Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για να ανορθώσουμε την οικονομία μας

Ως ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα ακόμα πιο δύσκολο και από την επιβολή των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου την προσπάθεια μετάβασης στην κανονικότητα. 

Όπως επεσήμανε μιλώντας στον “ΕΥΡΙΠΟ 90 FM” , όταν είναι όλα απαγορευμένα είναι πιο εύκολο να τηρήσεις τους κανόνες και πιο εύκολο να ελέγχονται, συνεπώς, η σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων ενέχει μεγαλύτερο ποσοστό ατομικής ευθύνης. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: “Πρέπει να έχουμε ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας. 

Πετύχαμε αρκετά με πολλές θυσίες. Πετύχαμε η Ελλάδα να είναι από τις πιο “καθαρές” χώρες στην Ευρώπη και η Εύβοια από τις πιο “καθαρές” περιοχές στην Ελλάδα. 

Αυτό θα είναι εφόδιο για την επόμενη μέρα και ειδικά στον τομέα του τουρισμού. Δεν πρέπει τώρα να χαλάσουμε αυτά που διαφυλάξαμε με τόσο μεγάλο κόπο και θυσίες. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, η αποκλιμάκωση των μέτρων γίνεται με βάση τις οδηγίες των ειδικών βήμα-βήμα για να μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε στις ζωές μας.”

Απαντώντας στη συνέχεια στο ερώτημα, πως θα γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας, ο βουλευτής ανέφερε, ότι θα υπάρξει ενίσχυση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων που πλήττονται εξαιτίας της πανδημίας μέσω του νέου προγράμματος χρηματοδότησης έχοντας στόχο τη μακρόχρονη και ουσιαστική υποστήριξή τους. 

“Η Ελλάδα-είπε- μετά την κρίση της πανδημίας θα είναι πολύ διαφορετική. Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε ορισμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα το να δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στον αγροδιατροφικό τομέα. 

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει διατροφικά αυτάρκης και είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο. Σαν “καθαρή” χώρα με ποιοτικά προϊόντα στο νέο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον που θα έχει διαμορφωθεί θα είναι ένα από τα εφόδιά μας. Συνεπώς εκτιμώ, ότι τις επιχειρήσεις του κλάδου θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία” και συνέχισε: 

“ Σε ό, τι αφορά τον τουρισμό η κυβέρνηση έχει σχέδιο για στοχευμένη τόνωση σε πρώτη φάση του εσωτερικού τουρισμού. Θα υπάρξουν προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για να δώσουν μια πρώτη ανάσα ζωής. 

Η Εύβοια σε αυτόν τον τομέα , όπως και η Σκύρος, πιστεύω ότι είναι σε καλή θέση και λόγω εγγύτητας με την Αθήνα και ως προτιμότερος προορισμός, γιατί είχε μονοψήφια κρούσματα. Επίσης, υπάρχουν προτάσεις του Επιμελητηρίου Εύβοιας σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της χώρας για την για τόνωση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων. 

Μάλιστα, μαζί με άλλους τρεις βουλευτές της ΝΔ καταθέτουμε ερώτηση για τις παράκτιες επιχειρήσεις. Θα μπορούσε και η ενοικίαση από τη Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να είναι με άλλες συμβολικές τιμές λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα”.

Ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη δοκιμασία, υπογραμμίζοντας, ότι η κυβέρνηση έθεσε ως προτεραιότητά της την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τώρα προσπαθούν να επανεκκινήσουν την οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μία πραγματικά δύσκολη εξίσωση, ωστόσο, θα τα καταφέρουν, γιατί ακριβώς έχουν συγκεκριμένο σχέδιο.

Τέλος, ζήτησε από όλους τους φορείς: Περιφέρεια, Δήμους, Επιμελητήριο και Εμπορικούς Συλλόγους να συνεργαστούν και να δουλέψουν όλοι μαζί για να ανορθώσουν την οικονομία το συντομότερο δυνατό, επισημαίνοντας: 

“ Στην Εύβοια πιστεύω ότι θα είμαστε από αυτούς που θα κερδίσουνε τη “μάχη” του εσωτερικού τουρισμού. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, φέτος θα έχουμε ύφεση, ωστόσο, του χρόνου όλες οι εκτιμήσεις προδιαγράφουν μία μεγάλη ανάπτυξη της Ελλάδας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...