Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Θ.Ζεμπίλης στη Βουλή: Προβλήματα με την εξ´ αποστάσεως διδασκαλία σε σχολεία της Νότιας Εύβοιας

Τις εκπαιδευτικές, αλλά και κοινωνικές ανισότητες που δημιουργούνται εξαιτίας της ανεπάρκειας ψηφιακών υποδομών σε πολλές επαρχιακές περιοχές της χώρας, ανέδειξε ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης σε συζήτηση στην Βουλή, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας κ. Σοφίας Ζαχαράκη.

Οι ανισότητες αυτές πιστοποιούνται από την ετήσια έκθεση της ΕΕ για την παρακολούθηση της εκπαίδευσης το 2019, στοιχεία της οποίας παρέθεσε ο κ. Ζεμπίλης στην αρμόδια επιτροπή, όπου διαπιστώνεται ότι τα σχολεία στην Ελλάδα υστερούν κατά πολύ σε ψηφιακές
υποδομές σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά παρέχεται υψηλή ευρυζωνική ταχύτητα. 


Όπως σημείωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σημαντικά ζητήματα ανεπάρκειας τεχνολογικού εξοπλισμού και καλής συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας σε πολλές περιοχές της Νότιας Εύβοιας, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Για να ξεπεραστούν αυτά τα ζητήματα, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την ψηφιακή αναβάθμιση των ελληνικών σχολείων της περιφέρειας, όπως επίσης την δυνατότητα χρήσης αξιόπιστου δικτύου σύνδεσης στο διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο οι ψηφιακές τεχνολογίες θα επιτελέσουν τον παιδαγωγικό σκοπό τους, χωρίς να δημιουργούν μαθητές πολλών ταχυτήτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...