Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση της ΕΑΚΠ Στερεάς Ελλάδας για τα αποτελέσματα του ΔΣ

Ανακοίνωση ΕΑΚΠ Στερεάς Ελλάδας για τα αποτελέσματα του ΔΣ

1ον Για τα αποτελέσματα του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης σχετικά με τα προ ημερησίας διάταξης θέματα που κατέθεσε η Ε.Α.Κ.Π.
2ον Για την ενημέρωση - συζήτηση με τους εργαζόμενους της Π.Υ. Χαλκίδας και Π.Κ. Αλιβερίου.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, την Δευτέρα στις 2/9/2019 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης μας. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας & προ ημερήσιας διάταξης. 


Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, εκτιμά ότι το μέτρο των επιφυλακών μέσω των σταδίων επικινδυνότητας χωρίς να υπάρχει συμβάν, ήρθε για να μείνει. Για την εξέλιξη αυτή η Ε.Α.Κ.Π. είχε προειδοποιήσει πλέον των τεσσάρων χρόνων. Το ωράριο εργασίας του προσωπικού θα συνεχίζει να θυσιάζεται και εμείς θα συνεχίζουμε να φορτωνόμαστε με ρεπό, χωρίς κόστος για τις κυβερνήσεις, όσο δεν οργανώνεται ο αγώνας για την διεκδίκηση και της υπερεργασίας μας. 

Στην βάση αυτής της πραγματικότητας το σοβαρό αυτό πρόβλημα, αναδεικνύεται με την πρόταση μας στο 1ο προ ημερήσιας διάταξης θέμα: « Να γίνει παρέμβαση προς κάθε υπεύθυνο για τα προβλήματα που μαστίζουν στο σύνολο τους το Πυροσβεστικό Σώμα και τους εργαζόμενους της Περιφέρειας μας, καθώς και για τις επιφυλακές μέσω των σταδίων επικινδυνότητας », όπου περιγράφονται τα βασικότερα προβλήματα που διαλύουν το Π.Σ. 

Η Ε.Α.Κ.Π. ζήτησε άμεση παρέμβαση όσο διαρκεί η αντιπυρική περίοδος για να μπει ένα φρένο στην αλόγιστη υπερεργασία, αλλά οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Α.Ε.Π.Π., δεν έδειξαν διατεθειμένοι να γίνει άμεσα οποιαδήποτε αντίδραση της ένωσης. Το προεδρείο κατέφυγε στην γνωστή τακτική να απευθυνθεί στην Ομοσπονδία και μέσου του δικηγόρου της να προσφύγει για να βρουν λύση, προτείνοντας την αλλαγή του Κ.Ε.Υ.Π.Σ. στα άρθρα που αφορούν τις επιφυλακές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταύτιση της παράταξης της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. με τις κυβερνητικές δηλώσεις μετά την καταστροφή στην κεντρική Εύβοια, είναι πανομοιότυπη και εκφράστηκε με την συγχαρητήρια επιστολή προς τους συναδέρφους με αρθμ. Πρωτ. 75 και τίτλο « Οι μάχες κερδίζονται μόνο με αξία και φιλότιμο ». 

Όλα δείχνουν ότι η εφαρμοζόμενη σκληρή πολιτική δηλαδή ο τρόπος διοίκησης/διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, οι τακτικές επέμβασης και αντιμετώπισης των συμβάντων, οι επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε και αυτήν την δύσκολη αντιπυρική περίοδο, θα συνεχιστούν. 

Γιατί δεν υπάρχει διάθεση για σύγκρουση με την συνεχιζόμενη κυβερνητική πολιτική που αποσαρθρώνει την πυρασφάλεια τις χώρας και διαλύει τα εργασιακά μας δικαιώματα. 

Στο 2ο θέμα της προ ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε εκ νέου η στήριξη του διωκόμενου συνδικαλιστή και μέσω της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., που είχε συμβούλιο την ίδια μέρα, με την παρέμβαση του αντιπρόεδρου που θα παραβρίσκονταν σε αυτό. 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, μαζί με τα όσα ενδεικτικά αναφέρονται παραπάνω, οι συνάδελφοι που εκλέχτηκαν ως αντιπρόσωποι της ένωσής μας με το ψηφοδέλτιο της Α.Ε.Π.Π., την μεταλλαγμένη πρώην Π.Α.Σ.Κ.Π., όση προσπάθεια και να έκαναν για να διαλαλήσουν την υποτιθέμενη ανεξαρτησία τους όλο το προηγούμενο διάστημα, μέρα με την μέρα αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους προθέσεις. 

Που δεν είναι άλλες από το να διασφαλίσουν τον εκλογικό τους περίγυρο και τις κεντρικές κυβερνητικές κατευθύνσεις για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Π.Σ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα την στιγμή που η Ε.Α.Κ.Π. πρότεινε και πάλευε για να τοποθετηθούν σκέπαστρα για τα περιπολικά σε όλη την περιφέρεια, οι της Α.Ε.Π.Π. προσπάθησαν να τοποθετηθούν μόνο για τα περιπολικά της Π.Υ. Χαλκίδας. 

Έτσι και τώρα, αντί να φέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για τα κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας ειδικότερα, έφεραν πρόταση στο συμβούλιο, που ήταν το 2ο Θέμα της ημερησίας διάταξης, « Συζήτηση σχετικά με τη πρόταση του προεδρείου για αναβάθμιση Π.Κ. Αλιβερίου σε Π.Υ. με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ευρύτερη περιοχή » την αναβάθμιση μόνο του Π.Κ. Αλιβερίου. 

Αγνοούν το Ν. 4249/2014 που αφορά την αναδιοργάνωση του Π.Σ. που προτείνει το κλείσιμο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων με Υπουργική απόφαση. Τι θα πουν στους συναδέλφους που υπηρετούν σε όλα τα Π.Κ. και τις Π.Υ. της Περιφέρειας που χρίζουν αναβάθμιση και που λίγο καιρό πριν ζητούσαν την ψήφο τους; 

Ότι χρήζει αναβάθμιση μόνο το Π.Κ. Αλιβερίου; Με πιο κριτήριο άραγε ζητούν και αυτοί, ακριβώς τα ίδια πράγματα, δηλαδή να εφαρμοστεί η αντεργατική κυβερνητική πολιτική που θα οδηγήσει σε μελλοντικό κλείσιμο τα όμορα Π.Κ.; 

Η θέση της Ε.Α.Κ.Π. είναι ξεκάθαρη, για την Εύβοια αλλά και για όλη την Περιφέρεια Στέρεας από το 2000, έτσι όπως εκφράστηκε για ακόμη μία φορά με την από 20/1/2012 παρέμβασή της όταν ήταν στο προεδρείο της Ένωσης, με θέμα « Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας » ( βλέπε site eakp.gr ) Δηλαδή να αναβαθμιστούν όλα τα Π.Κ. της Περιφέρειας σε Δ΄ τάξεως Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, και το Π.Κ. Αλιβερίου και Π.Κ. Αταλάντης λόγω του αυξημένου επιχειρησιακού όγκου σε Γ΄ τάξεως. 

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε σε όσους κάνουν προτάσεις στο πόδι και έχουν κοντή και επιλεκτική μνήμη ότι, η Ε.Α.Κ.Π. γενικότερα και ειδικότερα η Ένωση Στερεάς όταν στο τιμόνι της ήταν η Ε.Α.Κ.Π., έδωσε την μάχη τρείς φορές απέναντι στις διαχρονικές προσπάθειες από το 2009 μέχρι και το 2012 για το κλείσιμο των 45 Π.Υ. και Π.Κ. που προέβλεπε το πόρισμα της επιτροπής του Α.Π.Σ. ( βλέπε eakp.gr Δελτίο τύπου ΕΑΚΠ 18/2/2012 ) Για την Περ/ρεια Στερεάς Ελλάδας προέβλεπε: Αναστολή λειτουργίας της 7ης ΕΜΑΚ και των Π.Κ. Στυλίδας, Π.Κ. Αργυροχωρίου, Π.Κ. Πολυδρόσου. Κατάργηση του Π.Κ. Γρανίτσας Ευρυτανίας. Υποβάθμιση της Π.Υ. Ιτέας σε Π.Κ. 

Οι προσπάθειες αυτές είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστούν στο άμεσο μέλλον, άλλωστε είχαν προαναγγελθεί από το καλοκαίρι του 2017 με αφορμή την μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα, σε τηλεοπτική συνέντευξη από στέλεχος της σημερινής κυβέρνησης στα πλαίσια εξοικονόμησης δαπανών του προϋπολογισμού. 

Η Ε.Α.Κ.Π. με παρακαταθήκη τους αγώνες της για την θωράκιση της πυροπροστασίας της χώρας, δεσμεύεται ότι θα δίνει την μάχη καθημερινά για να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών και στην αποσάθρωση της. 

ΚΑΛΕΙ όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, για άλλη μια φορά και να ξεμπερδεύουν μία και καλή από τις ρουσφετολογικές μικροεξαρτήσεις που τους κρατούν δέσμιους με τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αν δεν θέλουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τα οδυνηρά αποτελέσματα των πολιτικών που έχουν εκπονηθεί σε βάρος των πυροσβεστών και των δομών πυροπροστασίας και τα οποία θα μπουν, άμεσα, σε πλήρη εφαρμογή το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Συναδέλφισσες–Συνάδελφοι, ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. μετά το πέρας του Δ.Σ., πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Χαλκίδας και Π.Κ. Αλιβερίου και στις 4/9ου στο Π.Κ. Κύμης και συνομίλησε με τους συναδέρφους για τα ζητήματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της Ένωσης. 

 Τονίστηκε η βαρύτητα που πρέπει να δείξουν οι συνάδελφοι με το να παραβρεθούν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 6/9/2019, για να διεκδικήσουμε ένα περιβάλλον αντάξιο που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες εργασιακές ανάγκες. 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...