Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Καταγγελία του Σωματείου εργαζομένων ομίλου Νηρέα Εύβοιας

Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες παρεμπόδισης της δράσης του σωματείου μας, που για άλλη μια φορά αντιμετωπίζουμε. 

Συγκεκριμένα αυτή τη φορά εκφράστηκε με επίθεση στον πρόεδρο του ΔΣ του σωματείου μας, από το διευθυντή της μονάδας της επιχείρησης στα Γιάλτρα. Την ώρα που ο συνάδελφος συνομιλούσε με άλλους συναδέλφους που σχολούσαν και βρίσκονταν στο χώρο διαλείμματος, το συγκεκριμένο στέλεχος επιτέθηκε
φραστικά εναντίον του απαιτώντας αρχικά να φύγει. 

Στη συνέχεια και ενώ δεν πέρασε αυτό που ήθελε εκτόξευσε συκοφαντίες, προσβολές και χυδαιολογίες, προσπαθώντας να πλήξει το κύρος του σωματείου στους εργαζόμενους. 


Αυτό που πραγματικά ενόχλησε, είναι ανάδειξη σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη μονάδα. 

Το ότι όλο το τελευταίο διάστημα η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχουν οργανωθεί στο σωματείο. 

Έναν εργασιακό χώρο που πριν την ίδρυση του σωματείου καταπατούνταν κάθε έννοια δικαιώματος και βασίλευε η τρομοκρατία. Σήμερα, παρά τις κατακτήσεις που πετύχαμε, εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν προβλήματα για τα οποία το σωματείο έχει απευθύνει στη διοίκηση της εταιρείας συγκεκριμένα αιτήματα για την αντιμετώπισή τους. 

Καλούμε τη διοίκηση της εταιρείας άμεσα να πάρει θέση για το αν το συγκεκριμένο στέλεχος έχει την κάλυψη για τα όσα λέει και πράττει. 

Απαιτούμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων, για τα οποία ακόμα δεν έχουμε πάρει απαντήσεις. 

Κάνουμε καθαρό πως εκβιασμοί συναδέλφων για τη συμμετοχή τους στο σωματείο, ή απειλές να μη μεταφέρουν σε αυτό τα προβλήματά τους, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές και να μην τολμήσει κανείς, ούτε να σκεφτεί να προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες. 

Η καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων σε οποιοδήποτε χώρο δουλειάς, πρέπει να βρει απέναντί της το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

Με συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο σωματείο παλεύουμε για σεβασμό και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, αυξήσεις μισθών και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που να τα κατοχυρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...