Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Έρχονται αυξήσεις φωτιά στις αντικειμενικές αξίες

Τουλάχιστον 4.000.000 ιδιοκτήτες που έχουν ακίνητα σε περιοχές με χαμηλές τιμές ζώνης, πάνω από 4.000.000 με αδήλωτες ιδιοκτησίες στο Κτηματολόγιο και σχεδόν 1.000.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα βρεθούν ενώπιον… ακραίων καταστάσεων το 2020, αν δεν προχωρήσουν εγκαίρως σε μεταβιβάσεις ή δεν τακτοποιήσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις τους το συντομότερο δυνατό.

Πρακτικά, αρκετοί ιδιοκτήτες καταγράφονται στους εν δυνάμει χαμένους, είτε γιατί έχουν ακίνητη περιουσία σε περιοχή με χαμηλές αντικειμενικές αξίες, είτε γιατί έχουν αυθαίρετη κατασκευή, είτε γιατί δεν τα έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο. 

Το πλέον σημαντικό θέμα είναι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που έρχεται από την 1/1/2020. 

Οι τιμές ζώνης θα έπρεπε να έχουν εξισωθεί με τις πραγματικές (αγοραίες) από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά, για προεκλογικούς λόγους, η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν προχώρησε σε ένα τέτοιο αντιλαϊκό μέτρο, αν και το έχει υπογράψει στη συμφωνία με τους δανειστές. 

Αν εφαρμόζονταν οι νέες τιμές ζώνης, τότε σε όλες τις «φτωχές» περιοχές θα έπρεπε να υπάρξει εκρηκτική άνοδος των τιμών, ενώ σχεδόν σε όλα τα «ρετιρέ» των πλούσιων περιοχών θα έπρεπε να γίνουν μειώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...