Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Συμβολική συγκέντρωση Σωματείων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Παρέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και την πανελλαδική μέρα δράσης που κάλεσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), πραγματοποίησαν το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (μέλος ΟΓΕ).

Στο πλαίσιο της παρέμβασης εξέφρασαν τη στήριξή τους στα αιτήματα των υγειονομικών για ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας, ενώ παράλληλα απαίτησαν την άμεση λειτουργία κλινών ΜΕΘ στο νέο νοσοκομείο της
Χαλκίδας. 


Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ευβοίας, καθώς και η Γρανέτα Τσιβίκα, δημοτική σύμβουλος Χαλκίδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας. 

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε: 

«Σήμερα, μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία, το ΚΚΕ είναι εδώ, μαζί με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Χαλκίδας, είναι μαζί με τους υγειονομικούς σε όλη την Ελλάδα και καλεί το λαό όχι μόνο να μη σιωπήσει αλλά να δυναμώσει τη φωνή του αγώνα, της διεκδίκησης για την υγεία του, για τα προβλήματα που τον βασανίζουν. 

Η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που προβάλλουν οι υπουργοί της κυβέρνησης στην τηλεόραση, η πραγματικότητα είναι αυτή που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στις άλλες μονάδες υγείας, είναι αυτή που βιώνει ο λαός καθημερινά, αντιμετωπίζοντας τις βαριές συνέπειες της πολιτικής που υπηρετεί το καπιταλιστικό κέρδος και ευθύνεται για τη διαλυτική κατάσταση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία της χώρας, στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. 

Δεν χωρά εφησυχασμός. Τα μεγάλα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που ήταν πολύ μεγάλα πριν την πανδημία του κορονοϊού με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, παραμένουν και βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του λαού κι αυτό είναι πρόκληση. 

Στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη γιατρού και οι ελάχιστες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου δεν δίνουν ούτε ανάσα γιατί οι ανάγκες έχουν αυξηθεί στο κατακόρυφο. 

Παραμένουν κενές δεκάδες θέσεις σε γιατρούς, 130 θέσεις νοσηλευτών, η κατάσταση στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών έχει σημάνει συναγερμό, δεν πάει άλλο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών. 

Η χρόνια έλλειψη Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δεν μπορεί να καλυφθεί με “μπαλώματα” και η χορήγηση των αναγκαίων μέσων προφύλαξης και προστασίας των εργαζομένων του νοσοκομείου δεν μπορεί να είναι ευκαιριακή. 

Η ένταξη των εργαζομένων στα Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα Επαγγέλματα είναι αίτημα που επιβάλλεται να ικανοποιηθεί αυτή τη στιγμή. 

Τώρα να δυναμώσει η διεκδίκηση για την ολόπλευρη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, να σταματήσει η τακτική της μετακίνησης για να μπαλώνονται προσωρινά τρύπες, να επιταχθούν άμεσα οι ιδιωτικές μονάδες υγείας και να διατεθούν όλα τα αναγκαία μέσα για τους υγειονομικούς. 

Το ΚΚΕ είναι εδώ στο πλευρό των εργαζομένων, στο πλευρό του λαού στην πάλη για την ικανοποίηση των αναγκών του, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...