Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Επιστολή του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου στον υπουργό Υγείας για την συνεχή υποβάθμιση του κέντρου Υγείας Αλιβερίου

Επιστολή στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια έστειλε ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου  Θανάσης Μπουραντάς για την συνεχή υποβάθμιση του κέντρου Υγείας Αλιβερίου την οποία κοινοποιεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς της υγείας και τους βουλευτές της Εύβοιας.

Ο δήμαρχος τονίζει μεταξύ άλλων τη σημασία της λειτουργιας του κέντρου υγείας Αλιβερίου και εκφράζει έντονες αντιρήσεις για τις συζητήσεις που ακούγονται περί παύσης του τομέα ΕΚΑΒ

Το κείμενο της επιστολής



Κύριε Υπουργέ 

Για αρκετά χρόνια το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου υποβαθμίζεται συνεχώς γεγονός το οποίο απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία. 

Το πρόβλημα έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Δημοτικό Συμβούλιο όπως και τους φορείς του τόπου. 

Η διακομιδή των περιστατικών με ασθενοφόρα είναι ιδιαίτερα προβληματική, λόγω έλλειψης προσωπικού, με ακάλυπτες βάρδιες, η με κάλυψη ενός ατόμου γεγονός ανεπίτρεπτο, σύμφωνα με τον κανονισμό. 

Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, καλύπτει τις τρεις (3) 

από τις πέντε(5) Δημοτικές Ενότητες του Δήμου (20.000 μόνιμους κάτοικους) και τον πρώην Δήμο Αμαρυνθίων, όπως και τμήμα του Δήμου Καρύστου, δηλαδή συνολικά 30.000 μόνιμους κατοίκους. Είναι λογικό ότι το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυτός διπλασιάζεται. 

Πρωτεύουσα του Δήμου είναι το Αλιβέρι το οποίο εκτός από τουριστική περιοχή είναι και βιομηχανική και αποτελεί το δεύτερο Βιομηχανικό κέντρο μετά τη Χαλκίδα, με μεγάλες βιομηχανίες, όπως ο Ατμοηλεκτρικός σταθμός της ΔΕΗ, η Τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ Ηρακλής και σημαντικές Βιοτεχνίες με μεγάλο αριθμό προσωπικού, όπως η Βιοτεχνία ‘’ Νικόλαος ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ’’ η οποία απασχολεί περισσότερα από 100 εργαζόμενους, η ΒΙΔΟΜΕΤ και άλλες μικρότερες βιοτεχνίες. 

Είναι επομένως αδιανόητο, να γίνεται συζήτηση για να τεθεί σε παύση ο τομέας ΕΚΑΒ Αλιβερίου. Πώς θα εξυπηρετηθούν επείγοντα θέματα, όταν ο χρόνος αποτελεί θέμα ζωής ή θανάτου; 

Θα περιμένουμε να έρθει ασθενοφόρο από τη Χαλκίδα όταν χρειάζονται 45 λεπτά της ώρας και άλλα 45 λεπτά για τη μεταφορά στη Χαλκίδα; 

Και αν προκύψει βιομηχανικό ή άλλο ατύχημα με άμεση ανάγκη μεταφοράς στα Νοσοκομεία και χαθούν ανθρώπινες ζωές λόγω των αποστάσεων, ποιος θα έχει την ευθύνη; 

Το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπως βεβαιώνουν οι γνωρίζοντες, είναι ένα από τα δύο Κέντρα Υγείας των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με μεγάλη δραστηριότητα. 

Επομένως ενέργειες για παύση λειτουργίας του Τομέα ΕΚΑΒ Αλιβερίου δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν στο Κ.Υ. Αλιβερίου. 

Κύριε Υπουργέ, 

Το Κ.Υ. Αλιβερίου χρειάζεται στήριξη με επιστημονικό και άλλο προσωπικό και φυσικά μόνιμη παρουσία του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας. 

Το θέμα είναι επείγον και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. 

Με εκτίμηση 
Ο Δήμαρχος 
Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...