Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ζωή Λιβανίου: «Να γνωρίσουμε την αναπηρία και να δείξουμε όλοι με πράξεις το σεβασμό μας στα άτομα με αναπηρία»

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, συμμετείχε στις Βιωματικές Δράσεις που διοργάνωσε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Χαλκίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν μαθητές από το 1ο, 3ο και 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, οι οποίοι «κλήθηκαν» μέσα από παιχνίδια να «μπουν» στη θέση των ατόμων με αναπηρία και να αντιληφθούν στην πράξη τις δυσκολίες που
αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και πώς απλά πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα για τους περισσότερους δεν είναι και τόσο απλά για κάποιους άλλους. 


Σε δηλώσεις της η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η σημερινή πρωτοβουλία είναι εξαιρετική διότι έδωσε την ευκαιρία σε νεαρούς μαθητές να αντιληφθούν ορισμένα πράγματα μέσα από τις βιωματικές δράσεις και παιχνίδια. 

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τα ζητήματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την βέλτιστη δυνατή προστασία των δικαιωμάτων τους. 

Γνωρίζοντας την αναπηρία μπορούμε να δείχνουμε μεγαλύτερο σεβασμό σε ανθρώπους με αναπηρίες, κυρίως όμως μπορούμε ευκολότερα να διορθώσουμε μικρά καθημερινά προσωπικά μας λάθη ώστε να διευκολύνουμε τη δική τους καθημερινότητα. 

Η σημερινή πρωτοβουλία του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Χαλκίδας είναι εξαιρετική και καλό θα ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να προσεγγίσουν με αυτές τις βιωματικές δράσεις το σύνολο των μαθητών της Εύβοιας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...