Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Προγραμματισμός Έργων Κοινότητας Κύμης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι παράπλευρες απώλειες από την σφοδρή επέλαση του δολοφονικού Covid-19, κοινώς κορωνοιού, θα δημιουργήσουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και βασικά οικονομικής φύσεως και θα πρέπει έγκαιρα να προγραμματίσουμε εργασίες που θα δώσουν την ευκαιρία να καλυφθούν εν μέρει οι απώλειες. Λαμβάνοντες υπόψη ότι σύντομα θα εγκριθεί και ο προϋπολογισμός του 2020, του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου καθώς επίσης και ότι υπάρχουν μελέτες έργων έτοιμες, έργων προηγουμένων ετών που για διαφόρους λόγους δεν εκτελέσθηκαν, θα θέλαμε να ζητήσουμε τα παρακάτω:
 


2. Να μας αποσταλούν οι υπάρχουσες μελέτες για συνεχιζόμενα έργα ή για έργα γενικά που έχουν μεταφερθεί για υλοποίηση το 2020. 

3. Έργα για τα οποία συντάσσονται μελέτες. 

4. Προγραμματισμός σύνταξης μελετών για τα παρακάτω έργα, που είτε έχουν υπαχθεί σε κάποια κατηγορία ή έχουν υποβληθεί από την Κοινότητα Κύμης. 

5. Επί πλέον των παραπάνω να σας επαναλάβουμε, τα παρακάτω προβλήματα για τους λόγους που προαναφέραμε και βασικά την απασχόληση του τοπικού πληθυσμού: 

α. ΚΕΠ Κύμης: 

Ο χώρος που στεγάζεται το ΚΕΠ Κύμης ευρίσκεται στο ισόγειο ενός κτιρίου, όπου στον 1ο όροφο στεγάζεται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Στο χώρο του ΚΕΠ απαιτείται να κατασκευασθούν φωριαμοί για την τοποθέτηση αρχείων εγγράφων. 

Επίσης οι πόρτες εισόδου αποτελούν σημεία εισόδου όμβριων υδάτων τα οποία εκτιμάται ότι σύντομα θα καταστρέψουν τις πόρτες, αλλά μέχρι τότε θα έχουν καταστρέψει και τα υπάρχοντα αρχεία. Το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος συντήρησης στην παρούσα φάση. 

β. Κτίριο « Γεωργικόπουλου». 

Ευρίσκεται στο κέντρο της Κύμης, προέρχεται από «σχολάζουσα» διαθήκη, έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη διαχειριστή, αποτελεί το κτίριο και η αυλή του σημείο κινδύνου για τα γύρο κτίρια και η σκεπή του είναι έτοιμη για κατάρρευση. Το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος συντήρησης στην παρούσα φάση. Άσχετα με το που ανήκει το ακίνητο, θα πρέπει να αποκατασταθούν τα προβλήματα που φέρει. 

γ. Δικαστικό Κτίριο Κύμης. 

Κάποτε το αποκαλούσαμε , χωρίς ίχνος ειρωνείας « Δικαστικό Μέγαρο», τώρα με σεβασμό στη Δικαιοσύνη, ο τίτλος εξέπεσε. Υπάρχουν πληροφορίες ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αντιδράσει σε προηγούμενο αίτημά μας, πλην όμως δεν έχουμε καμία ενημέρωση στο επίπεδό μας. 

δ. Αγροτική Οδοποιία. 

Δεν υπάρχουν περιθώρια καμίας καθυστέρησης, οι δρόμοι είναι αδιάβατοι, γιατί τα οικονομικά θέματα ίσως εκτονωθούν σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις. 

6. Παρακαλούμε για τις κατά τις κρίσεις σας ενέργειες για την αντιμετώπιση της παραπάνω κατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι οικονομικές απώλειες θα δημιουργήσουν αφόρητα προβλήματα και η έγκαιρη προετοιμασία είναι υποχρέωσή μας. 

Ο Πρόεδρος της Κοιν. Κύμης 
ΤΣΥ Αγγελής Γ. Μαργέλης 
Αντιστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...