Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Το ΚΙΝΑΛ Εύβοιας για την προστασία της πρώτης κατοικίας


«Κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» ήταν το αγαπημένο σύνθημα , των, στις πλατείες αγανακτισμένων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, πριν έρθει στην εξουσία.

Και επειδή η κυβέρνηση το «ξέχασε» στην διαδρομή του χρόνου όπως και πολλά άλλα βεβαίως (κατάργηση μνημονίων με ένα άρθρο κ.λ.π.), στη συμφωνία που υπέγραψε με τους δανειστές τον Ιούνιο του 2018 για να μας βγάλει από τα μνημόνια όπως διατυμπάνιζε, εκτός των άλλων, είχε δεσμευθεί για τροποποίηση του Νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας που είχαν
υπογράψει με το παλιό πολιτικό σύστημα. Γιατί όμως είχε αναλάβει αυτή την δέσμευση; 

Μα γιατί ήταν όρος των δανειστών οι οποίοι θεωρούσαν οτι ο Νόμος του «παλιού πολιτικού συστήματος» ήταν υπερπροστατευτικός για τους δανειολήπτες. 

Ηρθε λοιπόν η ώρα του λογαριασμού και επειδή το νέο πλαίσιο το οποίο ζητούν οι δανειστές έχει πολύ αυστηρότερα κριτήρια ένταξης από τον προηγούμενο που είχαν συμφωνήσει οι ………«Γερμανοτσολιάδες» στήνεται από την κυβέρνηση σκηνικό έντασης και ρήξης με την τρόικα. Μάλιστα η κυβέρνηση διαμηνύει ότι πρόκειται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή το σχετικό Νομοσχέδιο μονομερώς, αφού όπως ψευδώς ισχυρίζεται, δεν είμαστε σε μνημόνιο και δεν χρειάζεται την σύμφωνη γνώμη των δανειστών. 

Πρόκειται για ένα ακόμα φτηνό επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης προκειμένου να στήσει μία προεκλογική παράσταση, μία επανάληψη ενός κακογραμμένου σεναρίου που επαναλαμβάνεται κατά καιρούς τα πέντε χρόνια που είναι στην εξουσία. Ούτως ή άλλως το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση έχει καταρτίσει, ΔΕΝ προστατεύει την κύρια κατοικία όπως προέβλεπε ο προηγούμενος Νόμος και έχει διάρκεια ενός έτους, δηλαδή πολύ φασαρία για το τίποτε. 

Είμαστε βέβαιοι, ότι οι πολίτες, σοφότεροι πλέον, δεν θα δώσουν εμπιστοσύνη στα λόγια εκείνων που έταζαν δωρεάν ρεύμα, διαγραφή στεγαστικών δανείων- σεισάχθεια, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, κατάργηση των μνημονίων κ.α. και θα δώσουν την δέουσα απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, που για άλλη μια φορά προσπαθεί με ψεύτικες υποσχέσεις, όπως και στο παρελθόν, να υφαρπάσει την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές. 

Χαλκίδα 22-03-2019

        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                        Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ
   ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΜΙΝΤΖΙΟΣ                      ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΑΜΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...