Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Γραμμή ενημέρωσης, ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Δομή «Γέφυρα», με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, θέτουν σε λειτουργία την εξαγγελθείσα γραμμή ενημέρωσης, ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης.

Μια ακόμη δράση με στόχο την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊου.

Ειδικοί επαγγελματίες επιστήμονες της ψυχικής υγείας, είτε ως ιδιώτες είτε μέσα από πιστοποιημένους φορείς, παρέχουν εθελοντικά ψυχολογική και
συμβουλευτική στήριξη σε πολίτες που το έχουν ανάγκη αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Επιπλέον, θα παρέχεται πληροφόρηση για ζητήματα αναφορικά με τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού, καθώς και ενημέρωση για επιπλέον πηγές υποστήριξης των πολιτών, προς αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 210-3002233 από Δευτέρα ως Κυριακή και ώρες 9:00 π.μ. έως 9:00 μ.μ.

«Με την εξάπλωση του κορωνοϊού, ζητήθηκε από τους πολίτες να κρατήσουν κοινωνικές αποστάσεις και να μπουν σε περιορισμό, με στόχο να μειωθεί η εξάπλωση της νόσου. Συγχρόνως όμως αυξάνεται το αίσθημα του φόβου, το άγχος και η αγωνία για το μέλλον. 

Για το λόγο αυτό, δημιουργούμε ένα δίκτυο επικοινωνίας και ψυχολογικής υποστήριξης για τους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη να ρωτήσουν, να εκφράσουν την αγωνία τους, να ενημερωθούν. 

Είμαστε αλληλέγγυοι, δεν είμαστε μόνοι. Ο ένας με τον άλλο, αντλούμε αισιοδοξία και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...