Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Πραγματοποίηθηκε την Τετάρτη 27.11 η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας ΚΚΕ.

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας στην οποία ανέδειξε τις θέσεις και τη στάση του ΚΚΕ ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη των
άλλων αστικών κομμάτων. 


Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, 

Το ΚΚΕ σταθερά και με αποφασιστικότητα πρωταγωνιστεί στους αγώνες που αναπτύσσονται σε πολλά μέτωπα και συγκρούεται με την αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία πατάει στο έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώνει την επίθεση κατά των εργαζομένων. 

Το ΚΚΕ είπε στο λαό μας πως η ανάδειξη της ΝΔ στην κυβέρνηση γίνεται στα πλαίσια της εναλλαγής με το ΣΥΡΙΖΑ, δύο κομμάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και κάλεσε το λαό να μη δίνει πίστη στην αστική προπαγανδιστική μηχανή, να μην έχει προσδοκίες απο καμιά κυβέρνηση του υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, αλλά να εμπιστευτεί το ΚΚΕ και να οργανώσει την πάλη του για τα δικά του συμφέροντα, για τις δικές του ανάγκες . 

Αυτές οι θέσεις επιβεβαιώνονται. 

Η ΝΔ αξιοποιεί το μνημονιακό οπλοστάσιο, τα αντιλαικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τη συναίνεση που δίνει σε βασικές επιλογές που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 

Η ΝΔ θωρακίζει το αστικό κράτος, το επιτελικό, όπως λέει κράτος, για να γίνεται πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων, δίνει νέα προνόμια, νέα κίνητρα στις μεγάλες επιχειρήσεις και δένει πιο γερά τη χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δυναμώνει την καταστολή κατά του εργατικού, λαικού κινήματος, καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο, χτυπάει συνδικαλιστικά δικαιώματα και γενικότερα εργατικά δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή έχει ψηφίσει υπερ της πλειοψηφίας των κυβερνητικών αντιλαικών νομοσχεδίων, κι αυτό το αποκαλεί προγραμματική αντιπολίτευση. 

Ποιός είναι ο κεντρικός στόχος της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων ; 

Είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, η αύξηση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου και επιταχύνει την επιβολή σκληρών μέτρων γιατί τα αστικά επιτελεία ανησυχούν, διαπιστώνουν πως η ανάπτυξη είναι ασθενής και πυκνώνουν τα σύνεφα για μια νέα καπιταλιστική κρίση για την οποία προεδοποιεί η επιβράδυνση στις οικονομίες της ΕΕ, της ευρωζώνης, της Κίνας και των ΗΠΑ. Τους ανησυχούν οι επιδράσεις των οικονομικών- εμπορικών πολέμων ανάμεσα στις ΗΠΑ, την Κίνα και την ΕΕ αλλά και το Brexit, ή ακόμα η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, οι θερμές εστίες σε πολλές περιοχές του πλανήτη. 

Πριν λίγες μέρες πέρασε στη βουλή το αποκαλούμενο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και έγινε νόμος. Ο νόμος αυτός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των επενδύσεων δίνει νέες χρηματοδοτήσεις και προκλητικά προνόμια στα μονοπώλια, δυναμώνει η εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων, ακυρώνονται ακόμα και τα ελάχιστα εμπόδια που αφορούν για το περιβάλλον, συνεχίζοντας τις υποκριτικές αναφορές στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. 

Η κυβέρνηση προχώρησε στην υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων και στην ακύρωση τους στην περίπτωση που η εργοδοσία ισχυριστεί οικονομική αδυναμία,διαμόρφωσε πλαίσιο ειδικών οικονομικών περιοχών που θα οργιάζει η επιχειρηματική ασυδοσία και θα καταστατηγούνται εργασιακά δικαιώματα με βαριές συνέπειες στην υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων. 

Μέσα απο αυτό το νόμο επιχειρείται ισχυρό πλήγμα στο απεργιακό δικαίωμα, εισάγεται η ηλεκτρονική ψηφοφορά για την λήψη απεργιακής απόφασης με στόχο την υπονόμευση της συλλογικής οργάνωσης και πάλης, της αποξένωσης των εργαζομένων απο τα συνδικάτα, διαμορφώνοντας όρους για μεγαλύτερη παρέμβαση των επιχειρηματικών και τη χειραγώγηση των εργαζομένων, στηρίζοντας την συνδικαλιστική μαφία, τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, ενώ παράλληλα υποχρεώνει τα συνδικάτα να καταθέτουν τις λίστες των μελών τους στο υπουργείο εργασίας, για να τροφοδοτηθεί η εργοδοτικη παρέμβαση και τρομοκρατία. 

Συνεχίζουμε την αντίσταση, τον αγώνα για να ακυρωθεί στην πράξη αυτό το τερατούργημα. 

Ο αποκαλούμενος αναπτυξιακός νόμος είναι μέρος του γενικότερου αστικού σχεδιασμού και συμπληρώνεται απο το φορολογικό νομοσχέδιο που δίνει μεγάλες φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις, μειώνει τη φορολογία των κερδών απο το 28% στο 24%, και των μερισμάτων απο το 10% στο 5%. 

Τα προνόμια, οι φοροαπαλλαγές και οι χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο έχουν καταγραφεί στον κρατικό προυπολογισμό, αυτό το ταξικό ευαγγέλιο του κεφαλαίου, που θα ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβρη. 

Οι εργαζόμενοι, η αγροτιά, οι αυτοπασχολούμενοι της πόλης παραμένουν τα μόνιμα υποζύγια της φορολογίας, πληρώνουν βαρύ τίμημα και καταβάλλουν απο το ισχνό τους εισόδημα το 93% των φορολογικών βαρών έναντι του 7% που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις, καπιταλιστές που έχουν θυσαυρίσει. 

Και η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί πάρα πέρα γιατί όπως γράφεται στο σχέδιο του κρατικού προυπολογισμού οι λαικές οικογένειες θα πληρώσουν νέους φόρους 800 εκατ. Ευρώ, θα συνεχίσουν να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις αυτοί που έχουν μπεί σε ρυθμίσεις, θα χρυσοπληρώνουν για την υγεία που εμπορευματοποιείται πάρα πέρα και τα κονδύλια του προυπολογισμού μειώνονται κατά 40 εκατομ. Ευρώ- στο όνομα των ματωβαμένων πλεονασμάτων. 

Όλη αυτή την περίοδο βγαίνουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη στρατηγική σύμπλευση της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΜΕΡΑ 25, όλων των αστικών κομμάτων που πίνουν νερό στην πηγή της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Μαζί στηρίζουν τα μέτρα που υπηρετούν τους μεγαλοεπιχειρηματίες και συμφωνούν στην πρόσδεση της Ελλάδας στον ΑμερικανοΝΑΤΟικό, στο ΕυρωΑτλαντικό άρμα. 

Αυτή την αλήθεια προσπαθούν να θάψουν οι διαξιφισμοί μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη σε δευτερεύοντα ζητήματα και αυτό επιβάλλεται να διακρίνουν οι εργαζόμενοι και να κατανοήσουν τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος τους, να κατανοήσουν πως η βιώσιμη ανάπτυξη για όλους που προβάλλει η ΝΔ είναι το ίδιο κάλπικη με τη δίκαιη ανάπτυξη που πρόβαλλε πριν ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την καταστολή και προσπαθεί να περάσει στο λαό τη λογική του “Νόμος και Τάξη” καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο, δυναμώνει την αστυνομοκρατία και τα παρουσιάζει ως αναγκαία στοιχεία της πολιτικη ζωής. 

“Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη” και η καταστολή είναι η άλλη όψη της αντιλαικής πολιτικής που εφαρμόζουν όλα τα αστικά κόμματα. 

Πάει πολύ να παρουσιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιστασιακός. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μαζί με τη ΝΔ και εφάρμοσε διάταξη για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος θέτοντας το 50+ 1, για την απαρτία των Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων, έβαλλε τις βάσεις για την κατάργηση του ασύλου με το πόρισμα Παρασκευόπουλου που ενοχοποίησε τους φοιτητικούς αγώνες. Κι αυτή χτύπησε εργατικούς και φοιτητικούς αγώνες, ξυλοκόπησε και έσυρε αγωνιστές στα δικαστήρια, και πριν και σήμερα οι απεργίες χαρακτηρίζονται πάνω απο το 90% ως παράνομες ή καταχρηστικές. 

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, 

Ζούμε τις δυσκολίες που έχουν προκαλέσει η αντεπανάσταση και η υποχώρηση του εργατικού, λαικού κινήματος, τα προβλήματα στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα. Μακρυά απο μας η ωραιοποίηση του αρνητικού συσχετισμού δύναμης, αλλά σ’αυτές τις συνθήκες έχει μεγάλη σημασία η πάλη των κομμουνιστών, των φίλων του κόμματος και των συναγωνιστών που δίνουμε μαζί τις καθημερινές μάχες. Μέσα απο αυτή την προσπάθεια θα κερδίζονται νέες εργατικές, λαικές δυνάμεις και θα μπαίνουν θεμέλια για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, για να δυναμώσει η αντιπαράθεση με τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του. 

Το ΚΚΕ αγωνίζεται για κάθε λαικό δικαίωμα. 

Για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, για την κοινωνική ασφάλιση, κατά των πλειστηριασμών της λαικής κατοικίας, κατά της καταστολής και του αυταρχισμού. 

Το ΚΚΕ βρέθηκε στο πλευρό των πυρόπληκτων της Κεντρικής Εύβοιας, έκανε παρεμβάσεις στη βουλή και στην ευρωβουλή για να αποζημιωθούν οι πληγέντες, για τη στήριξη των Ρετσινάδων, για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης, για υποδομές αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, για να μην καίγεται και να μην πνίγεται ο λαός μας όπως γίνεται αυτές τις μέρες σε πολλές περιοχές. 

Η κυβέρνηση καθυστερεί για τις αποζημιώσεις και τα αντιπλημμυρικά έργα και επιβάλλεται να ενισχυθεί η διεκδίκηση. Όμως θέλουμε να γνωρίσετε και κάτι άλλο. 

Να πληροφορηθείτε την προκλητική απάντηση της ΕΕ στην ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων. Η ΕΕ λέει πως “Η αποζημίωση για ζημιές σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες οι οποίες προκαλούνται απο φυσικές καταστροφές δεν είναι επιλέξιμη”, απορρίπτοντας τα αιτήματα των κατοίκων της κεντρικής Εύβοιας, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις. 

Το ΚΚΕ αναδεικνύει τα προβλήματα των δασεργατών και αγωνίζεται για το δικαίωμα τους στη σταθερή δουλειά. 

Είναι στο πλευρό των οικογενειών με παιδιά με ειδικές ανάγκες, παλεύει και παρεμβαίνει βουλή για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της στέγασης, της πρόσληψης μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, για ανθρώπινες συνθήκες για τα παιδιά τόσο στο Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτησης, όσο και στις άλλες δομές, που επικρατεί απαράδεκτη κατάσταση με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. 

Ασκούμε πίεση στη βουλή και τα υπουργεία για να αντιμετωπιστούν οι οδυνηρές ελλείψεις και η ανυπόφορη κατάσταση στο νοσοκομείο Χαλκίδας και τα κέντρα υγείας στην περιοχή, για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, για τους φοιτητές των ΤΕΙ. 

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, 

Με τις προσπάθειες του ΠΑΜΕ, των αγωνιστικών συνδικάτων και τη συσπείρωση ευρύτερων εργατικών δυνάμεων έγινε δυνατόν να οργανωθούν σημαντικές διαδηλώσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Επιμένουμε στο πλαίσιο και τους στόχους πάλης που κεντράρουν στις εργατικές, λαικές ανάγκες οι οποίες διευρύνονται λόγω της ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας. 

Δίνουμε τη μάχη στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Καταδικάζουμε την πολιτική που οδηγεί σε θανατηφόρα ατυχήματα, σε εγκλήματα. Καταδικάζουμε την πολιτική που οδηγεί ενα μεγαθήριο, τη μεγαλύτερη επιχείρηση Νικελίου στην Ευρώπη στο μαρασμό, την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο. 

Βάζουμε εμπόδια στην ιδιωτικοποίηση και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά, απαιτούμε μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων, απαντάμε στις άθλιες τοποθετήσεις των υπουργών της ΝΔ που έχουν γίνει πλασιέ των μεγάλων συμφερόντων και δηλώνουν κυνικά πως στόχος τους είναι η ιδιωτικοποίηση. 

Ο ορυκτός πλούτος μπορεί να γίνει περιουσία του λαού μας και η ΛΑΡΚΟ σημαντικό εργαλείο της ανάπτυξης με κριτήριο τα λαικά συμφέροντα και οχι το κέρδος. Αυτή είναι η κατεύθυνση της πάλης μας, αυτή είναι η ποιοτική διαφορά, αυτό θα κάνει πράξη η εργατική -λαική εξουσία με τις ριζικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας. 

Σήμερα συζητιέται στη βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για την «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου(ΔΕΠΑ), ανοίγοντας νέα πεδία κερδοφορίας και διασφαλίζοντας νέα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο για τις μπίζνες στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), πολιτική την οποία εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, από τις αρχές της δεκαετίας του '90, στη βάση της στρατηγικής της ΕΕ, με αποκορύφωμα το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί. 

Στο όνομα του «εκσυγχρονισμού» και της «εξυγίανσης» της ΔΕΗ, το νομοσχέδιο προβλέπει κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους εργαζόμενους, γενίκευση των άθλιων εργασιακών σχέσεων με τις εργολαβίες, καταστρατήγηση της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. 

Για τους παλιότερους εργαζόμενους προβλέπονται «εθελούσιες» απολύσεις και «κινητικότητα» στο Δημόσιο. Οι «καταναλωτές» από τα λαϊκά στρώματα, πέρα από τις αυξήσεις που έχουν ήδη δει στους λογαριασμούς, θα υποστούν νεες αυξήσεις και ενώ θα μπεί σε εφαρμογή σχέδιο ενίσχυσης των πιέσεων για την είσπραξη χρεών προς την επιχείρηση, με απειλές για διακοπές ρεύματος σε όσους χρωστούν και δεν έχουν να πληρώσουν. 

Το νομοσχέδιο φέρνει νέα δώρα και «διευκολύνσεις» στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ, στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης», συνδέοντας ανοιχτά τα νέα «επενδυτικά κίνητρα» με την «πλήρη απολιγνιτοποίηση της χώρας και το κλείσιμο του συνόλου των λιγνιτικών μονάδων της χώρας μέχρι το έτος 2028», η οποία θα φέρει νέες απολύσεις και τραγικές συνέπειες σε ολόκληρες περιοχές της χώρας, όπως η Δυτική Μακεδονία. 

Η πάλη του ΚΚΕ κατά της απελευθέρωσης της ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ κοιτάζει μπροστά, στην αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών της χώρας μας και στην κοινωνικοποίηση τους ώστε με κεντρικό σχεδιασμό να εξασφαλιστεί το καλύτερο ενεργειακό μίγμα για τη λαική οικονομία, για να εξασφαλιστεί φτηνό ρεύμα για το λαό , να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε συνθήκες ασφάλειας, με σύγχρονα δικαιώματα. 

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, 

Έχουμε μπροστά μας σημαντικούς αγώνες για την Κοινωνική Ασφάλιση. Πάνω στο κορμί της ασέλγησαν και ασελγούν όλες οι κυβερνήσεις. Μέσα απο τη διακυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η Κοινωνική Ασφάλιση χτυπήθηκε στην καρδιά. Οι ψεύτικες προσδοκίες που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ έσβησαν σύντομα με την επιβολή του νόμου Κατρούγκαλου και συνολικά σημειώνουμε πως τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την ανατροπή των κοινωνικών -ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι μελετημένα και στοχευμένα, είναι μέρος της στρατηγική του κεφαλαίου και της Ευρωπαικής Ενωσης. 

Ποιά είναι τα μέσα που χρησιμοποιήσανε οι κυβερνήσεις ; 

Μείωση των εργοδοτικών εισφορών, εισφοροδιαφυγή και παραγραφές οφειλών. Υποχρηματοδότηση απο το κράτος. Μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, του ΕΚΑΣ. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σταδιακά στα 67 χρόνια κι ενώ η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας επιτρέπει μείωση του ορίου ηλικίας για τους άνδρες και τις γυναίκες , για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. 

Σήμερα ετοιμάζεται νέα σφοδρή επίθεση χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την απόφαση τους Συμβουλίου Επικρατείας που επιλεκτικά ακύρωσε διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου και διατήρησε την ουσία του. 

Ετοιμαζόμαστε αποφασιστικά να δώσουμε σκληρές μάχες και η προετοιμασία αφορά όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, γυναίκες και άνδρες. 

Το "νέο Ασφαλιστικό" της ΝΔ είναι παλιό και δοκιμασμένο. Το σύστημα των "τριών πυλώνων", η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών σε "ατομική υπόθεση" είναι κάτι που το ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες. 

Το σύστημα των τριών πυλώνων, που επέκτεινε ο ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ιδιωτικά κεφαλαιοποιητικά συστήματα, με τη συμμετοχή επαγγελματικών ταμείων και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, και έναν λεγόμενο "δημόσιο πυλώνα", που θα περιορίζεται σε ένα επίδομα στο ύψος της σημερινής "εθνικής σύνταξης" των 300 ευρώ και θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία. 

Στην ουσία απαλλάσσει το κράτος από την υποχρέωση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Στην κατεύθυνση αυτή οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ρίχνονται όλο και πιο βαθιά στα Τάρταρα. Το πρώτο θύμα είναι οι επικουρικές, τις οποίες η κυβέρνηση εισάγει σε σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης, δηλαδή τις στέλνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. 

Σε αυτό το σύστημα ξέρεις τι θα δίνεις, άγνωστο τι θα πάρεις, αφού τα χρήματα τα διαχειρίζονται "επενδυτές" που τα επενδύουν, τα τζογάρουν στα χρηματιστήρια. Η χρεωκοπία τέτοιων εταιρειών έχει καταδικάσει στην ένδεια εκατομμύρια ασφαλισμένους, στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στη χώρα μας, όπως γνωρίζουμε απο την πείρα της Ασπίς Πρόνοιας. 

Αγώνας μαζικός, οργανωμένος για Δημόσια Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων, να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία! Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. 

Πλήρης αποκατάσταση όλων των απωλειών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ. Διεκδίκηση τώρα αυξήσεων στους μισθούς, στις συντάξεις, κοινωνικές παροχές, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

Διεκδίκηση μείωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...