Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για την κατάργηση του ΣΕΠΕ

Λίγες μόλις ημέρες πέρασαν που ανέλαβε η κυβέρνηση της Δεξιάς, μετά τις δηλώσεις του νέου Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Εργασίας για συνέχιση από τη νέα ηγεσία του υπουργείου της αναβάθμισης της λειτουργίας του ΣΕΠΕ, ο νέος υπουργός δείχνει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Με τη χθεσινή δημοσίευση του ΠΔ 84/2019 και τις αλλαγές που αποτυπώνονται σε αυτό, ουσιαστικά παύει η λειτουργία του ΣΕΠΕ ως αυτόνομου
ελεγκτικού οργανισμού και εντάσσεται, μαζί με γενικές διευθύνσεις που περιλαμβάνουν διαφορετικά αντικείμενα, στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας.


Με την εξέλιξη αυτή καταργείται η οργανωτική, διοικητική και επιχειρησιακή αυτονομία του Σώματος Επιθεώρησης με προφανή στόχο την παρακμή και την υποβάθμισή του.

Αυτοί που υποβάθμισαν το ΣΕΠΕ μειώνοντας τον αριθμό του προσωπικού, τις δομές και καταργώντας τη νομική υπηρεσία, επανέρχονται από εκεί που σταμάτησαν για να οδηγήσουν την Επιθεώρηση Εργασίας στην πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση. 

Για να μη στέκεται εμπόδιο στην “ανάπτυξη” που οραματίζονται η οποία θα στηρίζεται στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη μαύρη και απλήρωτη εργασία, τα ωράρια “λάστιχο” και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Εξ’ άλλου ο κ. Μητσοτάκης το υποσχέθηκε στον φίλο του στην περιοδεία στην Κω

Ο κόσμος της εργασίας δεν θα το επιτρέψει. Δυναμώνουμε τον αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...