Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Έγκριση χρηματοδότησης μελέτης για την αντιμετώπιση των φαινομένων διάβρωσης στην Αυλίδα

Ζωή Λιβανίου: «Η κυβέρνηση προχωρά το ζήτημα της αντιμετώπισης των φαινομένων διάβρωσης στην Αυλίδα»

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, ενημερώνει ότι σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μελέτης για την αντιμετώπιση του φαινομένου διάβρωσης στην ακτογραμμή της Αυλίδας έως το Βαθύ στο Δήμο Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του Υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της σχετικής μελέτης και δεσμεύτηκε το ποσό των 172 χιλιάδων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η διαδικασία που αποφασίστηκε είναι αυτή της ανοικτής διαδικασίας δημοπράτησης με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά. 


Κατόπιν αυτής της πολύ θετικής εξέλιξης, η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, δήλωσε: «Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει στην πράξη ότι ανταποκρίνεται με κάθε τρόπο στις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν. 

Η διάβρωση των ακτών στην Αυλίδα μέχρι το Βαθύ είναι ένα πρόβλημα που έχει αποκαλυφθεί εδώ και πολλά χρόνια, κανείς όμως δεν αναλάμβανε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του. Επιτέλους μετά από χρόνια αδράνειας περνάμε από τις διαπιστώσεις στις πράξεις. Η πραγματοποίηση της μελέτης είναι το πρώτο βήμα σωτηρίας για τις ακτές μας. 

Η Εύβοια συνολικά για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία αισθάνεται πραγματικά την παρουσία του κράτους είτε αυτό αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών είτε τα αναγκαία έργα υποδομών είτε τέλος την ανάπτυξη των δομών του κοινωνικού κράτους. 

Κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο και κάποιοι θέλουν να το γκρεμίσουν. Είναι στο χέρι όλων μας να προστατέψουμε τη νέα καλύτερη πραγματικότητα». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...