Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Καρύστου

Στις εκλογές του Μάη για το Δήμο και την Περιφέρεια κάνε το βήμα! Δυνάμωσε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ! Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται μπροστά στο λαό είναι ένα: 

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, ν’ ανοίξει ο δρόμος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Καρύστου, με μόνο μία εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο, έγινε το «μάτι» και το «αυτί» του λαού, πάλεψε με
άξονα τις λαϊκές ανάγκες γιατί η ζωή του λαού δε χωρίζεται σε "τοπική" και "γενική", είναι ενιαία:
  • Για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την άναρχη εγκατάσταση των Αιολικών Πάρκων στην περιοχή. 
  • Για τη διαχείριση, την ποιότητα και την τιμή του νερού. 
  • Για τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο και το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. 
  • Για την αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία. 
  • Για τη διαχείριση των απορριμμάτων. 
  • Για μέτρα προστασίας των ανέργων, των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους. 
  • Για την ελεύθερη πρόσβαση στα νησιά των Πεταλιών. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση αναδείχθηκε στην πράξη σε μοναδική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων. Οι κομμουνιστές μαζί με άλλους αγωνιστές πάλεψαν μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν το λαό της περιοχής μας. 

Για όλα τα βάσανα που έχουν κοινή ρίζα την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, την οποία εξειδικεύουν η δημοτική αρχή και η Περιφέρεια. Και την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι στην πρώτη γραμμή. 

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι απέναντι στις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται τα τελευταία 20 χρόνια στην Τοπική Διοίκηση απ’ όλες τις κυβερνήσεις και οι οποίες προωθούν την ακόμα μεγαλύτερη διασύνδεση της Τοπικής Διοίκησης με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρήσεων. 

Στον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στον «Κλεισθένη Ι» του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι αναδιαρθρώσεις που έγιναν και εξελίσσονται σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο δεν έφεραν, ούτε θα φέρουν ανάπτυξη σε όφελος του λαού. Το ερώτημα παραμένει: Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας και της εποχής ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων; 

Εδώ κρίνονται οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος στις εκλογές! 

Η δημοτική αρχή του κ. Ραβιόλου αδιαφόρησε για τις συνέπειες της αντιλαϊκής επίθεσης την περίοδο που ψηφίζονταν και υλοποιούνταν τα μνημόνια σε βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού. Παρίστανε τον Πόντιο Πιλάτο, ενώ την ίδια ώρα συναγελάζονταν με τους εκπροσώπους των κομμάτων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, που τσάκισαν το λαό. 

Έχει ευθύνη γιατί σ’ ότι αφορά τα λαϊκά προβλήματα, λειτουργεί για την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας σε αντίθεση με άλλες δημοτικές αρχές, όπως της Πάτρας, του Χαϊδαρίου, της Καισαριανής, της Πετρούπολης, της Ικαρίας που πρωτοστάτησαν στους αγώνες που έγιναν. 

Προωθεί και στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων με πιο χαρακτηριστική τη στάση της στην άναρχη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στην περιοχή. 

Σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα υπουργεία προωθούν τις επενδύσεις αυτές καθώς συμφωνούν ότι η ενέργεια είναι εμπόρευμα.

Αυτό σημαίνει ότι πάνω από την ανάγκη για φτηνό ρεύμα, για προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων μπαίνει το κέρδος των εταιριών. 

Ούτε για το αιολικό πάρκο που πάει να στηθεί πάνω από τα σπίτια στο Μαρμάρι δεν είπε κουβέντα παρά τα «περί κόκκινων γραμμών». 

Υπηρετεί την πολιτική της ανταποδοτικότητας, δηλαδή «πλήρωνε αν θες να έχεις», με πιο χαρακτηριστική τη διατήρηση των ακριβών τιμολογίων στην ύδρευσηαποχέτευση, που όταν ήταν αντιπολίτευση κατήγγελλε και τώρα απορρίπτει τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση των τιμολογίων στις ευπαθείς ομάδες (άνεργοι, ΑμΕΑ, χαμηλοσυνταξιούχοι). 

Μπροστά στην πραγματικότητα της πετσοκομμένης κρατικής χρηματοδότησης και των ελλείψεων μόνιμου προσωπικού σε κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα, η τεχνική υπηρεσία, ο παιδικός σταθμός η διοίκηση Ραβιόλου κάνει το «καλό παιδί» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων. 

Στηρίζει τις κατευθύνσεις της ΕΕ που για το δήμο σημαίνει δήμος – επιχείρηση. 

Η παράταξη του κ. Χατζηνικολή, που στηρίζεται από τη ΝΔ, δεν είναι ούτε νέα, ούτε ανεξάρτητη όπως προσπαθεί να παρουσιαστεί. 

Ο κ. Χατζηνικολής είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος τη Όχι πάλι μια απ’ τα ίδια! 

Οι συνδυασμοί του κ. Ραβιόλου και του κ. Χατζηνικολή, τα κόμματα που τους στηρίζουν φανερά ή κρυφά, είναι δοκιμασμένοι στην άσκηση διοίκησης σε Δήμο Καρύστου, Περιφέρεια Στερεάς και κεντρική Κυβέρνηση έχουν ευθύνες για τα βάσανα του λαού. 

Μην δώσεις συγχωροχάρτι, μην επιτρέψεις σ’ αυτούς που σε εξαπάτησαν να χαμογελάνε πίσω από την πλάτη σου! Με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης μπορούμε ν’ απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχεται η ζωή και τα δικαιώματα μας από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δήμο και την Περιφέρεια. 

Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, ν’ ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. 

Αυτός ο δρόμος είναι προς το συμφέρον των ανθρώπων του μεροκάματου, που δεν πρέπει να θαμπωθούν από τα ιλουστρασιόν φυλλάδια και τα μεγάλα λόγια. Πρέπει να εμπιστευτούν την εμπειρία τους και όχι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που εκστομίζονται με μεγάλη ευκολία παραμονές εκλογών και ξεχνιούνται την επομένη. 

Για εμάς ανάπτυξη για το λαό και τη νεολαία σημαίνει σύγχρονα δικαιώματα 

Δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, με μισθό που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και όχι δουλειά ήλιο με ήλιο, κοινωνική ασφάλιση, αξιοπρεπή σύνταξη. 

Δικαίωμα της νεολαίας για ολόπλευρη και δωρεάν μόρφωση. Πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, όχι απλά ως θεατές αλλά ως ενεργοί συμμέτοχοι. 

Πλήρη χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης από το κράτος ώστε να μη χαρατσώνεται διπλά και τριπλά η λαϊκή οικογένεια μέσα από δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης και άλλα, για βασικές της ανάγκες. 

Προστασία της μητρότητας με την εφαρμογή προληπτικής ιατρικής και μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζόμενων γυναικών. 

Ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς της περιοχής και όχι πολεμικές προετοιμασίες για την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Ανάπτυξη για το Δήμο Καρύστου σημαίνει 

Να σταματήσει εδώ και τώρα η άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε όλη την έκταση του Δήμου. 

Όχι σε αιολικά πάρκα πάνω από οικισμούς όπως στο Μαρμάρι. Φθηνό ρεύμα και καμιά διακοπή παροχής σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες και αγρότες. 

Επαρκές και ποιοτικό νερό χωρίς να χαρατσώνεται ο λαός της περιοχής. 

Κρατική χρηματοδότηση για να πραγματοποιηθούν η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων σε Κάρυστο και Στύρα, η κατασκευή λιμνοδεξαμενών και φραγμάτων ώστε να μη χάνονται πολύτιμα νερά, συχνοί έλεγχοι ποιότητας σε όλες τις πηγές, τις δεξαμενές και το δίκτυο ύδρευσης. 

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Μείωση της τιμής των τιμολογίων ύδρευσης αποχέτευσης. 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με κρατική χρηματοδότηση, στην τεχνική υπηρεσία, την καθαριότητα και τις διοικητικές-επιστημονικές υπηρεσίες που τις στηρίζουν ώστε να μπορούν να φέρουν σε πέρας το έργο τους. 

Να μην αποτελεί ο δήμος πλασιέ των εργολάβων πράγμα που οδηγεί σε καθυστερήσεις στα απαραίτητα έργα και στη μετακύλιση του κόστους ξανά στις πλάτες των δημοτών.

 Αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία του λαού, της περιουσίας του και του περιβάλλοντος. Αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρύστου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ Τάξης με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την αναγκαία υποδομή. Ενίσχυση του Δασαρχείου Καρύστου. 

Έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Αντισεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτηρίων με προτεραιότητα τα σχολειά και το Νοσοκομείο. Συντονισμό και σχέδιο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και όχι επανάπαυση στην εθελοντική προσφορά των κατοίκων. 

Σύγχρονες υποδομές για τη σύνδεση με την Αθήνα και τη Χαλκίδα. Άμεση ολοκλήρωση του δρόμου Πορτολάφια-Νέα Στύρα. 

Έναρξη των εργασιών στο τμήμα Νέα Στύρα – Τσακκαίοι. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στη γραμμή ΜαρμάριΡαφήνα και ανταπόκριση του ΚΤΕΛ σε κάθε δρομολόγιο του πλοίου. 

Ενίσχυση των αγροτοκτηνοτρόφων με υποδομές, επιστημονικό προσωπικό (κτηνίατρους, γεωπόνους) και κατώτερες εγγυημένες τιμές για το γάλα και το κρέας. Μείωση της φορολογίας και των εισφορών για τους μικρούς αγρότες. 

Στήριξη του πολιτισμού με αναβάθμιση της λειτουργίας του «Γιοκαλείου Ιδρύματος», με συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς (Castelo Rosso, κάστρο Φιλάγρας, Δρακόσπιτα, Μπούρτζι κλπ). 

Στήριξη και αναβάθμιση των χώρων που στεγάζουν τα χορευτικά και το θεατρικά τμήματα. 

Μονιμοποίηση του προσωπικού στον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου. 

Στήριξη του αθλητισμού με κρατική επιχορήγηση και εγκαταστάσεις με την ευθύνη του κράτους για τα αθλητικά σωματεία της περιοχής ώστε να μη γίνονται έρμαιο των εκάστοτε μελαγοεπιχειρηματιών-χορηγών που θέλουν να κάνουν τσιφλίκι την περιοχή μας. Να αποτελεί ο αθλητισμός δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. 

Η στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού αποτελούν επίσης αναγκαία μέτρα για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών που χρειάζεται να ενισχυθούν με ενημέρωση των μαθητών και των νέων της περιοχής μας από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Μόνιμη συνεργασία του Δήμου με τις δομές και τα προγράμματα πρόληψης και απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ. 

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα σχολεία της περιοχής, εξασφάλιση της μετακίνησης των μαθητών από την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου. 

Ενίσχυση του παιδικού σταθμού στην Κάρυστο με μονιμοποίηση του προσωπικού και μείωση των τροφείων για όλες τις οικογένειες. 

Υποδομές για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την αναψυχή του λαού της περιοχής μας και των επισκεπτών της χωρίς να χρειάζεται να χρυσοπληρώνουμε. Ανάπτυξη χώρων πρασίνου και παιδικών χαρών στην επέκταση του σχεδίου πόλης σε Κάρυστο και Ν. Στύρα. 

Διευκόλυνση της πρόσβασης στις παραλίες της περιοχής γενικά αλλά και για τα ΑμΕΑ, εξασφάλιση των αναγκαίων υποδομών σε αυτές. 

Τα μέτρα αυτά δίνουν ανάσα ανακούφισης στο λαό της περιοχής μας όμως δεν προωθούνται καθώς αποτελούν κόστος για τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και τους εκλεκτούς τους σε Δήμο και Περιφέρεια. 

Τέτοια μέτρα διεκδικούν μαζί με το λαό τη περιοχής τους οι Δήμοι που στο «τιμόνι» βρίσκονται οι κομμουνιστές. Δημοτική αρχή που θα υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ή δημοτική αρχή που θα είναι δίπλα στο λαό της περιοχής, στους αγώνες και τις αγωνίες του; Ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση δυναμώνεις την λαϊκή διεκδίκηση και πάλη για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό! 

Κάνεις πιο ισχυρό το μέτωπο για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχεια, ανεργία και πολέμους. 

Για να γίνει ο λαός ο πραγματικός αφέντης του τόπου του! 

ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ 
Η ΛΑΪΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΨΗΦΙΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...