Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Ερώτηση για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Ερώτηση για την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης της ΕΛΜΕ Εύβοιας κατέθεσαν προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Δελής και Χρήστος Κατσώτης. Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, που είναι συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό, αποφάσισε σύμφωνα με το καταστατικό της τη διενέργεια των ετήσιων αρχαιρεσιών του
σωματείου.


Αποστέλλοντας τις αποφασισμένες ημερομηνίες διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων μετά τις οποίες διεξάγεται η ψηφοφορία, ζητώντας σύμφωνα με τη νομοθεσία και την πρακτική που ακολουθείται μία (1) μέρα άδεια για τους καθηγητές σε κάθε περιοχή της Εύβοιας (Χαλκίδα, Αλιβέρι, Ιστιαία) λόγω της μορφολογίας και των χιλιομετρικών αποστάσεων, συνάντησε την άρνηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη χορήγηση μίας (1) μέρα άδειας για κάθε περιοχή. Έπειτα από διαμαρτυρία του σωματείου τη συγκεκριμένη πρακτική του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κάλυψε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Στερεάς.

Η στιγμή που εκδηλώνεται η στάση αυτή των στελεχών της εκπαίδευσης δεν είναι τυχαία. Εκδηλώνεται σε μια περίοδο που λόγω της υλοποίησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης διογκώνονται τα προβλήματα στα σχολεία της Εύβοιας. 

Αυτά εκφράζονται με τεράστια κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, με δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων, μεγάλα κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, με τη μεταφορά των μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές να μην είναι παντού εξασφαλισμένη κ.τ.λ. Σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών με πολύμορφες κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα. 

Κινητοποιήσεις στις οποίες διεκδικούν μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, αυξήσεις στους μισθούς και ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, ίσα εργασιακά δικαιώματα μόνιμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για να μη βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι λαϊκές οικογένειες για τη μόρφωση των μαθητών και τη λειτουργία των σχολείων.

Η επιχείρηση των διευθυντών της Εκπαίδευσης σε Στερεά και Εύβοια, παρεμποδίζοντας τη συνδικαλιστική δράση και το αναφαίρετο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να συμμετέχουν απρόσκοπτα στο συνδικαλιστικό τους όργανο και τις συλλογικές του διαδικασίες, επιχειρεί να απαξιώσει το ίδιο το σωματείο και να αδυνατίσει η συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

Αν η επιχειρούμενη παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και της συμμετοχής των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις γενικές συνελεύσεις του σωματείου τους και στις αρχαιρεσίες του, αποτελεί κατεύθυνση του υπουργείου.

Τι μέτρα θα λάβει ώστε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση και η χορήγηση μίας (1) μέρας άδειας στους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Εύβοια για την πραγματοποίηση των Γενικών τους Συνελεύσεων και των αρχαιρεσιών του σωματείου τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...