Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Με επιτυχία το λαϊκό γλέντι της Κομματικής Οργάνωσης Καρύστου του ΚΚΕ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη το λαϊκό γλέντι της Κομματικής Οργάνωσης Καρύστου του ΚΚΕ.

Η βραδιά «άνοιξε» με ομιλία από το Σοφοκλή Τόγια, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του κόμματος και χαιρετισμό από το Δημήτρη Παρασκευά, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφιο
Δήμαρχο Καρύστου (ακολουθούν οι ομιλίες).

Ακλούθησε μεγάλο λαϊκό-νησιώτικο γλέντι με κέφι, μουσική και χορό ως αργά το βράδυ που «στήθηκε» με την αμέριστη προσφορά μελών και φίλων του ΚΚΕ σε δώρα, υλικά και μαγείρεμα. 

Ο Σ. Τόγιας στην ομιλία του τόνισε: 

«Διανύουμε ήδη τον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, της πρώτης, δήθεν, "αριστερής" κυβέρνησης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε πολύ πιο ικανός, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στην παραπλάνηση του λαού, προσαρμόστηκε τάχιστα στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. 

Από το σκίσιμο των μνημονίων έφερε, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το τρίτο μνημόνιο. Σήμερα πανηγυρίζει για την "καθαρή έξο δο" από τα μνημόνια, για τον πρώτο κρατικό προϋπολογισμό που δε τον "υπαγορεύουν οι δανειστές". Μάλιστα καμαρώνουν γιατί είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός. 

Κοροϊδεύουν σκόπιμα και ασύστολα το λαό, έχουν αναγάγει την κοροϊδία σε επιστήμη! 

Γιατί έχουν ψηφίσει εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους και αυτοί παραμένουν σε ισχύ. Γιατί έχουν δεσμευτεί και εφαρμόζουν απαρέγκλιτα το στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα που βγαίνουν από το αίμα του λαού. Γιατί και τα τρία μνημόνια ήρθαν για να μείνουν, ακριβώς επειδή αποτελούν εργαλεία που εξασφαλίζουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. 

Αυτές είναι οι στρατηγικές επιλογές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ! 

Από αυτές τις επιλογές οι κίνδυνοι για το λαό της χώρας μας γίνονται ακόμη μεγαλύτεροι γιατί η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά "ψυχή τε και σώματι" στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων. Μάλιστα, διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση, δηλαδή, σε υποψήφιο στόχο σε οποιαδήποτε εμπλοκή μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που στοχεύουν στον έλεγχο της περιοχής από τη Μ. Ανατολή ως τη Μαύρη Θάλασσα. 

Καλούμε το λαό να μη μείνει θεατής στο έργο που παίζεται στις πλάτες του. Να μην αποδεχθεί τον αποπροσανατολισμό από τα προβλήματα που καθημερινά ο ίδιος αντιμετωπίζει. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφωνούν στις βασικές, κεντρικές πολιτικές επιλογές του κεφαλαίου. Τσακώνονται για το ποιος καλύτερα μπορεί να υπηρετήσει αυτούς τους στόχους. 

Και από τη σημερινή εκδήλωση εδώ στην Κάρυστο θεωρούμε χρέος να απευθυνθούμε σε όλους όσους σήμερα κατανοούν ότι οι επιλογές τους τα προηγούμενα χρόνια μπροστά στο δίλλημα του "μικρότερου κακού" τους οδηγούσε πάντα στο "μεγαλύτερο κακό". Θεωρούμε χρέος να απευθυνθούμε στους ανθρώπους της δουλειάς, του μεροκάματου, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους. Ι

διαίτερα σ’ αυτούς που νιώθουν "αριστεροί" και σήμερα είναι απογοητευμένοι από τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όσους δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, όμως εκτιμούν τη συνεπή δράση του, την ειλικρίνεια των προθέσεών του, την αταλάντευτη στάση του που δε λογαριάζει το όποιο κόστος μπροστά στο καθήκον της πάλης για την υπεράσπιση του δίκιου της εργατικής τάξης και του λαού γενικότερα. 

Τώρα με δυνατό ΚΚΕ μπορεί να δοθεί απάντηση σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ζει και βιώνει ο λαός. Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό, οργανωμένο κίνημα για να εμποδίσει ο λαός τις αρνητικές συνέπειες από την πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. 

Σας καλούμε να πάρετε τη θέση σας δίπλα στο ΚΚΕ, μαζί με τους κομμουνιστές στους χώρους δουλειάς, στα χωριά, τις γειτονιές. 

Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού! Αυτό να εκφραστεί και μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές μάχες. Το Μάη στις Ευρωεκλογές και στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές. Στις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, καταλύτης για θετικές διεργασίες σε όφελος του λαού θα είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. 

Σε όλες τις εκλογικές μάχες που θα έχουμε την επόμενη χρονιά παντού να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων παντού! Στη Βουλή, την Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια Στερεάς και εδώ στο Δήμο Καρύστου». 

Ο Δ. Παρασκευάς στο χαιρετισμό του σημείωσε: 

«Μπροστά στις Δημοτικές εκλογές αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συγκροτήσουμε έναν πραγματικά αγωνιστικό συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που θα εκφράζει τα πραγματικά συμφέροντα του λαού της περιοχής μας. 

Επιδιώκουμε στο ψηφοδέλτιο που έχουμε αρχίσει να συγκροτούμε να συσπειρωθούν μαζί μας και άλλοι άνθρωποι, άνθρωποι του λαού, αγωνιστές, ανεξάρτητα με το αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας. 

Γι αυτό απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης σε όλους όσους δε θέλουν Δημάρχους και Δημοτικές Αρχές να παριστάνουν υποκριτικά τους Πόντιους Πιλάτους «νίπτοντας τας χείρας τους» μπροστά στην αντιλαϊκή θύελλα που εξαπολύουν οι κυβερνήσεις. 

Σε όσους θέλουν οι Δήμαρχοι να είναι στο πλευρό του λαού, πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όπως έκαναν και κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι. 

Σε όσους δε θέλουν και δε βολεύονται σε "λόγια παρηγόριας", στις ελεημοσύνες και στα ψίχουλα που προσφέρουν οι Δήμοι για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τις ευθύνες της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και τη δική τους συνενοχή. 

Σε όσους δεν ξεχνάνε και δε θέλουν να δώσουν συγχωροχάρτι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που μας τσάκισαν με τα αντιλαϊκά μνημόνια. 

Σ’ αυτούς που δε θέλουν να δώσουν συγχωροχάρτι στο ΣΥΡΙΖΑ που εξαπάτησε και εκμεταλλεύτηκε με τον πιο αισχρό τρόπο τις ελπίδες και τον αγώνα τους, που συνεχίζει σήμερα, πατώντας επί πτωμάτων, να προσποιείται το σωτήρα. 

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους πιστεύουν, όπως και εμείς, ότι στη ζωή μας πρέπει να παλεύουμε κάθε μέρα για όλα όσα μας απασχολούν εμάς και τις οικογένειές μας. 

Γιατί οι Δήμοι, φανερά ή κρυφά, ασχολούνται με όλες τις πτυχές της ζωής μας. Το ζήτημα είναι αν ασχολούνται για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα ή τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού! 

Πάρτε για παράδειγμα τη στάση της σημερινής δημοτικής αρχής απέναντι στις μεγάλες επενδύσεις των εταιριών αιολικής ενέργειας. Δίνει Γη και ύδωρ στους μονοπωλιακούς ομίλους και στο λαό της περιοχής μας "καθρεφτάκια για ιθαγενείς". 

Θα επιτρέψουμε, χωρίς να αντισταθούμε, αυτοί οι μονοπωλιακοί όμιλοι και άλλοι, να κάνουν κουμάντο σε ότι μας αφορά και από πάνω να κάνουν και τους ευεργέτες; Να ανεβάζουν και να κατεβάζουν τους δικούς τους ανθρώπους στις Δημοτικές Αρχές; 

Να εξαγοράζουν συνειδήσεις – ιδιαίτερα νέων ανθρώπων – για ένα μεροκάματο τις κακιάς ώρας; Να αρπάζουν περιουσίες φτωχών αγροτών; Να τρομοκρατούν όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους; 

Να δωροδοκούν και να φτιάχνουν τοπικούς στρατούς για τα περιφρουρούν τις επενδύσεις τους; 

Όλα αυτά είναι προβλήματα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πλήττουν όλο το λαό της περιοχής μας. Πλήττουν όλους τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα γιατί είναι οι συνέπειες της πολύδιαφημιζόμενης ανάπτυξης που εδώ γίνεται με τα αιολικά, αλλού με ξενοδοχεία και αλλού με βιομηχανίες, αλλά σε κάθε περίπτωση σημαίνει περισσότερα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και φτώχια για τον εργαζόμενο λαό. 

Αυτή την ανάπτυξη μας υπόσχονται όλοι μαζί: ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και από κοντά και ο Δήμαρχος Καρύστου που θέλει, όπως λέει, την ισόρροπη ανάπτυξη. 

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους δεν ανέχονται να συνεχίσει η περιοχή μας να ζει στη μιζέρια, να μη μπορεί να αξιοποιήσει σ’ όφελος του λαού τις δυνατότητες που έχει στην αγροτική παραγωγή, στην αλιεία και την κτηνοτροφία για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού, στον τουρισμό για την αναψυχή των εργαζομένων. 

Ακόμη και στην ενέργεια, με την προϋπόθεση όμως να είναι λαϊκή περιουσία οι μονάδες παραγωγής της, ώστε να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και για να μην αντιμετωπίζουμε φαινόμενα όπως κομμένα ρεύματα και σπίτια «ψυγεία». 

Γι αυτό σας καλούμε να συμπορευτείτε μαζί μας στον αγώνα για κάθε πρόβλημα μέσα από το κίνημα αλλά και να ενισχύσετε με κάθε τρόπο τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές και τις άλλες εκλογικές μάχες του 2019. 

Όπως ξέρετε, εμείς ούτε ξεκινάμε σήμερα, ούτε θα σταματήσουμε την επόμενη των εκλογών, όπως κάνουν άλλοι. 

Εγγύηση για τη συνέπεια μας είναι τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ. Ακόμη και όσοι διαφωνούν μαζί μας, δε μπορούν να αμφισβητήσουν την ανιδιοτέλεια, την αγωνιστικότητα, την τιμιότητα των κομμουνιστών που έχουν αποδειχθεί και αποδεικνύονται στην πράξη κάθε μέρα». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...