Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ευαγγελία Μιμίκου: Νέο ήθος και ύφος στην πολιτική-Επανεκκίνηση

Είναι αναγκαία για την επίτευξη των εθνικών στόχων ανάπτυξης και ευημερίας, που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του?

Θεωρώ πως η απάντηση πρέπει να είναι θετική. Η πολιτική αντίληψη που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του, επιδιώκει να «επιβάλλει» στους κόλπους της κυβέρνησής του, αυτή δηλαδή της αξιολόγησης, αξιοκρατίας, διαφάνειας, εντιμότητας, εργατικότητας, πειθαρχίας, σοβαρότητας, ταπεινότητας και
αποτελεσματικότητας, αποτελεί το κρισιμότερο στοιχείο για την επίτευξη των εθνικών στόχων ανάπτυξης και ευημερίας της χώρας μας.


Ο δρόμος που επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ με την καθολική στήριξη της κοινωνίας, μέσω της ισχυρής εντολής που έδωσε στην κυβέρνηση κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, είναι δύσκολος, όμως το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι οπωσδήποτε εφικτό. 

Οι πολίτες είναι πλέον συνειδητοποιημένοι και «υποψιασμένοι». 

Η μακροχρόνια κρίση που διέρχεται η χώρα μας και οι δυσχερείς συνέπειες που έχει επιφέρει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, δεν αφήνει περιθώρια τόσο στους κυβερνώντες όσο και στην κοινωνία των πολιτών, τέλεσης των ίδιων μοιραίων λαθών, όπως και δεν επιτρέπει πια την ανοχή μας στο σύστημα της διαφθοράς, της ανηθικότητας, του παραγοντισμού, του πελατειακού κράτους, της κομματικής άλωσης του δημοσίου τομέα, του ρουσφετιού και της γραφειοκρατίας.

Η αξιολόγηση, ως προεκλογική εξαγγελία, που συμπεριλαμβάνει τα ίδια τα στελέχη και τους Υπουργούς της κυβέρνησης, αποτελεί χωρίς αμφιβολία, το πρώτο σημαντικό βήμα για την αποξήλωση του σαθρού πολιτικού συστήματος και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής και των πολιτικών στη χώρα μας.

Μια νέα πολιτική εποχή αρχίζει ευοίωνα. Είμαι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα διότι, αυτή τη φορά η κοινωνία στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση του πολιτικού συστήματος, προς όφελος όλων των Ελλήνων και της χώρας.

Είμαι παρούσα και αρωγός στην δύσκολη αυτή προσπάθεια, η οποία απαιτεί τη σύμπραξη και στήριξη όλων μας, χωρίς αστερίσκους. Αισιοδοξώ ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει. 

Ευαγγελία Μιμίκου
Δικηγόρος Παρ'Αρείω Πάγω
Υπ.βουλευτής ΝΔ στην Εύβοια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...