Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας - 30ο Συνέδριο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος Τροφίμων Ποτών


Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ. 

Κυρίαρχο στοιχείο του συνεδρίου είναι η μεγάλη μαζικοποίηση που προήλθε από τη δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο χρόνια τώρα και αντικατοπτρίζεται στην αυξημένη συμμετοχή των
συνέδρων. 

Νέοι χώροι δουλειάς απέκτησαν οργάνωση με επιχειρησιακά σωματεία ή σωματειακές επιτροπές των κλαδικών συνδικάτων, ισχυροποιήθηκαν τα κλαδικά συνδικάτα και δημιουργήθηκαν νέα σε περιοχές που δεν υπήρχαν. 

Με τη δράση μπήκαν εμπόδια σε επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που έβαζαν στο στόχαστρο τα δικαιώματά μας. 

 Σε πολλούς χώρους δουλειάς επανήλθαν δικαιώματα που για χρόνια καταπατούνταν, σε ορισμένους άλλους υπήρξαν νέες κατακτήσεις όπως αυξήσεις σε μισθούς. Υπήρχε συμμετοχή σε κάθε γενική απεργία, οργανώσαμε κλαδική απεργία, για την υπογραφή ΣΣΕ, πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις σε αρκετές επιχειρήσεις. 

Συμβάλλαμε στην ενιαία απάντηση που πρέπει να δώσει η εργατική τάξη απέναντι στην ενιαία επίθεση που βιώνουμε από την εργοδοσία, την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από όλες τις προηγούμενες, την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Χτυπήθηκε η λογική του συμβιβασμού, του δεν γίνεται τίποτα, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, η υποταγή. Η λογική δηλαδή που καλλιεργεί ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός προβάλλοντας παρόμοια αιτήματα με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις και αποφεύγοντας σαν το διάβολο το λιβάνι τις μαζικές διαδικασίες, τις συνελεύσεις, περιοδείες, εξορμήσεις, την ταξική οργάνωση των εργαζομένων. 

Στόχος και προσδοκία για το 30ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ είναι η ανταλλαγή πείρας και το νέο επικαιροποιημένο σχέδιο μας. Η εξειδίκευση της δουλειάς να συμβάλλει στην μεγαλύτερη γενίκευση που θα μας βοηθήσει να προβάλουμε τις σύγχρονες ανάγκες και να συσπειρώσουμε όλους τους εργαζόμενους, ώστε να αγωνιστούν για τα μεγάλα ζητήματα που μας ταλανίζουν. 

Σε αυτά τα 3 χρόνια αντιμετωπίσαμε παλικαρίσια όλες τις δυσκολίες. Αναμετρηθήκαμε με τις αδυναμίες, σε πολλές περιπτώσεις τις αντιστρέψαμε σε δυνατότητες. 

Η συμμετοχή όλων των σωματείων της περιοχής, ανεξάρτητα αν είναι μέλη της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ή όχι, θα είναι μεγάλο βήμα για την ενότητα και την ανάπτυξη κοινής πάλης στον κλάδο το επόμενο χρονικό διάστημα. Πέρα από το συνδικάτο και τα επιχειρησιακά σε ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ ΑΕ, ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ, ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, ΝΗΡΕΑ, ΖΟΥΡΑ που έχουν εκλέξει αντιπροσώπους και είναι επιβεβλημένη η παρουσία τους απευθύνουμε κάλεσμα και στα υπόλοιπα επιχειρησιακά σωματεία στην περιοχή μας, της ΑΛΛΑΤΙΝΗΣ και της ΣΥΝΚΟ για να παρακολουθήσουν τις εργασίες ως καλεσμένοι.


Στον πόλεμο των βιομηχάνων απαντάμε με πόλεμο. Το 30ο συνέδριο θα προετοιμάσει τις μεγάλες μάχης που θα δώσουμε τα επόμενα χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...