Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί την Κυριακή 9 Φλεβάρη και ώρα 10 πμ, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας (Φριζή 10, Χαλκίδα) σε Γενική Συνέλευση με θέμα το Ασφαλιστικό.

Η κοινωνική ασφάλιση είναι ένα δικαίωμα για το οποίο η Εργατική Τάξη έδωσε πολλούς αγώνες για να το κατακτήσει, και εδώ και χρόνια έχει μπει στο στόχαστρο του Κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Και δεν αφορά μόνο το συνταξιοδοτικό, αλλά το σύνολο του εργασιακού
βίου μας. Αφορά την υγεία, την περίθαλψη, την πρόνοια, την ανεργία, την μητρότητα αλλά και τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.


Συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, με τον νόμο Κατρούγκαλου, η ΝΔ φέρνει ένα νέο νόμο – έκτρωμα, ο οποίος στην ουσία προωθεί την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ασφάλιση, έτσι ώστε να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές στα ταμεία και να προχωρήσει η λογική της ανταποδοτικότητας. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από εδώ και πέρα αν έχεις λεφτά να πληρώνεις για την ασφάλισή σου, τότε θα μπορεί να σου παρέχεται η πρόσβαση στο νοσοκομείο, η σύνταξη και όλες οι υπόλοιπες παροχές που είχαμε μέχρι σήμερα.

Από κοντά με την μεγαλοεργοδοσία και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Η θέση της πάνω στο καυτό ζήτημα της ασφάλισης είναι η από κοινού εισφορά εργαζομένων και εργοδοτών, χωρίς καμία εγγύηση, σε ένα ταμείο που θα βγαίνουν οι κοινωνικές παροχές από αυτό. Παρ' όλα αυτά δεν μιλάει κανένας για το γεγονός ότι άμα μείνει κάποιος άνεργος μένει ξεκρέμαστος, και θα βλέπει τους κόπους μιας ζωής να είναι στον αέρα.

Διεκδικούμε:

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Ασφάλιση. Κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να μην ξεπερνούν τα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Επαναφορά του επιδόματος τοκετού, για όλες τις γυναίκες χωρίς προϋποθέσεις. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Να γίνουν τώρα χιλιάδες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Να δυναμώσει η διεκδίκηση για Δημόσια Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Για αυξήσεις τώρα στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ
ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...