Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Παράδοση υλικής βοήθειας στους πρόσφυγες στη Ριτσώνα

Υλική βοήθεια παραδόθηκε στον καταυλισμό της Ριτσώνας την Παρασκευή 31 Γενάρη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, την Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας (ΟΓΕ) και άλλους φορείς.

Για ακόμα μια φορά διαπιστώθηκε πως οι πρόσφυγες και μετανάστες αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις. Οι εργαζόμενοι δίνουν άνιση μάχη να ανταποκριθούν σε αυτές τις ανάγκες χωρίς το απαραίτητο

προσωπικό και τα μέσα.


Απαιτούμε με ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση αυτών των ανθρώπων, να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χορήγησης των απαραίτητων εγγράφων για να μπορέσουν να φτάσουν στις χώρες τελικού προορισμού όπως επιθυμούν- ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας που τους εγκλωβίζει στη χώρα μας που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων υπογράφηκε η συμφωνία επέκτασης των βάσεων που ρίχνει λάδι στη φωτιά στις συρράξεις που διεξάγονται στην περιοχή και θα πυροδοτήσει νέο κύμα προσφύγων. Ενώ η χώρα φιλοξενώντας τις ΝΑΤΟικές βάσεις έχει μπει στο στόχαστρο των όπλων της Ρωσίας και του Ιράν.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ γράφουν στα «παλιά τους τα παπούτσια» τα ελληνικά σύνορα, θεωρούν το Αιγαίο ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο και προετοιμάζουν μαζί με την ΕΕ σχέδια διχοτόμησης και συνεκμετάλλευσης ελληνικών θαλάσσιων περιοχών καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα.

Όλοι στον αγώνα! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...