Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας για το ατύχημα της σχολικής τροχονόμου

Την σχολική τροχονόμο που στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 την πάτησε μπετονιέρα επισκέφτηκε στο Νοσοκομείο όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκίδας αποτελούμενη από τον επικεφαλής, Τζαβάρα Γιάννη και την Γρανέτα Τσιβίκα.

Οι σχολικοί τροχονόμοι δουλεύουν με το αντεργατικό καθεστώς του εθελοντισμού, με 174€ το μήνα, χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη, παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κάτι το
οποίο προκύπτει και από τη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς η παθούσα εργάζονταν δέκα χρόνια ως σχολική τροχονόμος. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου, όχι απλά διατηρεί την αντεργατική νομοθεσία αλλά μέσα στο καλοκαίρι πρόλαβε ήδη να την επεκτείνει και με το πολυνομοσχέδιο που συζητείται αυτήν την περίοδο στη Βουλή κλιμακώνει την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. 

Την ίδια πολιτική στηρίζουν και οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές όταν υλοποιούν τις κεντρικές πολιτικές κατευθύνσεις και εξειδικεύοντας τες στην τοπική διοίκηση υπηρετούν την κερδοφορία των μεγάλων συμφερόντων, καταδικάζοντας στην ανέχεια το λαό. 


Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας θα επαναφέρει διεκδικήσεις για τη σχολική τροχονόμο στον πολύμηνο δρόμο που έχει για την αποθεραπεία της. 

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο το κάθε τι που θα κάνει καλύτερη τη ζωή του λαού της πόλης μας. 

Την ίδια στιγμή αναδεικνύουμε τις τεράστιες δυνατότητες που πραγματικά υπάρχουν σήμερα και θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν πολύ ανώτερο βιοτικό επίπεδο αν δεν έμπαιναν εμπόδιο τα κέρδη των λίγων, η ανταγωνιστικότητα και η πολιτική που στηρίζει αυτό το δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...