Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Σχόλιο του Δημήτρη Παρασκευά για τον ποδηλατικό αγώνα που διοργανώνουν στην Κάρυστο η Enel και ο ΣΚΑΙ

Εμφανώς εδώ και καιρό οι επιχειρηματικοί όμιλοι στη λειτουργία και εγκατάσταση αιολικών πάρκων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας πατούν πάνω στην ανάγκη παιδιών, νέων και μεγαλύτερων ανθρώπων, για άθληση με σκοπό να προβάλουν το «κοινωνικό τους πρόσωπο».

Ανάγκη για άθληση που οι Κυβερνήσεις συστηματικά και σχεδιασμένα παραμελούν καθώς αποτελεί κόστος γι αυτούς. Άλλωστε ότι δεν παράγει κέρδη για επιχειρηματικούς ομίλους θεωρείται κόστος. Είναι ενδεικτικό πως ούτε γυμναστές για τα σχολειά μας δεν έχουν διορίσει φέτος! 

Επιδιώκουν μέσα από διοργάνωση αγώνων και χορηγιών να αθωωθεί στα μάτια των εργαζομένων και ιδιαίτερα της νεολαίας της περιοχής μας η επιχειρηματική δράση τους που μετατρέπει το ρεύμα σε εμπόρευμα το οποίο οι περισσότεροι αδυνατούν ή δυσκολεύονται να πληρώσουν. 

Όλα αυτά την ώρα που μόνο η εταιρία Enel διαφημίζει πως από τη λειτουργία του αιολικού της στον Καβοντόρο θα έχει 40εκ ευρώ ετήσια έσοδα! 

Η νεολαία της περιοχής μας έχει ανάγκη τη στήριξη, με κρατικά κονδύλια, του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δηλαδή, την εξασφάλιση σύγχρονων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, στήριξης του προσωπικού των αθλητικών σωματείων της περιοχή μας, ώστε απρόσκοπτα να προάγουν τον αθλητισμό ως μέσο για την εξασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης του νέου ανθρώπου, της κοινωνικοποίησης, της ανάπτυξης της αλληλεγγύης με τον συναθλητή, γενικότερα ως στάση ζωής. 

Ο καθημερινός αγώνας της νεολαίας της περιοχή μας, των γωνιών, των γυμναστών και προπονητών που τους στηρίζουν με μεγάλες θυσίες στην προσπάθεια για ανάπτυξη των αθλητικών τους επιδόσεων θα πρέπει να συνδυαστεί με τον αγώνα για να αποτελεί ο αθλητισμός δικαίωμα για τον καθένα. 

Το σύνθημα των Ολυμπιακών αγώνων "Citius, Altius, Fortius" να γίνει στάση ζωής ώστε "γρηγορότερα, ψηλότερα, δυνατότερα" να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει. 

Δημήτρης Παρασκευάς 
Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...