Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Επιστολή δημάρχου Κύμης Αλιβερίου -απάντηση στην επιστολή του Ε.Ο.Σ για τις πίστες αναρρίχησης

Την έκπληξή του εκφράζει ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς για το ύφος της επιστολής του Ελληνικού ορειβατικού συλλόγου Χαλκίδας και την αντίδρσή του στην προσπάθεια του δήμου να εντάξει την περιοχή της Κύμης στον παγκόσμιο αναρριχητικό χάρτη.

Ωστόσο όπως σημειώνει σε επιστολή που στέλνει σε όλους τους φορείς (και κοινοποιεί στον ΕΟΣ) θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον ΕΟΣ Χαλκίδας προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι ο δήμος δεν είναι αντίπαλος αλλά συνοδοιπόρος της προσπάθειας των

Ελλήνων αναρριχητών.


Θεμα: Πίστες αναρρίχησης και άλλες δραστηριότητες στα όρια του Δήμου και ειδικότερα, στα Μανίκια της Δημοτικής Ενότητας Κονιστρών και στην περιοχή της Κύμης.

Θεωρούμε αναγκαίο να ενημερώσουμε όλους τους φορείς που βρίσκονται στα όρια του Δήμου, για το θέμα των αναρριχήσεων, ώστε όταν δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης τέτοια θέματα, να γνωρίζουν τις θέσεις και τις προθέσεις του Δήμου. 

Σας κοινοποιούμε την αλληλογραφία που πήραμε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας (ΕΟΣ), για ενημέρωσή σας και παράλληλα για να εκφράσουμε και ορισμένες απορίες, οι οποίες απορρέουν από τα δύο κείμενα που σας στέλνουμε.

Ο ΕΟΣ Χαλκίδας και ο κ. Στραβογένης, αντιμετωπίζουν τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του Δήμου, για τις αναρριχητικές πίστες ως κάτι κακό το οποίο τελικά το στρέφουμε εναντίον τους.

Αναφέρεται στο κείμενο ότι εδώ και δεκαετίες, χωρίς πόρους, πιέζουν για την ανάδειξη των ελληνικών βράχων σε διεθνή πεδία αναρριχητικών δραστη-ριοτήτων και φυσικά δεν έχει γίνει το παραμικρό μέχρι σήμερα.

Θα έπρεπε επομένως να είναι χαρούμενοι, την στιγμή που βλέπουν ότι έχει ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια προς την κατεύθυνση που και οι ίδιοι προσπαθούσαν και αντί να βλέπουν με καχυποψία την πρωτοβουλία του Δήμου, να ζητήσουν συνεργασία και ενδεχομένως συμμετοχή στην προσπάθεια και όχι βέβαια να μας αποδίδουν ευθύνες γιατί έχουμε στόχο να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν στον τόπο μας, προς την κατεύθυνση του Τουρισμού και του Αθλητισμού. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος μας, ως αυτοδιοίκηση.

Το ύφος των κειμένων και ιδιαίτερα του κ. Στραβογένη είναι απαράδεκτο και για αυτό και μόνο, δεν θα έπρεπε να δεχθούμε συνάντηση, όταν χωρίς να μας γνωρίζουν, μας αποδίδουν ιδιοτέλεια, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα κλπ.


Επειδή όμως μας ενδιαφέρει πάντα η ουσία, δεν παρασυρόμαστε από παρόμοιες συμπεριφορές και θα ορίσουμε μια συνάντηση με τον ΕΟΣ Χαλκίδας.

Ο Δήμαρχος
Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς


Η επιστολή του Ελληνικού ορειβατικού συλλόγου Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...