Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ομιλία δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά στην τελετή ορκωμοσίας

Η Ομιλία του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά στην τελετή ορκωμοσίας

-Σεβασμιώτατε Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ -Σεβαστοί Πατέρες -Αγαπητοί Προσκεκλημένοι Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, -Εκλεγμένοι Πρόεδροι και Σύμβουλοι των Κοινοτήτων.
Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία στην σημερινή Ορκωμοσία των νεοεκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων Προέδρων και Συμβούλων των
Κοινοτήτων. 


Μας τιμά η παρουσία σας και παράλληλα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν (5) χρόνια, να ξεπεράσουμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να προσφέρουμε στον τόπο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου προέκυψε από την συνένωση(5) Δήμων, των Δήμων ΑΥΛΩΝΟΣ-ΔΥΣΤΙΩΝ-ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ-ΚΥΜΗΣ-ΤΑΜΥΝΕΩΝ. 

Από πλευράς πληθυσμού, στην απογραφή 2001 είχε 3300 και το 2011 μειώθηκε αρκετά και έχει μόνιμο περίπου πληθυσμού 28.500 κατοίκους, είναι ο 2ος σε πληθυσμό στην Εύβοια μετά τον Δήμο της Πρωτεύουσας, τη Χαλκίδα και 50ς στους (25) Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Η έκτασή του είναι 804 τ.χ. και είναι από τους μεγαλύτερους στην Περιφέρεια, αλλά και ευρύτερα. 

Αποτελείται από (47) Κοινότητες και συνολικά (111) Οικισμούς. Η αγροτική οδοποιία, όπως και η Δημοτική Οδοποιία 

είναι ατελείωτες και είναι αδύνατο από τα πράγματα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους με το ποσό των 41.000€ το μήνα, με το οποίο χρηματοδοτείται ο Δήμος. 

Η κρίση, η οποία για μια 10 ετία μαστίζει τη χώρα μας, έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην Αυτοδιοίκηση. Έχουν μειωθεί οι χρηματοδοτήσεις περισσότερο από το 60%. 

Αν δεν είχαν καθιερωθεί οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων από την πολιτεία, δεν θα είναι υπερβολή να εκτιμήσουμε ότι οι μισοί Δήμοι της Χώρας θα είχαν χρεοκοπήσει. 

Είναι αλήθεια ότι οι αστικοί Δήμοι έχουν σημαντικά έσοδα και δεν κινδυνεύουν. Όμως οι επαρχιακοί Δήμοι έχουν ελάχιστα έσοδα και επιβιώνουν με μεγάλες δυσκολίες. 

Είναι αλήθεια ότι τα προηγούμενα 2,5 με 3 χρόνια καθιερώθηκαν ορισμένα προγράμματα με τον τίτλο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I και ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», για τους Δήμους και τις Περιφέρειες. 

Ο Δήμος μας αξιοποίησε σε σημαντικό βαθμό αυτά τα προγράμματα και ενέταξε αναγκαία έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζονται αρκετά προβλήματα. 

Πιστεύουμε ότι θα συνεχιστούν αυτά τα προγράμματα ή άλλα παρόμοια, γιατί διαφορετικά η Τοπ. Αυτοδιοίκηση Α΄Βαθμού δεν θα καταφέρει να προχωρήσει στην απόκτηση υποδομών, οι οποίες τουλάχιστο για εμάς θα έπρεπε να έχουν κατασκευαστεί πριν από αρκετά χρόνια. 

Είναι ανάγκη να επανέλθουν οι χρηματοδοτήσεις, στα επίπεδα που είχαν τεθεί από Καλλικράτη, μετά την γιγάντωση των Δήμων, με τις χρηματοδοτήσεις να μη διατεθούν ποτέ λόγω της μεγάλης κρίσης, η οποία μαστίζει την χώρα μας. 

Είναι επίσης γνωστό ότι το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ήταν, για την περίοδο 2014-2020, το μικρότερο στη χώρα. 

Ο λόγος είναι, ότι η Περιφέρεια Στερεάς είχε καλύψει το όριο της οικονομικής Σύγκλησης, που έχει οριστεί στο 75% του μέσου όρου όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το 2014 που ήταν ο πρώτος χρόνος του ΕΣΠΑ η Ελλάδα βρισκόταν σε ιδιαίτερα μεγάλη κρίση. Η Ε. Ε. όμως δεν καταλαβαίνει από αυτά ώστε να προσαρμόσει τις χρηματοδοτήσεις την ώρα που η Χώρα και η Περιφέρειά μας είχαν την μεγαλύτερη ανάγκη. 

Οι χρηματοδοτήσεις είχαν καθοριστεί με τα δεδομένα προηγούμενων ετών, αλλά τα προηγούμενα έτη δεν είχαν καμιά σχέση με αυτά που ζούσε χώρα και η Περιφέρεια Στερεάς κυρίως που είχε βγει από τις Περιφέρειες με τις μεγάλες σχετικά χρηματοδοτήσεις και έτσι την περίοδο της μεγάλης κρίσης είχε την μικρότερη χρηματοδότηση από όλες τις Περιφέρειες της Χώρας. 

Πιστεύουμε ότι με το νέο ΕΣΠΑ θα επανέλθουν οι χρηματοδοτήσεις, αφού πλέον για (10) ολόκληρα χρόνια η Περιφέρεια Στερεάς έχει βυθιστεί οικονομικά ,όπως άλλωστε και όλες οι Περιφέρειες της Χώρας. 

Επομένως και τυπικά πλέον το ΑΕΠ της Στερεάς Ελλάδας είναι, αρκετά πιο κάτω από το 75% του μέσου όρου του ΑΣΕΠ όλων των Χωρών της Ε.Ε. 

Πρέπει να πούμε ότι πράγματι και η Περιφέρεια Στερεάς έχει πλέον περιληφθεί στις λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες της Ε.Ε. στις οποίες διατίθεται το 66% των πόρων του προγράμματος 2021-2027 και οπωσδήποτε οι χρηματοδοτήσεις αυτής της περιόδου θα είναι καλύτερες από το σημερινό πρόγραμμα 2014-2020. 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε πρόβλημα στις κατανομές στο εσωτερικό της Χώρας. Η Εύβοια, παρά τις αντιδράσεις μας ήταν πάντα εκτός των χρηματοδοτήσεων από τα Τομεακά Προγράμματα και κυρίως από το Ταμείο Συνοχής, από το οποίο χρηματοδοτούνται οι μεγάλοι οδικοί άξονες. 

Η Εύβοια όπως είναι γνωστό, έχει ουσιαστικά έναν οδικό άξονα, τον διαμήκη άξονα που εκτείνεται από την Αιδηψό μέχρι την Κάρυστο και Κύμη. 

Όλα αυτά τα χρόνια, τα ποσά που έχουν διατεθεί για έργα οδοποιίας, προέρχονται μόνο από το Π.Ε.Π. της Περιφέρειας, το οποίο δεν διαθέτει μεγάλα ποσά για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. 

Έχουν περάσει πέντε(5) Κ.Π.Σ., με πρώτα τα Μεσογειακά Προγράμματα και μετά είχαμε τα Κ.Π.Σ.,(το 20,30-40-50) και τώρα πάμε για το 60 Κ.Π.Σ. 

Όλα αυτά τα χρόνια (35 περίπου) τα δις του Ταμείου Συνοχής πήγαιναν στους μεγάλους άξονες, οι οποίοι περνούν από όλους τους Νόμους της Χώρας, εκτός των Νησιωτικών. Επομένως οι τεράστιες χρηματοδοτήσεις διατέθηκαν σε όλη τη Χώρα, αλλά όχι στην Εύβοια. 

Το βασικό επιχείρημα που υπάρχει είναι ότι από το Ταμείο Συνοχής χρηματοδοτούνται μόνο διευρωπαϊκά δίκτυα και η Εύβοια δεν είχε Ευρωπαϊκά δίκτυα. 

Πρέπει να πω ότι με προσπάθειες της Νομαρχίας, τελικά τον Νοέμβρη του 2013, ολοκληρώθηκαν οι αποφάσεις όλων των οργάνων της Ευρ. Ένωσης και ο Διαμήκης άξονας της Εύβοιας, χαρακτηρίστηκε ως εκτεταμένο Διευρωπαϊκό Δίκτυο. Επομένως δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο να ενταχθούν Τμήματα του Διαμήκη άξονα της Εύβοιας, εκεί όπου υπάρχουν μελέτες και να κατασκευαστούν. 

Αν σήμερα γίνεται πιο εκτεταμένη αναφορά στον Διαμήκη άξονα της Εύβοιας, είναι για δυο (2) λόγους: 

Ο 10ς είναι, ότι αποτελεί το πιο σοβαρό και αναγκαίο έργο για την ανάπτυξη των περιοχών μας, δηλαδή ολόκληρης της Εύβοιας και δικαιούμαστε και εμείς τμήμα των χρηματοδοτήσεων, αφού πλέον το καλοκαίρι, τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές η κίνηση είναι τεράστια και ο 20ς λόγος είναι ότι τώρα αποφασίζονται τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν την περίοδο 2021-2027 και εμείς πρέπει να είμαστε παρόντες και όλοι μας, θα έλεγα, Περιφέρεια, Δήμαρχοι, Βουλευτές και άλλοι φορείς. 

 Δεν πρέπει με τίποτε να συμβιβαστούμε, αν δεν μπουν πιστώσεις στα Τμήματα του άξονα της Εύβοιας και θέλω να πω ότι αυτές οι κινήσεις δεν γίνονται από μεμονωμένους αλλά από όλους μαζί. 

Ακόμα και προσωπικοί φίλοι να είναι αρμόδια πολιτικά πρόσωπα, δύσκολα μπορεί να γίνει κάτι, γιατί και οι προσωπικοί φίλοι είναι πολλοί και το πιθανότερο είναι να μη γίνει τίποτε στο τέλος και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. 

Επίσης, η εμπειρία πολλών χρόνων διδάσκει, ότι οι Νόμοι που κινούνται όλοι μαζί, καταφέρνουν πολλά πράγματα. 

Εκτός από το οδικό δίκτυο, στα όρια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, έχουμε το μεγάλο έργο “ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΕΤΤΑ-ΜΑΝΙΚΙΑ”. 

Δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί περισσότερα από 15 χρόνια, ενώ έχουν διατεθεί αρκετά εκατομμύρια €. Υπολείπονται κάποια έργα για την ολοκλήρωση του φράγματος, το Ταχυδιυλιστήριο και τα δίκτυα μεταφοράς του νερού. 

Ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχουν πάρει πρωτοβουλίες για την ένταξη Τμήματος του υπόλοιπου του έργου, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». 

Είναι περίπου βέβαιο, ότι αν η Περιφέρεια προωθήσει για έγκριση την ανανέωση των Περιβαλλοντικών όρων του έργου, είμαστε βέβαιοι, ότι ένα ποσό 40 εκ. περίπου και ενδεχομένως και περισσότερα θα διατεθούν για την ολοκλήρωση σημαντικού τμήματος του έργου. 

Η Περιφέρεια προωθεί τα περιβαλλοντικά και αν το αναφέρω, έχει την έννοια ότι αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα, γιατί έχει ήδη χαθεί αρκετός χρόνος. 

Αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως αναφέρθηκε, τότε είναι βέβαιο ότι και οι υπόλοιπες πιστώσεις θα διατεθούν με μεγαλύτερη ευκολία, από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα από το Τομεακό Πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ(Ταμείο Συνοχής)» 

Έτσι ένα μεγάλο έργο απόλυτα αναγκαίο, για ένα μεγάλο τμήμα του Νομού, που αποτελείται από τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου και την Δημοτική Ενότητα ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ, με συνολικό μόνιμο πληθυσμό 40.000 περίπου. 

Επίσης ο Δήμος προσπαθεί, να αξιοποιήσει και άλλη πρόσκληση του προγράμματος “ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” με σκοπό την αξιοποίηση του οικισμού της ΔΕΗ που βρίσκεται μέσα στο Αλιβέρι. 

Ο οικισμός δεν κατοικείται από το 2008 και επί (11) ολόκληρα χρόνια έχει κυριολεκτικά εγκαταλειφτεί και χρησιμοποιείται κυρίως τα βράδια από διάφορους άγνωστους ανθρώπους, έχουν γίνει πολλές ζημιές και η όλη κατάσταση ενοχλεί την Πόλη και δεν τιμά ούτε τη ΔΕΗ ούτε όλους εμάς. 

Είναι μοναδική ευκαιρία, να αξιοποιηθεί ο οικισμός, να αλλάξουν τελείως τα δεδομένα στην περιοχή και το μόνο που χρειάζεται, είναι η παραχώρηση από την ΔΕΗ για κάποια χρόνια στο Δήμο. 

Το έργο θα είναι πάνω από 10εκ.€ , είναι άλλωστε το κατώτερο ποσό που πρέπει να περιέχει κάθε πρόταση, για να γίνει αποδεκτή ενώ η ΔΕΗ δεν θα χρειαστεί να διαθέσει ούτε ένα(1) €. 

Η χρηματοδότηση από αυτά τα προγράμματα είναι μόνο για την Αυτοδιοίκηση α΄και β΄βαθμού, για αυτό απαιτείται και παραχώρηση για ορισμένα χρόνια του οικισμού στον Δήμο. 

Ο Δήμος θα επισκευάσει τα κτίρια, θα κάνει σημαντικές αλλαγές, θα στεγάσει εκεί όλες τις υπηρεσίες, θα στεγαστούν και άλλες Δημόσιες υπηρεσίες, θα δημιουργηθούν και άλλες προσβάσεις για πιο εύκολη επικοινωνία με τον χώρο, θα κατασκευαστεί νέα αίθουσα για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, χώρος Στάθμευσης κ.α. 

Κυρίες και Κύριοι, Συνάδελφοι και προσκεκλημένοι, οι ανάγκες του τόπου και των πολιτών είναι τεράστιες. 

Μας περιμένει πολύ δουλειά και θα χρειαστεί όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, να λειτουργήσει σαν μια παράταξη, αν είναι δυνατό, γιατί έτσι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ περισσότερα και καλύτερα και πρέπει να καλύψουμε τμήμα από το χαμένο έδαφος. Αφού όπως έχουμε πει ο Δήμος έχει τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές και σε αναπτυξιακά έργα και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνεται ο χρόνος, όταν όλοι μας συμφωνούμε για τις μεγάλες ανάγκες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν με κοινή προσπάθεια. 

Όπως έχουμε ξαναπεί η ανάπτυξη ενός τόπου γίνεται κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. 

Πρέπει πρώτα από όλα να προχωρήσει ο χωροταξικός σχεδιασμού, να καθοριστούν οι χρήσεις γης, ώστε να είναι γνωστό σε όλους τι προβλέπεται σε κάθε περιοχή, για την οικιστική ανάπτυξη, για την βιοτεχνία και την βιομηχανία , την Τουριστική Ανάπτυξη, για την Αγροτική Ανάπτυξη κ.α. 

Η μελέτη για τον χωροταξικό Σχεδιασμό των Δήμων ονομάζεται πλέον Τοπικό Χωρικό Σχέδιο, αντί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και μπορεί να καλύπτει όλο τον Δήμο. 

Από το αρμόδιο Υπουργεί Περιβάλλοντος έχει γίνει ο αναγκαίος Προγραμματισμός και περιμένουμε να μπει σύντομα σε εφαρμογή ώστε να ενταχθεί αμέσως η μελέτη του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου ολόκληρου του Δήμου, που θα έχει προϋπολογισμό 500.00€ 

Περίπου. Είναι υψηλός ο προϋπολογισμός γιατί το βασικό κριτήριο είναι η έκταση και ο δικός μας Δήμος είναι από τους μεγαλύτερους της Χώρας σε έκταση. 

Η χρηματοδότηση δεν θα γίνει από δικούς μας πόρους, του άλλωστε δεν υπάρχουν, αλλά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Πράσινο Ταμείο και Τ.Π. και Δανείων. 

Με αυτό τον τρόπο θα ρυθμιστούν τα θέματα της Ανάπτυξης και θα διορθωθούν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από προηγούμενες μελέτες Χωροταξικών Σχεδίων, όπως στην Κύμη και σε άλλες περιοχές του Δήμου. 

Ο Δήμος μας, όπως άλλωστε και ολόκληρη η Εύβοια αναπτύσσονται Τουριστικά. 

Είναι ανάγκη να σχεδιάσουμε όσο καλύτερα γίνεται τις παρεμβάσεις μας στον Πολιτισμό και στον Τουρισμό, γιατί μαζί με τις ομορφιές του τόπου, τις δύο θάλασσες, οι οποίες είναι πολύ κοντά, μεταξύ τους το γεγονός ότι είμαστε τόσο κοντά στην Αττική, είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του τόπου. 

Χρειάζεται να αναδείξουμε τους αρχαιολογικούς μας Χώρους, να αξιοποιήσουμε τα σπουδαία ευρήματα, σε συνεργασία φυσικά με το Υπουργείο Πολιτισμού και αυτά τα ουρήματα θα πρέπει να έρθουν στον τόπου που βρέθηκαν. 

Ο Τουρισμός για να αναπτυχθεί δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στον ήλιο και στις θάλασσες. 

Πρέπει να αναδείξουμε κάθε τι που έχει ενδιαφέρον, από τον Πολιτισμό μας την ιστορία του Τόπου, τις κατά τόπους φυσικές ομορφιές, την παράδοση, τις εκδηλώσεις του είναι πάρα πολλές σε όλο τον Δήμο, τον Αθλητισμο κ.α. και κυρίως να αποκτήσουμε το όνομα που θα ταυτιστεί με την περιοχή, κυρίως για τουριστικούς λόγους και όχι μόνο, το λεγόμενο “Brand name”. 

Στον τομέα των υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος, ο Δήμος έχει ολοκληρώσει μελέτες και πρόκειται να δημοπρατηθούν άμεσα, το 10 Δ.Σχ. Κύμης, το Νηπιαγωγείο Αλιβερίου, ενώ περιμένουμε την ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του βρεφονηπιακού Σταθμού Κύμης, το οποίο θα δημοπρατηθεί αμέσως μετά την ένταξη του έργου. 

Έχουμε περίπου ολοκληρώσει τις μελέτες του κλειστού της Κύμης, ενώ έχουμε προχωρήσει αρκετά στις μελέτες για το κολυμβητήριο Αλιβερίου και για την Συνεδριακή αίθουσα της Κύμης, μαζί με τα νέα Γραφεία για την στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου στην Κύμη. Όπως και την αναπαλαίωση του Παλαιού Δημαρχείου το οποίο είναι διατηρητέο, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για βιβλιοθήκη, παλαιά αρχεία κ.α. 

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε πολλά ακόμα έργα, όπως η οδοποιία, Αγροτική και εσωτερική οδοποιία, τέσσερα έργα, με προϋπολογισμό 500.000€ και πάνω που είναι για δημοπράτηση, έργα ανάπλασης πλατειών , τους ΒΙΟΛΟΓ. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ που επίσης είναι για δημοπράτηση, τις αναρριχητικές πίστες που κατασκευάζονται στα Μανίκια, για το γεωπάρκο που πρόκειται να ξεκινήσει η μελέτη από το Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.α. 

Δεν θέλω όμως να σας κουράσω άλλο. 

Είναι φανερό ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και χρειαζόμαστε την συνδρομή όλων. 

Χρειαζόμαστε την συνδρομή των εργοληπτών να προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις τα έργα που έχουν αναλάβει και πρέπει να πω ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι από όλους για την πορεία εκτέλεσης των έργων. Το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν και θα ανατεθούν έργα, πάνω από (12) εκ. €. 

Αν προχωρήσουν με τους ρυθμούς που προχωρούν ορισμένοι, πρέπει να πω ότι δεν προσφέρουν στο τόπο, αφού όλοι οι εργολήπτες είναι βασικοί παράγοντες στην προώθηση των έργων και της ανάπτυξης του τόπου. 

Πιστεύουμε πως όσοι καθυστερούν για διάφορους λόγους, θα αλλάξουν ρυθμούς, γιατί ο Δήμος κα οι Δημότες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στην Διοίκηση του Δήμου, στην θητεία που έχουμε μπροστά μας και στις συνθέσεις που έχουν προκύψει στους περισσότερους Δήμους και στις Περιφέρειες. 

Μπορεί να διαφωνούμε για το εκλογικό σύστημα, αλλά σεβόμαστε και την νομοθέτηση και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Αποφασίστηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο μέσα από Δημοκρατικές διαδικασίες και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. 

Η νέα πραγματικότητα όμως πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλους τους συνδυασμούς, γιατί η ευθύνη πλέον δεν ανήκει σε έναν συνδυασμό αφού δεν υπάρχει αυτοδυναμία και επομένως κανένας δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών του προκύπτουν από τα πράγματα. 

Τελικά δίνεται η δυνατότητα σε όλους μας να αποδείξουμε ότι έχουμε την ωριμότητα να συζητάμε και να παίρνουμε αποφάσεις για τον τόπο και τους Δημότες και να ξεφύγουμε από τυχόν σκοπιμότητες και τεχνικά εμπόδια που δεν έχουν ουσία. 

Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε όλους και στον καθένα χωριστά, να συμμετέχουμε στις αποφάσεις και να έχουμε ουσιαστική προσφορά στο τόπο, με το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας. 

Εύχομαι σε όλους καλή θητεία, να έχετε υγεία και προσδοκούμε σε καλή συνεργασία . 

Σεβασμιότατε, αγαπητοί Πατέρες 
Κύριοι Βουλευτές 
Συνάδελφοι Δήμαρχοι 
Φίλες και Φίλοι, σας ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...