Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Στελέχωση με ιατρικό προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Κύμης

Η Διοίκηση του ΓΝ- ΚΥ ΚΥΜΗΣ γνωρίζοντας την συνεχή προσπάθεια των εργαζομένων για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση & υψηλό αίσθημα ευθύνης και αντιλαμβανομένη απόλυτα την αγωνία τους σχετικά με την στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, παραθέτει ένα σύντομο ιστορικό των μέχρι τώρα κινήσεων που έχουν γίνει, προς την κατεύθυνση της κάλυψης των κενών θέσεων:

I. Στις 28.03.19 -ανταποκρινόμενοι σε σχετικό ερώτημα της 5ης Υ.Πε - ζητήσαμε αύξηση των ορίων του Π/Υ του νοσοκομείου για την κάλυψη των αναγκών μας, δίνοντάς βάρος στην πρόσληψη επικουρικών Ιατρών- Καρδιολόγου και Ακτινολόγου-καθώς δεν υφίστανται κενές οργανικές θέσεις σε αυτές τις ειδικότητες. 

II. Στις 05.04.19 καθώς και στις 24.07.19 ζητήσαμε προκήρυξη της μίας (1) κενής θέσης παθολογίας. 

III. Στις 14.05.19 ζητήσαμε τροποποίηση του οργανισμού του ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ ώστε να συσταθούν νέες οργανικές θέσεις ιατρών για τις μονήρεις ειδικότητες του νοσοκομείου, μεταξύ των οποίων δυο (2) θέσεις Καρδιολογίας & μιας (1) θέση Ακτινοδιαγνωστικής. Μετά την έγκριση της τροποποίησης ο συνολικός αριθμός των οργανικών θέσεων θα διαμορφωθεί ως εξής : τρεις (3) θέσεις Καρδιολογίας και δυο (2) θέσεις Ακτινοδιαγνωστικής. 

IV. Στις 20.05.19 ζητήσαμε την προκήρυξη της θέσης, του προς συνταξιοδότηση, Διευθυντού του Ακτινοδιαγνωστικού . 

V. Στις 09.07.19 κατόπιν θετικής απόφασης της 5ης Υ.Πε για αύξηση των ορίων, ξεκινάμε την τροποποίηση του Π/Υ με στόχο κυρίως την πρόσληψη επικουρικού Καρδιολόγου & Ακτινολόγου, ενόψει και της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου. 

VI. Στις 17.07.19 γίνεται αναστολή από το Υπουργείο Υγείας της αύξησης των ορίων. Παρόλα αυτά, στις 22/7/19 στέλνουμε προς έγκριση στην 5η Υ.Πε τροποποίηση Π/Υ– χωρίς τις επιπλέον πιστώσεις- προκειμένου, με εσωτερική ανακατανομή, να εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να προσλάβουμε, μέσα Αυγούστου, τον επικουρικό Καρδιολόγο. 

Η τροποποίηση του ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ μπλοκάρεται και προωθείται μόνο η τροποποίηση του Γ.Ν ΧΑΛΚΙΔΑΣ (το οποίο αποτελεί το κεντρικό νοσοκομείο των διασυνδεόμενων). 

VII. Με ηλεκτρονικά μηνύματα (23.07.19, 08.08.19, 12.08.19) ενημερώνουμε το υπουργείο και την 5η Υ.Πε για το θέμα του Καρδιολόγου – και γενικότερα για τα προβλήματα του ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ -και ζητάμε συνάντηση με το Υφυπουργό Υγείας. 

VIII. Τελικά παίρνουμε «το πράσινο φως» από το Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, για την τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ, τέλος Αυγούστου . 

Με δεδομένα τα παραπάνω, η πρόσληψη του επικουρικού Καρδιολόγου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα Σεπτέμβριου. 

Το ζήτημα όμως της αύξησης των ορίων του προϋπολογισμού του νοσοκομείου συνεχίζει να παραμένει μια επιτακτική ανάγκη. 

Η ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...