Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Αγνώριστο το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας για την υποδοχή του Συνεδρίου της κλαδικής Ομοσπονδίας

Πριν λίγο τελείωσαν η εργασίες του σωματείου μας, “ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑ”, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας ενόψει του 30ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ που θα φιλοξενηθεί στο χώρο το επερχόμενο Σαββατοκύριακο, 23 – 24 Φλεβάρη 2019.

Από νωρίς το πρωί, η Διοίκηση και άλλοι συνάδελφοι ήταν παρόντες για να συμβάλλουν και σε αυτήν τη

δράση. 


Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το Εργατικό Κέντρο είναι το σπίτι των εργατών, εκεί όπου σχεδιάζεται και οργανώνεται η δράση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. 

Με μαζικές διαδικασίες, συνελεύσεις, συσκέψεις, χώρους για την δημιουργία και κατασκευή προπαγανδιστικών υλικών, πανό, αφίσες, ανακοινώσεις κτλ. Για να μπορέσουν να έρθουν και άλλοι συνάδελφοι σε αυτόν τον δρόμο, τον δρόμο του αγώνα ενάντια στα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους που είναι η μοναδική διέξοδος για να ζήσουμε καλύτερες ημέρες εμείς, οι οικογένειές μας και τα παιδιά μας. 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι στον αντίποδα της σαπίλας του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που αναβλύζει ενόψει του επικείμενου συνεδρίου της ΓΣΕΕ σε πολλά ΜΜΕ και που φτάνει μέχρι το σημείο εργοδότες να έχουν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι! Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα που έχουν βγει στη φόρα από το ΠΑΜΕ όπως ο διευθυντής μάρκετινγκ της Attica Group που έχει εκλεγεί από το σωματείο της ΠΑΣΕΝΤ, ο πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρίας ΑΝΚΙ που είναι αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, ο πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας «Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ ΑΕ» που είναι πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ και που παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες από την επιχειρηματική του ιδιότητα αφού τον έκραξε το πανελλήνιο! 

Αντίστοιχα φαινόμενα με ευθύνη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ομάδα Βασιλόπουλου) διαπιστώνονται σε όλη την Ελλάδα με σωματεία φαντάσματα που δεν συνεδριάζουν ποτέ, δεν βγάζουν ποτέ ανακοίνωση, εμφανίζονται μόνο όταν υπάρχουν αρχαιρεσίες ή Εργατικά Κέντρα που έχουν στήσει φάμπρικα επιχειρηματικής δράσης, με προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας που έβαλε λουκέτο γιατί ελέγχονταν για ποσά πάνω από 1εκ ευρώ! 

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του κλάδου στην περιοχή το επόμενο χρονικό διάστημα να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ενότητα και δράση στον κλάδο, να κερδίσουμε αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Το 30ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ στην πόλη μας μπορεί να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση. 

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...