχει εκπονήσει για τις δραστηριότητές του στο Νοµό Ευβοίας. 

Η γόνιµη συνέργεια µεταξύ των δύο µερών αναµένεται να αποτελέσει θετικό έναυσµα για την εξάπλωση των συνεργασιών όλης της ακαδηµαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ µε τις επιχειρήσεις και την κοινωνία του Νοµού Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...