Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ο Ζάχος Χατζηνικολής για την έγκριση αιολικού πάρκου στον κόλπο του Νημποριού

Μόλις πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 9 Απρίλη 2020, η ΡΑΕ αποφάσισε ΝΕΑ ( πέραν των ήδη αρχικά εγκεκριμένων από την Ρ .Α .Ε ) αρχική έγκριση ηλεκτρικής ενέργειας με ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ και με 66 ανεμογεννήτριες ,εκ των οποίων οι 24 στον πανέμορφο και τουριστικά αξιοποιήσιμο κόλπο του Νημποριού Στύρων και οι υπόλοιπες 42 σε άλλες θέσεις αυτής της περιοχής. 

Είχαμε εγκαίρως και κατ επανάληψη τονίσει ότι, εάν δεν αλλάξει άρδην στάση η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής , υπάρχει άμεσος κίνδυνος, μέχρι το 2030, συνεχώς και αδιαλείπτως να εγκαθίστανται νέα – πέραν των ήδη εγκεκριμένων -αιολικά
πάρκα στον Δήμο μας , χωρίς να υπολογίζονται αμμουδιές και θάλασσες , οικισμοί , περιβαλλοντικά στοιχεία , μνημεία κ.λπ και, βεβαίως ,χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το ανώτατο όριο , σύμφωνα με την έκταση , για κάθε Δημοτική Ενότητα, το οποίο, προ πολλού, έχει εξαντληθεί. 

Δυστυχώς, μας πήραν χαμπάρι όλοι οι επιχειρηματίες των Α Π Ε , η Ρ.Α.Ε και το κράτος και, μετά τις αντιδράσεις των Ο.Τ.Α των νησιών ,μας βρήκαν σαν την μόνη καλύτερη και ανέξοδη λύση .

Φίλες και φίλοι,

Όταν η ΡΑΕ εξακολουθεί και σήμερα να εγκρίνει ΝΕΑ Αιολικά Πάρκα και ταυτοχρόνως να υλοποιούνται τα ήδη εγκεκριμένα και να συνεχίζονται οι διαδικασίες περαιτέρω εγκρίσεων των αρχικά και κατά στάδια εγκρίσεων και αδειών, είναι σαφέστατο ότι η κατάσταση έχει ,προ πολλού , ξεφύγει από κάθε έλεγχο .

Ας αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του σχετικά με το τι παραλάβαμε από τους προγόνους μας και το τι θα παραδώσομε στους απογόνους μας.

Και να θυμόμαστε πάντα ότι η καταγραφή της Ιστορίας είναι αμείλικτη . Εύχομαι να διαψευσθώ.

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 29-4-2020
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...